Aroma diffuser voor aromatherapie thuis

Geniet van een aroma diffuser voor aromatherapie in huis

Genieten van aromatherapie thuis? Kies voor een aroma diffuser kopen voor een wellness geur in huis. In dit artikel vertellen wij alles over wat geuren met je doen en wat de aroma diffusers van PURE by ME kunnen bijdragen aan thuis ontspannen.

Een aroma diffuser voor aromatherapie thuis

Je doet de deur ergens open en wat ruik je? En wat doet die geur met je? Vind jij het ook zo heerlijk ruiken als je een wellnessresort instapt en word je al helemaal zen van de geur als je naar een sauna gaat?

Als het om je eigen interieur gaat, wat vind jij dan een prettige geur om in te wonen? Je eigen wellness interieur creëren kan ook met behulp van het gebruik van een aroma diffuser voor aromatherapie in huis. Een aroma diffuser kan je voor twee doeleinden gebruiken. Enerzijds voor een fijne wellnessgeur in huis en daarnaast is een aroma diffuser ook een kleine luchtbevochtiger.

In je woonkamer zal het niet werken als een goede luchtbevochtiger omdat de ruimte te groot is, maar in je thuiskantoor of wellness badkamer kan dat wel. Heb je nu helemaal geen luchtbevochtiger in huis, dan is een aroma diffuser in huis wellicht sowieso al een goed idee.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest, YouTube en TikTok.

Aroma diffuser kopen Pure by Me

Wat is het effect van geuren op mensen?

De mens is gevoelig voor alles wat er om hem of haar heen gebeurt. Van bewegingen tot aan geuren. Wat geur voor effect heeft op de mens en zijn welzijn daar zijn al veel onderzoeken over geweest. Inmiddels is gebleken dat het ritme van hersengolven verandert bij het ruiken van bepaalde geuren. Een geurbeleving is dus voor iedereen anders. En wist je bijvoorbeeld dat voor 90% geur bepaalt of je iets lekker of iets vies vindt smaken?

Er is overal geur en we kunnen dus niet zonder. Wij kwamen in contact met de aroma diffuser die je kan kopen bij PURE by ME om je geur beleving nog intenser te maken en je welzijn (positief) te beïnvloeden. Eigenaressen Elke en Maud spreken uit ervaring. Door gebruik te maken van etherische oliën konden ze hun eigen welzijn tijdens een burn-out beïnvloeden en kregen ze ook grip op hoofdpijn, voelen ze meer rust en is het zelfs mogelijk om beter te slapen. Dit wilden de dames Maud en Elke van PURE by ME graag met anderen delen en zo besloten ze diffusers en oliën op de markt te brengen.

En ik kan je vertellen: dat is ze heel goed gelukt! Ik heb zelf een burn-out gehad en voel hier nog altijd de naweeën van en ben mede door de ontstaansgeschiedenis van PURE by ME enorm nieuwsgierig naar de producten die Elke en Maud aanbieden.

Effect van geuren op mensen

Ontspannende aroma diffuser 

PURE by ME biedt etherische oliën aan en volledige pakketten voor aromatherapie in huis aan, bestaande uit een aroma diffuser en bijpassende oliën. Wij mogen kennis maken met de Diffuser set Ontspanning. Bij het openen van de verpakking valt mijn mond al open. De Diffuser is prachtig! In mijn hoofd had ik de pottenbakker potjes met daar een kaarsje onder. Maar deze diffuser Prana van het Ontspanningspakket is strak vormgegeven. Ik vind hem prachtig!

Bij deze set zitten de volgende etherische oliën: Lavendel, sinaasappel, grove den, mandarijn, lemongrass en atlasceder. De geuren ondersteunen je bij het vinden van meer (innerlijke) rust en ontspanning. En dat is precies wat ik nog altijd moeilijk vind om te vinden bij mijzelf na het verkeren in een burn-out. Deze geuren zijn bij mij dus meer dan welkom en helemaal lavendel, want daar ben ik gek op!

Ontspannende aroma diffuser 

Hoe werkt een aroma diffuser van PURE by ME

De aroma diffuser is ontzettend makkelijk in gebruik. Het bovenste gedeelte van de diffuser is een deksel die je ervan af kan halen. Je ziet dan een reservoir die je tot 500ml kan vullen met schoon kraan- of bronwater. Gedestilleerd water zou nog beter zijn i.v.m. eventuele kalkaanslag.

Tot slot voeg je zo’n twee tot vijf druppels toe aan het water. Je zou zelf ook druppels met elkaar kunnen combineren, denk bijvoorbeeld aan grove den met sinaasappel of atlasceder met lemongrass. Tot slot sluit je de diffuser en verbind je hem met het stopcontact. Een duidelijke bijgeleverde gebruiksaanwijzing vertelt je hoe je de diffuser aan de praat kan krijgen, maar als hij eenmaal aan is, is het toch echt genieten.

Je kan de diffuser instellen op het aantal minuten dat je wil via een timer. Als het water te laag komt te staan door verdamping, dan zal het apparaat zich zelf uitschakelen. Een niet overheersende geur komt na het opstarten uit de diffuser door verdamping. Mijn huis wordt voorzichtig gevuld met een zachte aanpassing in geur. Ik merk dat de geur Lavendel mij met mijn gedachten terug brengt naar de vele vakanties in de Provence. Ik ontspan. In aanloop naar mijn examens, ik studeer dit jaar, probeer ik de geur Grove Den. Deze schijnt een positieve invloed te hebben op stress. De geur is fris en brengt mij inderdaad een rustiger gevoel. Ik vind het een verademing.

De andere etherische oliën die meegeleverd zijn, komen qua intensiteit allemaal overeen. Ze zijn door de verdamping niet té aanwezig, maar de geuren zijn zacht en dat is heel prettig.

Aroma diffuser thuis

Wellnessgeur in huis, welke geur past bij mij?

Ik word helemaal happy van alle geuren en het mixen van de geuren. Het is elke keer weer een leuke verrassing om te ruiken en te voelen wat een geur of geurenmix met je doet. Ik ben benieuwd hoe mijn hersengolven er inmiddels uit zien, want mijn bovenkamertje is met al die heerlijke geuren in een positieve mood! Ik heb de diffuser trouwens in mijn keuken/huiskamer staan, maar je kan hem natuurlijk ook in je slaapkamer zetten of in de badkamer.

In Wellnesscentra wordt altijd gebruik gemaakt van geuren. Misschien was je dat nog niet eerder opgevallen, maar in sauna’s of beautysalons voel je je vaak meer ontspannen dan thuis en dat komt mede door de geur die daar verspreidt wordt. Door de etherische oliën en diffusers van PURE by ME kan je dat dus ook thuis creëren. De etherische oliën en aroma diffusers zijn geen oplossing, maar dragen wél bij bij het verkrijgen van een ontspannen gevoel en dat is voor je welzijn zó goed!

  • Lavendel: Lavendel olie heeft een kalmerend en ontspannend effect.
  • Sinaasappel: Sinaasappel olie heeft een positief effect op de gemoedstoestand.
  • Grove den: Grove den olie werkt rustgevend wanneer je overprikkeld en rusteloos bent.
  • Mandarijn: Mandarijn olie is een warme geur die de zonnige kant van het leven laat zien.
  • Lemongrass: Lemongrass olie zorgt is goed voor een fijne boost en een optimistische stemming.
  • Atlasceder: Atlasceder werkt verzachtend en zuiverend en trekt liefde en gezelligheid aan.
Wellnessgeur in huis

Waarom aroma diffuser met etherische oliën kopen?

Nu hoor ik je al afvragen waarom je beter een aroma diffuser kan aanschaffen dan bijvoorbeeld geurkaarsen of oliën die je moet opwarmen. Een diffuser is een milieuvriendelijke manier om geuren in je huis te laten verdampen en is tevens een mini-luchtbevochtiger.

De stoom zorgt ervoor dat de moleculen van de oliën intact blijven en daardoor dus beter hun werk kunnen doen. Etherische oliën zijn ook beter te ruiken met deze manier van verspreiding. De lucht in je huis wordt op deze manier ook gereinigd. Dus heel veel vliegen in één klap zeg maar.

De voordelen van een aroma diffuser in huis

  1. Het is een multifunctionaliteit van een aroma diffuser die de aankoop dubbel plezier geeft.
    De luchtbevochtigende functie is een fijne bijkomstigheid en je geniet van een wellness geur in huis
  2. Daarnaast kan je een mooie design aroma diffuser kopen die past in je wellness interieur.
Diffuser met etherische oliën

Thuis ontspannen met wellness geuren

Naast etherische oliën en diffusers zijn er nog een aantal zaken waar je op kan letten bij het krijgen van een ontspannen welzijn. Hoe moeilijk je situatie ook is, probeer wel acceptatie en berusting hierin te vinden. Dit zal je een positieve mindset geven. Ondersteun dit door te mediteren, vaker naar buiten te gaan, te tekenen en laat koffie en zoveel mogelijk suikers achterwege in je eetpatroon. En het allerbelangrijkste voor je welzijn: tijd voor jezelf! Dit willen we allemaal wel en je moet hier dus echt tijd voor indelen. Ik als single moeder van een puberdochter doe dat bijvoorbeeld om ’s avonds na het avondeten regelmatig in een warm bad te gaan liggen. Mijn tijd, lekker ongestoord die stapel tijdschriften doorbladeren. Ik kom herboren uit het bad.

En noem mij trouwens gerust een nerdy en dat moet ik echt even tot slot met je delen, maar de aroma diffuser heeft, naast een afstandsbediening nog een andere geweldige gadget: hij kan van kleur veranderen. Een ingebouwde lamp, zorgt ervoor dat de witte diffuser verschillende kleuren kan aannemen. Niet nodig bij de beleving natuurlijk, maar wat is het leuk! Alle kleuren van de regenboog zijn beschikbaar en de diffuser wordt er nog mooier door!

De Diffuserset Ontspanning inclusief geuren kost €105,- en kan uiteraard aangevuld worden met nieuwe en/of anderen geuren die PURE by ME aanbiedt. Op de overzichtelijke website kan je hierover meer informatie vinden en kan je tevens heel gemakkelijk een bestelling plaatsen. Ook zijn de diffusers los te koop, maar ook sets met andere samenstelling van oliën. De website oogt rustig en is makkelijk in gebruik. Al een perfect visitekaartje op zich.

Mocht je er niet uitkomen, Maud en Elke zijn makkelijk en snel te benaderen en ze hebben er alles aan gedaan om je bestelling proces met zo min mogelijk poespas te laten verlopen. Ook leuk, volg hun blog vol tips over wellness geuren in huis.

*Bestel hier de aroma diffuser set ontspanning.

Thuis ontspannen met wellness geuren

Maak jij nog geen gebruik van aromatherapie in huis
en zou je een aroma diffuser kopen voor ontspanning thuis? 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de accommodatie dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je wellness dag/vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons