Review BackJoy ervaringen

Maak thuiswerken weer fijn met de BackJoy, onze ervaringen!

Last van je rug tijdens het thuiswerken? Check snel onze review van de BackJoy met persoonlijke ervaringen. Wie weet ben je net zo enthousiast als wij en wil je ook de BackJoy kopen met korting voor fijner thuiswerken.

Maak thuiswerken weer fijn met de BackJoy

Thuiswerken doen we tegenwoordig eigenlijk allemaal. We zitten aan de keukentafel op een eetkamerstoel of aan een geïmproviseerd bureautje met een net zo onhandige stoel. Niets geen ARBO verantwoord bureau en al helemaal geen stoel. En dat gaan we in onze rug voelen. We hebben een verkeerde werkhouding en onze rug heeft het zwaar te verduren.

Ik werk sinds Maart thuis. Aan de keukentafel en op de eetkamerstoel geef ik online les aan studenten. Dit maakt mij al niet blij maar mijn rug wordt er al helemaal niet blij van. Mijn rug doet pijn, voelt stram aan en het lange zitten is geen pretje. Ik probeer van alles om de pijn te verminderen. Ik ben bewust meer in beweging, ik zit zo nu en dan op een yoga bal en ik leg een warme kruik in mijn rug. Maar deze handelingen zorgen alleen maar voor een tijdelijke oplossing en verlichting van de klachten. De pijn blijft terug keren.

*Kijk direct rond in de webshop van BackJoy.
**De BackJoy SitSmart is ook te koop bij bol.com.
***Bekijk meer tips, uitleg en reviews op het YouTube kanaal van Backjoy

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor de Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagramPinterest & YouTube.

Review BackJoy ervaringen

Het geluk is dat ik kennis mag maken met BackJoy. BackJoy is een gebruiksvriendelijk en draagbaar zitje dat voorkomt dat je rugpijn krijgt als je erop zit, zodat je eindelijk comfortabel, pijnvrij en kunt zitten. Doordat het stoeltje lichtgewicht is, kan je het stoeltje dus ook overal mee naar toe nemen. Ik was meteen nieuwsgierig en maakte graag gebruik van het aanbod om kennis te maken met BackJoy. De BackJoy zegt dat door het kantelen van het bekken naar voren, de wervelkolom in de natuurlijke S-curve terecht komt. Hierbij wordt de druk op het stuitje en de wervelkolom verminderd.

De pijn in mijn rug wordt door BackJoy omschreven als stressletsel en dat moet je proberen te voorkomen. Ik heb een gladde en hoge eetkamerstoel waar ik redelijk goed op zit als ik naar de stand van mijn benen ten opzichte van mijn mijn heupen kijk. Op deze stoel leg ik de zwarte BackJoy, die overigens in meerdere kleuren te verkrijgen is. De onderkant van de BackJoy heeft een bolling waardoor hij niet plat op de stoel ligt. De BackJoy beweegt heen en weer. Het zit, zeker de eerste keer, apart omdat je heen en weer kan wiebelen op je stoel terwijl je stoelpoten gewoon op de grond blijven staan. Advies van BackJoy is ook om de tijd dat je op het zitje zit in de beginperiode op te bouwen. Je lichaam is een nieuwe houding niet gewend en daar  moet je in dit geval zeker je rug aan laten wennen.

Ik snap het principe van de BackJoy wel, door de bolling van het zitje ga je rechterop zit en beweeg je onbewust meer. De BackJoy voelt als een letterlijk steuntje in de rug. Ik lijk rechterop te zitten. Dit komt omdat mijn bekken kantelt waardoor mijn wervelkolom in een betere positie komt te staan. Mijn spieren krijgen door deze nieuwe houding meer ruimte in plaats van dat ze bekneld raken. Het voelt sowieso meer ontspannen en dat is iets dat ik al een tijdje niet heb ervaren en de rugpijn lijkt te verminderen. Ook zal ik mij bewust moeten zijn dat  mijn schouders een ontspanning hebben.

Een groot voordeel van de BackJoy vind ik dat het stoeltje heel makkelijk verplaatst kan worden en eigenlijk door iedereen te gebruiken is. Zowel voor volwassenen als voor kinderen, voor grote billen en kleine billen. Sterker nog, de grootte en vorm van BackJoy is zo ontwikkeld om de botten aan de basis van je bekken te ondersteunen, niet je hele billen. Het is het meest effectief voor volwassenen van 60 tot 140 kilo. BackJoy is en blijft een hulpmiddel. Mocht je rugklachten houden, dan zal je toch echt even contact met je huisarts of fysiotherapeut moeten opnemen.

– Backjoy past op iedere stoel, bank of kruk –

*Lees hier nog meer reviews over BackJoy van andere gebruikers

Tips om rugpijn te voorkomen door thuiswerken


Naast een goede werkplek zijn er nog een aantal andere zaken die zouden kunnen bijdragen bij het verminderen van je rugpijn. Plaats je monitor zodat je ogen gericht zijn op de bovenkant of net iets onder de bovenkant van je monitor. Zo kan je voorkomen dat je nekklachten krijg als je veel uren achter elkaar op de computer moet werken.

Let er ook op dat je armen zijn ontspannen. Dit kan je bereiken door ervoor te zorgen dat je armen in een hoek zijn van 90 graden en dat ze rusten op bijvoorbeeld op een armleuning of op tafel. Hierdoor ontspannen zelfs je vingers!  Ook je benen moeten in een hoek van 90 graden op de grond staan. Je knieën mogen niet de stoel raken. Je voeten moeten dan plat op de grond rusten. Lukt dat niet, zet dan een voetenbankje onder je voeten.

– Backjoy Core & Twist Exercises with Jackie Lam –

Meer thuiswerktips

Naast het extra opletten of je werkplek en je werkhouding goed zijn, kan je natuurlijk ook zelf proberen je lichaam en geest in balans te houden. Geef je dag een bepaald ritme. Hierdoor behoudt je lichaam je biologische klok en zullen je lichaam en geest beter in balans blijven.

Zorg ervoor dat je op je thuiswerkdagen ook je pauze inplant. Pauzes zorgen voor ontspannen van je geest en lichaam. Even iets anders doen i.p.v. steeds achter je beeldscherm te zitten is bevrijdend en hartstikke goed om vernieuwde energie op te doen. Ga bijvoorbeeld in je pauze een eind wandelen.  Door dit bewust in te plannen en ook daadwerkelijk te ondernemen zorgt dat later op de dag ervoor dat je productiviteit ook beter/hoger is.

Vergeet ook je lunch niet! Een goede lunch tussen het werk door is van belang. Neem hier de tijd voor en zorg dat je deze voor de rest van de week enigszins gepland hebt. Zo hoef je er niet op het moment zelf achter te komen dat de koelkast leeg is en je alleen nog een blikje knakworstjes hebt.

En tot slot de allerbeste tip om je gedurende dag goed te voelen. Als je je gedurende de normale werkdagen ook optut om mooi voor de dag te komen, doe dat nu dan ook. Ik voel mij met make-up op en mijn haar mooi echt een stuk vitaler dan als ik de boel de boel laat. Ook zorg ik ervoor dat mijn werkplek gezellig is. Ik doe regelmatig kaarsjes aan, of een lekker muziekje. Ik word daar blij van. Ik zal het straks zelfs gaan missen.

  1. Geef jezelf een pauze, maak een wandeling
  2. Leef gezond! Maak iets lekkers voor jezelf als ontbijt en lunch.
  3. Denk aan je routine, sta op en doe je dingen en ga aan de slag.
  4. Wissel je bewegingen af, even anders zitten, even lopen, benen vooruit, ellebogen op je bureau.
  5. Denk aan een goede werkhouding, je benen en armen moeten in een hoek van 90 graden staan voor een goede werkhouding.

*Moeite met ontspannen thuis? Lees onze thuis ontspannen tips!

BackJoy kopen met kortingervaringen

Ook de Backjoy kopen?

Ben je ook geïnteresseerd in een betere werkhouding thuis? De Backjoy is te koop in diverse kleuren en is te koop voor een zeer schappelijke prijs. Verkoop gaat via de eigen BackJoy website of bestel het bij bol.com.

*Kijk direct rond in de webshop van BackJoy.
**De BackJoy SitSmart is ook te koop bij bol.com.
***Bekijk meer tips, uitleg en reviews op het YouTube kanaal van Backjoy

BackJoy met korting kopen

Ben je nog niet helemaal overtuigd van onze review BackJoy ervaringen of moet je even zuinig aan doen in deze rare tijd? Je kan de BackJoy ook met korting kopen. Bekijk de onderstaande BackJoy Sale pagina om te zien welke BackJoy er in de aanbieding is.

*Ontdek welke BackJoy je met korting kan kopen

BackJoy kopen met korting voor fijner thuiswerken

Wat vind jij van onze review van BackJoy vol ervaringen?
Zou jij naar aanleiding van deze BackJoy review de Backjoy met korting kopen?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons