AIRE Ancient Baths Chicago review

Magische wellness plek: AIRE Ancient Baths Chicago review

Reisplannen voor een stedentrip naar Chicago? Ben je al in de stad en ben je op zoek naar een Day Spa in Chicago? Een magische plek voor een wellness belevenis die je wereldwijd in meer steden kan beleven is ‘Beaire’? Dit artikel betreft een AIRE Ancient Baths Chicago review, waar redacteur Harmke Kraak naar toe…

AIRE Ancient Baths Chicago review, een bijzondere wellness belevenis!

Van buiten af heb je nog geen idee wat hier binnen allemaal te beleven is. AIRE Ancient Baths Chicago bevindt zich in een ‘gewone’ woonwijk in de chique buurt West Loop. Het bordje Valet Parking verraadt echter dat je op dit adres iets bijzonders te wachten staat. AIRE Ancient Bath is écht een hidden gem.

Buiten bij de ingang ruik je al heerlijke spageuren. De entree komt uit in een enorme ontvangstruimte met brede sofa’s en een wand vol kaarsjes. De dame bij de receptie vertelt me dat er in dit gebouw uit 1902 in de jaren vijftig een verffabriek zat. Daarna zat er hier een nachtclub; groter kan het contrast met een spa niet zijn! Na de incheck begeleidt een vriendelijk meisje me naar de kleedruimte met lockers en neemt een andere dame het stokje over. AIRE Ancient Baths is een zeer goed georganiseerde spa!

Net als alle bezoekers krijg ik zwarte antislipslofjes aan, heel prettig en comfortabel. Er ligt al een handdoek in de locker klaar voor straks na het douchen. En ook in de spa zelf zijn er handdoeken te over. Na het uitkleden (vergeet niet je badkleding aan te doen, het gaat hier niet om naaktsauna’s!) daal ik een lange trap af. Deze komt uit in een hoge industriële ruimte met dikke houten plafondbalken. Ik tref er baden in alle soorten en maten aan. Deze hele ruimte is weer sfeervol verlicht met wel honderden kaarsjes.

Ook hier loopt weer een vriendelijke crew rond die zonder opdringerig te zijn precies in de gaten houdt wie wat en op welk moment nodig heeft. Sommige gasten worden op discrete manier weggegroepen voor een massage. Zelf heb ik ditmaal geen behandeling in het vooruitzicht, maar ook zonder treatment kun je je hier uitstekend vermaken en ontspannen. Een medewerkster laat zien welke faciliteiten er zoal zijn in de sfeervolle hal. De kleur van je polsbandje geeft aan tot hoe laat je mag blijven. Ik heb 2 uur de tijd.

“AIRE spaces are temples dedicated to
mind and body relaxation where time does not exist.”

Dat is kort gezegd waar het bij AIRE Ancient Baths om draait. Er is een groot bad met mineraalrijk water waarin je blijft drijven als in de Dode Zee. Ernaast is een warm zwembad met massagestralen. Via een poortje zwem je naar buiten, waar een waterval wacht voor een schoudermassage. Een medewerkster raadt me echter aan te beginnen bij het Tepidarium, een lauwer bad met overal massagestralen langs marmeren randen.

Hier en daar staan bordjes met Silence. De meeste gasten houden zich eraan en komen duidelijk voor een zen-ervaring net als ik. De sfeer is zo sereen! Mijn favoriet is by far de stoomsauna! Deze is lekker ruim en heeft glazen wanden. Het ruikt er heerlijk naar munt. Middenin staat een ijswaterbad. Met een trapje daal je erin af. De eerste keer is dat even wennen, maar de tweede keer dompel ik me helemaal onder en blijf ik minuten lang in het ijswater zitten. Mijn lichaam gaat ervan gloeien. Goed voor de bloedsomloop.

En zo zijn er nog veel meer baden en sauna’s op deze magische plek. Je bent hier echt even in een andere wereld. Ook de muziekkeuze draagt bij aan de ontspannen ervaring. Verder staat er scrubzout klaar waarmee je jezelf kunt behandelen. De tijd vliegt voorbij. Terug in de kleedkamer neemt een medewerkster mijn badpak aan en in no time heeft ze het droog geslingerd in de centrifuge. Ik krijg het kurkdroog terug, netjes in een zakje. De douches in de kleedruimte zijn overigens voorzien van producten van L’Occitane.

♥ Bekijk hier alle tips van Harmke voor wellness belevenissen in Amerika;
♥ Ook leuk, Henriëtte bezocht AIRE Ancient Baths in Kopenhagen, ontdek het hier.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor de Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest & YouTube.

Waar staat AIRE Ancient Baths voor?

AIRE Ancient Baths is erop gericht lichaam en geest in balans te brengen.  Je maakt een rondgang langs baden met verschillende temperaturen. Dit alles in de traditie van de oude Romeinen, Grieken en Ottomanen. Stromend water in combinatie met de warmte van kaarsen en de geur van oranjebloesem, dit alles kenmerkt deze spa.

Welke wellness baden zijn er?

Bij Ancient Baths vind je baden met thermaal water, waaronder een caldarium (102 F), Frigidarium (57 F) & 50 F), Tepidarium (57 F), Balneum (bad met jetstreams), Vaporium (twee stoomcabines met aromatherapie), Palestra (een binnen- en buitenbad), Flotarium (zoutwaterbad) en een zoutscrubruimte.

Welke spa behandelingen kun je kiezen?

Er is een zeer uitgebreid spamenu, van Ancient Exepriences waaronder een Ancient massage, tot Indulgent Experiences, waaronder een Love Myself-treatment met warme stenen. Ook zijn er Renewing Experiences, waaronder een holistisch ritueel, en een Signature Experience inclusief massage, Honey Hair Mask en Wine & Cheese Tasting.

AIRE Ancient Baths Chicago review

Meer ‘AIRE’ wellness experiences wereldwijd

Denk jij na het lezen van dit ‘Aire’ wellness artikel, ja, ik wil ook eens een Aire wellness belevenis ervaren? Dan zou het natuurlijk super zijn als je naar Chicago afreist, maar je kan ook op andere plekken ter wereld deze spa faciliteiten ervaren. In totaal kan je kiezen uit 8 bestemmingen. Reis bijvoorbeeld naar:

  1. Sevilla;
  2. Almeriá;
  3. Londen;
  4. Chicago;
  5. New York;
  6. Barcelona;
  7. Kopenhagen;
  8. Vallromanes.

♥ Ontdek hier meer over alle Beaire locaties wereldwijd

Aire Wellness

Hotel met rooftop zwembad tip in Chicago

Ben jij reisplannen aan het maken om de Aire Ancient Baths in Chicago te bezoeken? Dan is The Hoxton, een hotel met rooftop zwembad in Chicago onze tip om te verblijven. Dit hotel in de West Loop heeft, zoals alle Hoxton Hotels, een gezellige vibe.

De ‘snug room’ met Queensize bed is echt top. Sla rooftopbar Cabra niet over, er staan overal planten en buiten is er een rooftop zwembad. Beneden in het hotel is een yoga studio met yoga matten waar je gebruik van kan maken.

♥ Bekijk de prijzen en beschikbaarheid bij The Hoxton in Chicago.

Hotel met rooftop zwembad tip in Chicago

Chicago bezienswaardigheden

Ben jij al een tickets aan het zoeken om zelf AIRE Ancient Baths Chicago te ervaren?

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons