Lifestyle

Aruba, het aloë wellness walhalla!

15 juni 2022
Aruba, het aloë wellness walhalla

Met 365 dagen zon per jaar is Aruba, met recht een One Happy Island te noemen. Het is een populaire bestemming voor mensen die willen genieten van een zonnige strandvakantie. Voor alle wellness liefhebbers was Aruba al een top bestemming maar sinds Aruba de maand juni heeft uitgeroepen tot wellness maand is het helemaal de tijd om te gaan.

 

Juni, dé wellness maand op Aruba

 

Aruba, een populaire bestemming voor wellness liefhebbers en zon-zoekers. Het kristalheldere water rondom Aruba trekt daarnaast liefhebbers van snorkelen en duiken aan. Nu de maand Juni tot ‘wellness maand’ is uitgeroepen op Aruba zal er jaarlijks speciale arrangementen worden aangeboden in één van de vele spa hotels. Gasten kunnen zich onderdompelen in de wereld van yoga, tai chi, gezond eten, fitness, massage en well-being.

 

♥ Bekijk hier alle wellness vakantie tips voor Aruba

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

 

Wellness Aruba, ontdek de mogelijkheden

 

Redacteur Ank vertrok naar Aruba om de wellness maand te beleven en ervaren. Want wat is er nou eigenlijk allemaal te beleven op Aruba qua wellness mogelijkheden? Volgens Ank heb je je wellness gevoel voor een groot deel zelf in de hand. Door zin in het leven te hebben, gezond te eten, veel te lachen en je te omringen met sociale contacten.

 

Een deel van het gevoel van ‘well-being’ heb je dus zelf in de hand maar er is ook een deel waar je aan kan werken of waar je je aan kan overgeven. Het omvat bijvoorbeeld ook disciplines als meditatie, yoga,  Tai Chi en mindfulness.

 

Het fitness onderdeel uit wellness kan iedereen naar eigen inzicht invullen. Voor de een zal dat een regelmatig bezoek aan een sportschool zijn, terwijl een ander liever dagelijks een ommetje met de hond maakt of geniet van een strand- en/of boswandeling. Het belangrijkste bij wellness is dat je iets doet wat je leuk vind.

 

Aruba, het aloë wellness walhalla

Aruba Aloë, hét wellness product van Aruba

 

Aruba Aloë is het nummer 1 exportproduct van Aruba. Het 125 jarig bestaan van Aruba Aloë is de aanleiding voor de introductie van de wellness maand juni op Aruba. De droge grond zorgt er mede voor dat de Aloë zo goed gedijt op Aruba. Het schijnt dat Cleopatra ook al op de hoogte was van de bijzondere krachten van deze plant.

 

In de Aruba Aloë winkel in Riu zijn alle producten verkrijgbaar die aloë bestandsdelen bevatten. Ook worden er regelmatig workshops gegeven en kun je zien hoe aloë verwerkt wordt. Elke dinsdag worden (in het oudste Aloë bedrijf ter wereld) de bladen van de Aloë planten met de hand geplukt. Vervolgens worden ze naar de fabriek gebracht die zich naast de plantage bevindt. Door de toevoeging van geneeskrachtige kruiden, zoals kamille, aan de sappen van de aloë plant kunnen er diverse producten worden gemaakt. Zo is er een product waar lidocaine aan is toegevoegd, waardoor dit bij uitstek geschikt is voor spierpijn.

 

♥ Bekijk hier waar je Aruba Aloë Vera online kan kopen.

 

Aloë experience van Ank

“Geblinddoekt ruik ik welk product er onder mijn neus wordt gehouden. Dat is niet zo moeilijk, ik ruik koffie en een zoete geur. Op de tast doe ik wat van het schaaltje in mijn hand en lik er aan. Net wat ik dacht, het is suiker. Deze ervaring maakt deel uit van de Aloë Experience die ik volg. De ingrediënten koffie, suiker, kokosolie en de Special Care Lotion van Aruba Aloë vormen de basis voor de bodyscrub die ik ga maken“.

 

aruba-aloe-plantage

Tai Chi op Aruba

 

Bij Tai Chi doe je er gemiddeld vier maanden over om de 180 bewegingen onder de knie te krijgen. De beste manier om het te leren is in een klas met een docent die het voordoet. De bewegingen zijn zacht en vloeiend. Tai Chi kent geen competitie, het gaat puur en alleen om jezelf.

 

Het regelmatig beoefenen van Tai Chi zorgt er onder andere voor dat je een betere doorbloeding krijgt. Daarbij reduceert het stress gevoel en verbetert het je coördinatievermogen. De beste tijd voor een Tai Chi les op Aruba is de vroege morgen als het nog niet zo warm is.

 

Tai Chi op Aruba

Gezonde superfoods eet je bij Nuts

 

Na de Tai Chi les kwamen Liliana De Marques en Maria Pucci van ‘Nuts Nuts’ naar het strand om een tafel vol met gezonde superfoods neer te zetten. Zij hebben een winkel in het centrum van Aruba, Engelandstraat 2 in Oranjestad. Bij Nuts vind je een ongekende keuze aan gezonde superfoods, noten, kokosproducten en zaden.

 

Wij genieten op het strand van zelfgebakken pannenkoeken, waar geen suiker of verkeerde vezel in zat. Wraps gevuld met quinoa, zwarte bonen en spinazie en smoothies in alle kleuren van de regenboog zorgden voor een snelle en gezonde aanvulling van de gebruikte energie.

 

Aruba, het aloë wellness walhalla

 

Aruba, het aloë wellness walhalla

Paddleboard Yoga op Aruba

 

Het Renaissance Hotel beschikt over een eigen eiland. Ook wij verblijven op het eiland en worden in een kwartier met de speedboot gehald en gebracht. Op het eiland leven zes flamingo’s, ze zijn hier tien jaar geleden naar toe gebracht en sindsdien nooit meer weg gegaan.

 

Bezoek de Okeanos Spa in Renaissance Hotel Aruba

 

Het Renaissance Hotel Aruba beschikt over een uitgebreide spa, Okeanos Spa. Daarnaast is er een fitnesscentrum en zijn er diverse mogelijkheden voor behandelingen en massages. In het kader van de wellnessmaand juni wordt op het eiland elke zaterdag Paddle Board Yoga gegeven. Dat is een yogales die op een soort surfplank wordt uitgevoerd. Verlies je je evenwicht, dan kom je in het water terecht.

 

Yoga is een filosofie die een beter leven belooft. De ademhalingsoefeningen zijn onder andere goed voor de rug en de nek en de lichaamshoudingen geven meer flexibiliteit, kracht en balans. Het uiteindelijke doel is om de energie beter te laten stromen zodat lichaam en geest beter functioneren.

 

Aruba, het aloë wellness walhalla

Glas bewerken goed voor well being gevoel?

 

‘’Als je bezig bent met het bewerken van glas, vergeet je alles om je heen omdat je zo geconcentreerd bezig bent. Ik zie dat als een vorm van wellness’’, zegt Marian Abath. De Nederlandse kunstenares heeft samen met haar man Ciro, eveneens kunstenaar, Terrafuse gecreëerd. Terrafuse is een galerie, winkel, werkplaats, woonhuis en nog veel meer.  Bij Terrafuse worden wekelijks workshops glas bewerken gegeven. Het leuke hiervan is dat iedereen het na enige oefening kan doen.

 

Ik besluit om een kraal te maken. Het staafje glas houd ik in de brander en als de temperatuur hoog genoeg is, hou ik het gesmolten glas tegen een metalen staafje, wat uiteindelijk het gat voor de kraal vormt. Dan is het een kwestie van draaien, draaien en draaien. Hoewel mijn kraal niet honderd procent rond is, ben ik toch wel trots op mijn eerste glaswerkstuk. Marian had gelijk, ik was alleen maar met de kraal bezig. Heerlijk, even geen zorgen aan mijn kop.

 

Glasbewerken op Aruba

Meer reistips voor Aruba

 

  1. Zwemmen en snorkelen met schildpadden;
  2. Huur een Jeep op Aruba en ga offroad;
  3. Ontdek Aruba Aloë Vera en wat je ermee kan;
  4. Geniet van een massage op het strand bij Bucuti Tara Beach Resort
  5. Bekijk hieronder mijn Seabob Aruba avontuur;
  6. Reisvideo met de mooiste plekjes op Aruba.

Heb jij al zin in een wellness trip naar Aruba?

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots