Beauty, Spa & Sauna, Wellness Hotels Resorts

Alpine wellness, ontspannend hooibad

26 January 2016
Alpine wellness, ontspanning in hooibad

Dompel je onder in een warm bad van berghooi, sluit je ogen en snuif de natuurlijke geur van het alpengras op voor ontspanning van lichaam en geest. Wist jij dat deze traditionele kuur met speciale grassoorten zijn oorsprong vind in de Alpen en met name in Zuid-Tirol?

Alpine wellness, een ontspannend hooibad 

 

Het Alpenhooi wordt ondergedompeld in een warmwaterbad met een temperatuur van 40 graden. Vervolgens mag jij, de ‘hooibader’, plaats nemen in het bad en wordt je tot je nek aan toe met hooi bedekt. De mineralen, looistoffen en etherische oliën die uit het hooi verdampen verzorgen niet alleen de huid maar het zorgt er ook voor dat de doorbloeding word gestimuleerd.

 

Geneeskrachtige werking van alpenhooi

 

Al meer dan 100 jaar weet met in Zuid-Tirol dat alpenhooi een geneeskrachtige werking heeft. De bergboeren, die in de hooischuur overnachtten, merkten dat het hooi niet alleen voor een goede nachtrust zorgde, maar dat het ook een genezende werking had op de vermoeide spieren. Het waren de dorpsbewoners van Fiè allo Sciliar/Völs am Schlern die de aanzet gaven tot het aanbieden van hooibaden. Rond 1890 konden de eerste kuurgasten genieten van deze vorm van ontspanning in de dorpsschuren.

 

De verschillende soorten grassen kunnen problemen met de spijsvertering, slapeloosheid en geestelijke en/of lichamelijke uitputting tegengaan. Daarnaast stimuleert het de doorbloeding, je stofwisseling, biedt het verlichting bij reumatische klachten en artrose, is het ontsteking werend en helpt het je immuunsysteem versterken.

 

Alpine wellness, ontspannend hooibad
.

 

Kwaliteit en samenstelling van het Alpenhooi

 

Om de kwaliteit van het alpenhooi te waarborgen voldoet het aan strenge eisen. De diversiteit aan grassen komen van een bergweiland gelegen tussen de 1700 en 2000 meter hoogte en liggen minimaal 150 meter van de openbare weg. De weilanden worden biologisch bewerkt en alleen de weilanden met minimaal 40 verschillende Alpine planten per 50 vierkante meter komen in aanmerking. Op deze manier is het gegarandeerd dat er mineralen, etherische oliën, sporenelementen, bitterstoffen en looistoffen aanwezig zijn die zorgen voor de geneeskrachtige werking van het hooi.

 

Alpine wellness in het Alpen hooi

De 300 dagen zon per jaar en de frisse berglucht maken Zuid-Tirol tot een ideale plek voor een wellness-kuur. Bij veel behandelingen wordt gebruik gemaakt van lokale producten. Populaire behandelingen die alleen in deze regio ondergaan kunnen worden zijn melk- en wolbaden en massages met appel, wijn of pijnboompitten.

Wil jij ook wel eens in een hooibad relaxen in Zuid-Tirol? Klik dan hier voor een overzicht van alle wellness hotels in Zuid-Tirol waar je kan ontspannen in een hooibad.

 

Wil jij wel eens relaxen in een hooibad in Zuid-Tirol?

Print Friendly, PDF & Email
0

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief:

Wellness vakantie ideeën

___________________________

Wellness cadeaubonnen overzicht

___________________________

Wellness Scheveningen – Kurhaus Spa & Beauty

___________________________

Wellness Hotels Zuid-Limburg

___________________________

Top 10 Wellness in Nederland

___________________________

Ontvang de leukste wellness tips
Meld je aan voor wellness inspiratie en de beste sauna aanbiedingen
Laat je inspireren op www.wellnessspots.com.
Dankjewel voor je inschrijving op de nieuwsbrief!