anti winterblues lamp

Last van winterblues? Ga voor een anti winterblues lamp

De wintertijd heeft zijn intrede gedaan. Voor veel mensen breekt er een periode aan waarin ze meer prikkelbaar, futloos en neerslachtig zijn door de afname van de hoeveelheid daglicht.

Het is dan ook niet voor niets dat lichttherapie inmiddels een geaccepteerde remedie is tegen winterdepressie. Voldoende licht is van invloed op je stemming en prestatie.  Het is niet alleen thuis belangrijk om voldoende daglicht te zien maar ook op de werkvloer.

Last van winterblues? Ga voor een anti winterblues lamp

Lichttemperatuur en lichtintensiteit hebben directe impact op je energieniveau en werkprestaties. De Leitz Style Smart LED Desk Lamp beschikt over evenveel warm wit als koud wit ledlichtpunten, die onafhankelijk van elkaar geregeld kunnen worden. Hierdoor kun je zowel de lichtsterkte als de lichttemperatuur laten aansluiten op het moment van de dag en wat je aan het doen bent.

Zo kun je in de ochtend het beste werken met koud licht om de productie van melatonine te stoppen waardoor je energiepeil en productiviteit stijgen. In de namiddag en avond kun je daarentegen beter met warmer licht werken. Als gedurende de dag het omgevingslicht verandert, bijvoorbeeld doordat de plafondverlichting aan wordt gedaan of omdat er minder zonlicht binnenkomt, dan stemt een ingebouwde sensor de lichtsterkte van de lamp daar automatisch op aan.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

Lichttemperatuur en lichtintensiteit

Het gewenste lichtniveau is natuurlijk ook afhankelijk van het soort werk dat je doet. Bij de vooraf ingestelde leesinstelling is er dan ook sprake van meer koud licht en een hogere lichtintensiteit dan bij de relaxstand. Naast de keuze uit de voorgeprogrammeerde lichtinstellingen is het ook mogelijk om persoonlijke instellingen vast te leggen, waarbij rekening kan worden gehouden met factoren als activiteit, omgevingslicht en zelfs de leeftijd van de gebruiker.

ledlamp-leitz-winterblues

 Voordelen anti winterblues lamp

  • Bedienen met je smartphone via een gratis app
  • Strak design met nieuwste (led)technologie
  • Past zich aan op de lichtsituatie
  • Een geïntegreerde USB-poort om je smartphone mee op te laden

Heb jij ervaring met winterblues?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons