Lifestyle, Overnachten

Badderen in wijn? Geniet hier van Wijn & Wellness!

21 januari 2021
Badderen in wijn & ontdek Vinotherapie

Badderen in wijn? Geniet hier van Wijn & Wellness! Of je het nou voor de lol wilt ervaren of voor vinotherapie kiest, er zijn zoveel mogelijkheden om wellness met wijn te combineren.

 

Badderen in wijn & ontdek Vinotherapie

 

Dat er overal ter wereld veel meer met wijn wordt gedaan dan dat het alleen gedronken wordt merkte ik voor het eerst tijdens het wijnfeest in La Rioja. In de Spaanse regio La Rioja gooien ze met wijn tijdens de ‘Batalla del Vino’ oftewel, The Wine Battle. Het is een soort wijnbad cq. wijngevecht waar je jezelf instort. Maar met badderen in wijn bedoelen wij in dit geval iets anders, namelijk in een echt bad stappen dat gevuld is met wijn.

 

Hou jij van wijn en ontspan je ook graag met een wellness moment? Combineer wellness met wijn en ga badderen in wijn. Er zijn verschillende soorten wijnbaden die je kan ervaren overal ter wereld. Er bestaat zelfs vinotherapie waarbij de kracht van druiven wordt ingezet.

 

De grondlegger van Vinotherapie is het Franse merk Caudalie. Zij ontdekten de kracht van druiven en ontwikkelde hiervoor speciaal de vinotherapie. Hier kan je alles lezen over de Vinotherapie Spa Caudalie ervaringen.

 

*Ook leuk en goed voor je is, badderen in bier in een bierspa!
**Handig de SipCaddy, houder voor wijnglas dat zich vastzuigt aan de badkamer muur. 

 

Wellness hotel met Vinotherapie

 

Wil jij een paar dagen onthaasten en de mogelijkheden van Vinotherapie ervaren? Reis dan naar de regio Alentejo in Portugal. Het luxe wellness hotel L’AND Vineyards Resort wordt ook wel het ‘luxury wine resort in Montemor-O-Novo’ genoemd.

 

Dat komt omdat L’AND Vineyards Resort één van de acht resorts ter wereld is waar een Caudalie Vinothérapie Spa is. Reserveer voor aankomst een van de Caudalie beauty behandelingen die worden verzorgd door speciaal opgeleide vinotherapeuten.

 

*Ontdek hier alles over L’AND Vineyards Resort.

 

Wellness hotel met Vinotherapie

Badderen in wijn in Wine Spa in Praag

 

Wij kennen Praag vooral van de bierspa! Maar ook met rode wijn weten ze raad, het wordt dus kiezen, stap je in een bierbad of in een wijnbad. De totale belevenis van een wijnbad duurt ongeveer een uur. In die tijd ontspan je ongeveer 20 minuten in een bad gebouwd van larikshout dat is gevuld met water, rode wijn en verschillende extracten.

 

Tijdens het badderen in wijn kan je natuurlijk ook een wijn drinken. Na je bad, waar je dus niet langer dan 20 minuten in mag kan je nog een half uurtje ontspannen bij de openhaard.

 

*Lees hier alles over wijnspa in Praag en hier over bierspa’s in Praag!  

 

Badderen in wijn in Wine Spa in Praag

Het Zuid-Tiroler wijnbad

 

Voorafgaand aan een wijnbad onderga je eerst een lichaamspeeling met wijndroesem. Na een rustpauze, waarin je gehuld in linnen doeken ligt, geniet je van een heet bad, een goed glas rode wijn en eindig je met een massage met druivenpitolie.

 

*Lees meer over spa en wellness baden in Zuid-Tirol!
**Een overzicht van hotels met spa behandelingen met druiven.
***Hotel Obereggen heeft een Wine Marc Bath waar je in kan badderen.

 

Badderen in wijn, Zuid-Tiroler wijnbad

 

Badderen in wijn in Japan

 

In Japan is een warmwaterbron attractiepark waar je kan badderen in wijn! En niet alleen in wijn, je kan ook een sake-, koffie- en/of theebad nemen. Reis hiervoor naar het Hakone Kowakien Yunessun Spa.

 

*Hier lees je alles over de bijzondere baden in Japan van Yunessun

 

 

Mulled Wine Spa in Shrigley Hall in Cheshire

 

In het luxe Shrigley Hall Hotel in Cheshire in Engeland, even buiten Manchester kan je wel iets heel bijzonders beleven. Het Engelse SpaSeekers (Spa booking service) organiseert hier een “Mulled Wine Spa Day”!

 

Tijdens een bezoek aan de Glühwein-Spa verwen je jezelf in een warm bordeauxrood glühwein-hot tub. Terwijl je in de warme wijn baddert drink je natuurlijk glas rode glühwein.

 

*Hier lees je alles over de Glühwein Spa!

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots