Lifestyle

22 Juli Nationale Hangmat Dag

17 juli 2023
Hotel in natuur Zuid-Tirol

Wat, een National Hammock Day? Jazeker, tegenwoordig heb je overal wel een speciale dag voor. In Amerika is de “Hammock Day” al niet meer weg te denken heb ik mij laten vertellen. Gaan wij Nederlanders meedoen? Ik vind het een top idee, laten we vandaag allemaal de dag doorbrengen in een hangmat en post je foto met #Hangmatdag.

 

22 Juli Nationale Hangmat Dag

 

Ik vind het belangrijk om af en toe even mijn moment van rust te pakken. Ik ben echt verslaafd aan de zon en in de zomer plof ik graag met vrienden op een grote loungebank of zak ik weg in een zitzak. Maar als ik ergens een hangmat spot vind ik het heerlijk om daarin te liggen. Even chillen en genieten. Als ik alleen al aan een hangmat denk, dan droom ik al weg naar verre oorden.

 

Wist je dat de hangmat oorspronkelijk is bedacht in Zuid Amerika om in te slapen? Later werd het ook gebruikt op schepen waar de zeevaarders in konden slapen, dat bespaarde een hoop ruimte. Op sommige boten in Zuid Amerika worden hangmatten nog steeds gebruikt als slaap- en relaxplek.

 

In Scheveningen heb ik nog steeds geen beachclub gespot met een hangmat, helaas! Tot nu toe heb ik dus alleen in een hammock gehangen in het buitenland en daar moet nodig verandering in komen. Want hoe chill is het om thuis een hangmat te hebben? Ik heb al mijn foto’s doorzocht maar zal je altijd zien, geen foto te vinden van mij chillend in een hangmat op reis.

 

Onlangs werden wij door Hästens benaderd, je kent ze wel van die heerlijk liggende bedden waar je nooit meer uit wil. Het bijzondere verhaal van Hästens vind ik dat ze van oorsprong zadelmaker zijn en ontdekte dat paardenhaar het vocht van het leer goed afvoerde. Paardenharen zijn holle vezels en drijft vocht af, ideaal dus ook om matrassen te maken gevuld met paardenhaar. Naast de Rolls Royces in beddenland was het nu tijd om de ultieme zomer accessoire te ontwikkelen waarin men net zo lekker ligt als in de bekende bedden.

 

♥ Ontdek hier de complete Wellness Jaarkalender.

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, PinterestYouTube en TikTok.

 

22 Juli Nationale Hangmat Dag

 

Voordelen van relaxen in een hangmat

 

Uit onderzoek van Zwitserse wetenschappers blijkt dat slapen in een hangmat goed is voor je rust en voor je rug. Mensen die heen en weer worden gewiegd, vallen sneller in slaap dan wanneer ze in een gewoon bed liggen. Nou heb ik geen problemen met in slaap vallen en als het zonnetje schijnt vind ik het heerlijk om even een powernap tussendoor te doen.

 

Dat zou in huis ook best lekker kunnen zijn, of lekker tv kijken vanuit een hangmat. Mijn vrienden vinden mijn powernaps maar ongezellig maar wist je dat het zelfs gezond kan zijn? Toen ik in Italië woonde vond ik het heerlijk dat de siësta daar gewoon een dagelijks ritueel is.

 

Tips voor het ophangen van de hangmat

 

  • De ideale strekwijdte van een hangmat is 90% van de lengte van je hangmat.
  • Heb je meer of minder ruimte, verstel het touw dan om de hangmat hoger of lager op te hangen.
  • Bij gebrek aan bomen en muren of om het meet- en rekenwerk te voorkomen kun je ook een standaard aanschaffen.
  • Let erop dat de hangmat niet te strak gespannen en niet te los hangt, bepaal voor jezelf wanneer die lekker genoeg hangt.

 

 

Relaxen in tuin met hangmat

 

Relax jij wel eens in een hangmat?

 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je wellness dag/vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots