Lifestyle

Last van winterblues? Ga voor een anti winterblues lamp

8 November 2016
anti winterblues lamp

De wintertijd heeft zijn intrede gedaan. Voor veel mensen breekt er een periode aan waarin ze meer prikkelbaar, futloos en neerslachtig zijn door de afname van de hoeveelheid daglicht. Het is dan ook niet voor niets dat lichttherapie inmiddels een geaccepteerde remedie is tegen winterdepressie. Voldoende licht is van invloed op je stemming en prestatie.  Het is niet alleen thuis belangrijk om voldoende daglicht te zien maar ook op de werkvloer.

 

Last van winterblues? Ga voor een anti winterblues lamp

 

Lichttemperatuur en lichtintensiteit hebben directe impact op je energieniveau en werkprestaties. De Leitz Style Smart LED Desk Lamp beschikt over evenveel warm wit als koud wit ledlichtpunten, die onafhankelijk van elkaar geregeld kunnen worden. Hierdoor kun je zowel de lichtsterkte als de lichttemperatuur laten aansluiten op het moment van de dag en wat je aan het doen bent.

 

Zo kun je in de ochtend het beste werken met koud licht om de productie van melatonine te stoppen waardoor je energiepeil en productiviteit stijgen. In de namiddag en avond kun je daarentegen beter met warmer licht werken. Als gedurende de dag het omgevingslicht verandert, bijvoorbeeld doordat de plafondverlichting aan wordt gedaan of omdat er minder zonlicht binnenkomt, dan stemt een ingebouwde sensor de lichtsterkte van de lamp daar automatisch op aan.

 

Lichttemperatuur en lichtintensiteit

 

Het gewenste lichtniveau is natuurlijk ook afhankelijk van het soort werk dat je doet. Bij de vooraf ingestelde leesinstelling is er dan ook sprake van meer koud licht en een hogere lichtintensiteit dan bij de relaxstand. Naast de keuze uit de voorgeprogrammeerde lichtinstellingen is het ook mogelijk om persoonlijke instellingen vast te leggen, waarbij rekening kan worden gehouden met factoren als activiteit, omgevingslicht en zelfs de leeftijd van de gebruiker.

 

ledlamp-leitz-winterblues

 

Voordelen anti winterblues lamp

 

  • Bedienen met je smartphone via een gratis app
  • Strak design met nieuwste (led)technologie
  • Past zich aan op de lichtsituatie
  • Een geïntegreerde USB-poort om je smartphone mee op te laden

 

De adviesprijs voor de Leitz Style Smart LED Desk Lamp bedraagt € 299,- (incl. BTW). Als je de anti winterblues lamp besteld bij Coolblue voor 23.59 uur dan heb je hem morgen in huis.

 

Heb jij ervaring met winterblues?

Print Friendly, PDF & Email
0

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief:

Wellness vakantie ideeën

___________________________

Wellness cadeaubonnen overzicht

___________________________

Wellness Scheveningen – Kurhaus Spa & Beauty

___________________________

Wellness Hotels Zuid-Limburg

___________________________

Top 10 Wellness in Nederland

___________________________

Ontvang de leukste wellness tips
Meld je aan voor wellness inspiratie en de beste sauna aanbiedingen
Laat je inspireren op www.wellnessspots.com.
Dankjewel voor je inschrijving op de nieuwsbrief!