AIRE Ancient Baths Copenhagen

Time does not exist bij AIRE Ancient Baths Copenhagen

Ben jij een stedentrip naar Kopenhagen aan het plannen en wil je tijdens je vakantie ook ergens gaan ontspannen? Dan zijn de AIRE Ancient Baths Copenhagen een aanrader voor een luxe en bijzondere wellness belevenis. Het is geen sauna, je moet het zien als een Day Spa in Kopenhagen, waar je een paar uur in…

AIRE Ancient Baths Copenhagen, Day Spa in Kopenhagen

Volgens Visit Denmark is AIRE Ancient Baths Copenhagen de meest spectaculaire spa van Denemarken. Het ‘spectaculaire’ zit hem in het feit dat het een hele bijzondere locatie is voor een day spa in Kopenhagen. De historische thermale baden bevinden zich namelijk onder de grond, in een historisch gebouw dat dateert uit 1881 en waar vroeger de bierbrouwerij van Carlsberg was gevestigd.

De AIRE Ancients Baths in Copenhagen bevinden zich in de wijk Carlsberg Byen, op ongeveer een half uur loopafstand van Tivoli. Iedere AIRE locatie ter wereld is uniek, maar de gemene deler is dat de organisatie de oude tradities van badhuizen als een plek om te ontspannen willen herstellen. Zelf zeggen zij hierover:

AIRE-ruimtes zijn tempels gewijd aan de ontspanning van lichaam en geest waarin tijd niet bestaat. Geïnspireerd door de traditie van baden uit de oude Romeinse, Griekse en Ottomaanse beschavingen, vindt de AIRE Experience altijd plaats in gerestaureerde historische gebouwen in het centrum van steden. Met water en verschillende en unieke thermale baden als hoofdelement en eromheen een sfeer van pure magie en verfijning creërend, wordt de AIRE Experience aangevuld met een zorgvuldige selectie van massages en exclusieve rituelen. Bereid je voor op  zintuiglijke ervaringen geïnspireerd door oude beschavingen. De AIRE Experience is een oase waarin je kunt ontsnappen en los kunt komen van je omgeving. Stilte, gedimd licht van honderden kaarsen, de geur van oranjebloesem, het gezoem van ontspannende deuntjes: dit zijn allemaal sleutelelementen van de AIRE Experience”.

Vanaf het moment dat je binnenkomt waan je je in een andere wereld. De Day Spa in Kopenhagen bevind zich onder de Carlsberg poort en via een ingang die verlicht is met kaarsen treed je naar binnen. De kaarsen zullen je tijdens de gehele wellness belevenis omringen. Er heerst een serene rust en wij zien voornamelijk andere stellen in deze romantische ondergrondse spa in Kopenhagen.

Time does not exist“, stond er op de deur bij binnenkomst. Wij hadden toegang tot de thermale baden gereserveerd inclusief een massage. Door het dragen van een bandje weet het personeel wat je geboekt hebt. Je hoeft zelf dus nergens aan te denken en gaat gewoon van het ene warme bad naar het andere warme bad. Het heeft zo zijn voordelen om niet te weten hoe laat het is. Het is echt even aan niets denken, even alles vergeten en puur te genieten van de ontspanning van het warme water in de bijzondere setting. Je word vanzelf opgehaald als het tijd is voor je wellness behandeling. Ondanks dat je de tijd vergeet, vliegt de tijd wel tijdens je bezoek. Geniet dan ook van elk moment met volle teugen want voor je het weer sta je weer opgefrist boven de grond in de Deense hoofdstad.

Een bezoek aan AIRE Ancient Baths Copenhagen kost wat, maar daarvoor krijg je wel een bijzondere wellness belevenis terug die je niet meer zal vergeten. Via de website kan je reserveringen maken op basis van de dag van je keuze en/of op basis van de wellness experience van je keuze. De Day Spa in Kopenhagen biedt ruime openingstijden, wat betekent dat je er in de ochtend, middag en avond kan ontspannen. Kies wat het beste bij je past en geef je over aan de AIRE ervaring.

♥ Ontdek hier de wellness experiences in Kopenhagen;
♥ Ook leuk, Harmke bezocht AIRE Ancient Baths in Chicago

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en TikTok.

Aire Ancient Baths Copenhagen from Raúl Rosillo on Vimeo.

AIRE Ancient Baths Copenhagen, Day Spa in Kopenhagen

Day Spa Kopenhagen

Wellness faciliteiten en spa behandelingen

Maak jij een reservering voor de AIRE Ancient Baths Copenhagen dan kan je kiezen uit diverse wellness experiences. Je kan kiezen voor alleen toegang tot de thermale baden of het in combinatie met een wellness behandeling reserveren. In totaal heb je ongeveer twee uur toegang om gebruik te maken van alle onderstaande warme baden.

 1. Caldarium, een warm bad van 40ºC;
 2. Tepidarium, een lauw warm bad van 36ºC;
 3. Vaporium, stoomcabines met aromatherapie;
 4. Balneum, een bad met jetstreams, bubbelbad;
 5. Frigidarium, twee koudwaterbaden van 16ºC en 10ºC;
 6. Flotarium, een zoutwaterbad met een zoutscrubruimte.

Er is een zeer uitgebreid spa menu, van Ancient Experiences waaronder een Ancient massage, tot Indulgent Experiences, waaronder een Love Myself-treatment met warme stenen. Ook zijn er Renewing Experiences, waaronder een holistisch ritueel, en een Signature Experience inclusief massage.

Een echte Deense wellness behandeling is de ‘Beer Bath Experience‘. De AIRE Ancient Baths in Kopenhagen bevinden zich tenslotte in de oude bierbrouwerij van Carlsberg.

AIRE Ancient Baths Copenhagen

AIRE Ancient Baths Copenhagen

Meerdere AIRE locaties wereldwijd en leuk weetje over film opname

Wil jij ook wel eens naar een van de AIRE Ancient Baths locaties? Dan kan je kiezen uit 8 reisbestemmingen wereldwijd. De eerste AIRE Ancient Baths locatie opende in 2001 in de Spaanse stad Sevilla met als doel de eeuwenoude traditie van badhuizen te herstellen die door de eeuwen heen verloren was gegaan. Inmiddels is AIRE neergestreken in meerdere steden. Redacteur Harmke bezocht de locatie in Chicago en Henriëtte ging naar AIRE Ancient Baths in Kopenhagen.

 1. Sevilla;
 2. Almeriá;
 3. Londen;
 4. Chicago;
 5. New York;
 6. Barcelona;
 7. Kopenhagen;
 8. Vallromanes;
 9. Er zijn plannen om ook locaties in Toronto, Los Angeles, Madrid en Montreal te openen.

Altijd leuk, fun facts van een locatie! Ben jij een John Wick fan? Dan is het leuk om te weten dat de film Bath House Bloodshed voor een deel is opgenomen bij AIRE Ancient Baths in New York.

♥ Ontdek hier meer over alle Beaire locaties wereldwijd

Wellness Copenhagen experiences

Droom jij al weg naar deze bijzondere day spa in Kopenhagen?

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons