Badeend Dag 13 Januari 2022!

Pak je drijvende vriendje er maar bij, 13 januari Badeend Dag!

Wij hebben weer een goede reden gevonden om te badderen! Na op 8 Januari Bubbelbad Dag te hebben gevierd is het op 13 januari tijd om Badeend Dag te vieren! Met welk drijvend speelgoed badeend stap jij in bad?

Badeend Dag, 13 Januari!

Op 8 januari heb je vast al lekker gebubbeld met al onze tips voor Bubbelbad Dag! Wij geven je graag weer een steengoede reden om je agenda leeg te ruimen want op 13 januari is het Badeend Dag.

Op 13 januari 1992 vielen er maar liefst 29.000 rubberen eendjes van een vrachtschip in de Pacific Ocean. Al die rubberen eendjes dreven in de zee en wie weet drijven er nog wel ergens op de wereld een paar rond.

Dus pak je badeend er maar bij en denk aan al die leuke, kleine gele eendjes die ergens alleen ronddobberen. Heb je geen geel eendje voor in bad? Koop dan een leuke om mee te badderen.

♥ Geen eendje in huis? Koop een geel eendje voor in bad
♥ Meer een bubbel fan? Lees hier alles over de Bubbelbad Dag!
♥ Dit is het verschil tussen Jacuzzi, hottub, bubbelbad  whirlpool en een spabad.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor de Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest & YouTube.

Badeend Dag 13 Januari 2022

Speciale badeendjes, grote badeend, lieve gele eendje voor in bad, goedkope badeendjes

Grote eendjes, kleine eendjes, mooie gele eendjes, speciale eendjes, goedkope badeendjes of luxe eendjes voor in bad. Je kan helemaal losgaan qua de keuze aan eendjes. Welk drijvend speelgoed badeendje vind jij het leukste?

♥ Volop keuze aan drijvende eendjes bij bol.com.
♥ Ahhh, bekijk dit gele eendje bij Douglas of dit blauwe Piraten eendje.

Drijvend speelgoed badeend voor in bad

Waarom is een badeend geel vroegen wij ons af

Wij vroegen ons af; ‘waarom is een badeend geel’? Een kuiken van een kip is geel maar een pijltje, zoals jonge eendjes worden genoemd zijn helemaal niet geel. Waarom ga je dan niet met een lief klein badkuiken in bad?

Over het algemeen zijn vrouwtjes eenden bruin en dat is een veilige schutkleur in de natuur. Jonge pasgeboren eendjes hebben een pluizig bruingele veren.  Er zijn eenden die een tekort hebben aan melanine, die afwijking zorgt ervoor dat er wilde eenden zijn die als zij jonge eendjes baren dat die geel zijn. Als die jonge eenden volwassen worden dan worden ze wit.

In de jaren ’40 bedacht de Amerikaanse kunstenaar Peter Ganine een eendje als drijvend stuk speelgoed. Uiteindelijk was het Ernie, ja Ernie van de Amerikaanse Sesamstraat die het gele eendje extra populair maakte door erover te zingen. Ernie zijn stem is trouwens van Jim Henson.

Wie weet heeft Peter wel een witte eend gespot en bedacht hij daarom dat een badeend geel moest zijn. Of Peter vond geel gewoon een mooie opvallende en frisse kleur voor drijvend speelgoed. Kinderen houden nou eenmaal van primaire kleuren.

En nog een lesje over eenden. Een mannetjeseend noem je een woerd. Een vrouwtjeseend is gewoon een eend en een baby van een woerd en een eend noem je pijltjes. Jonge eenden worden ook wel pullekes of pulletjes genoemd.

♥ Ontdek alles over de eenden voor in bad op Wikipedia

In bad met Dustin Duck, de zwarte Inntel Hotels badeend

Wij stellen je graag voor aan Dustin Duck! Dustin Duck is de zwarte badeend mascotte van Inntel Hotels. Kies jij voor een verblijf in een van de Inntel Hotels in Nederland en heb je gekozen voor een van de heerlijke Spa & Wellness hotelkamers dan kom je Dustin Duck tegen op de badrand. Of zou Dustin Duck al stiekem aan het badderen zijn en op je wachten in bad?

Dustin Duck is misschien wel het beroemdste zwarte eendje van Nederland, Dustin Duck heeft zelfs een eigen Instagram account, volg @InntelHotelsDuck voor alle kwakende badder belevenissen. Dustin Duck is sinds augustus 2019 aan het werk als ‘kwaliteits-controleur’ bij Inntel Hotels. Het is maar goed dat het een reislustig zwart badeendje is want hij moet voor zijn werk van het ene Inntel Hotels bad naar het andere Inntel Hotels bad reizen. Welke badeend heeft dat nou? Heb jij al zin om met een zwart badeendje te gaan badderen op Badeend Dag?

Graag delen wij onze tips voor de fijnste Spa & Wellness hotelkamers bij een van Inntel Hotels in Nederland. Waar wil jij verblijven?

 1. Inntel Hotels Utrecht Centre
  *Bekijk de Spa Kamer, Wellness Kamer en Wellness Suite van Inntel
 2. Inntel Hotels Amsterdam Centre
  *Boek de Wellness kamer, de Junior Suite of Suite.
  **Reserveer de Wellness kamer, de Junior Suite of de Suite via Booking.com.
 3. Mainport Inntel Hotels Rotterdam Centre
  *Bekijk de prijzen via Booking en/via Trivago.
  ** 
  Waterfront Sauna Kamer, Waterfront Spa Kamer of de Spa Suite via Booking.com.
 4. Inntel Hotels Den Haag Marina Beach in Scheveningen aan het strand
  *Reserveer je overnachting bij Marina Beach in haven Scheveningen!
Zwarte Inntel Hotels badeend

In een koud water bad of dompelbad met gele badeend

Na een sauna ronde koel je af in een koud water bad of in een dompelbad om jezelf op te frissen. Op 13 januari, op Badeend Dag ga je natuurlijk afkoelen met een badeend.

Badeend dag - Dompelbad met badeend

Jaaa, hier kan je bubbelen met een eend in bad…

…mits je zelf je eend meeneemt natuurlijk:)! Wil jij in stijl de Badeend Dag vieren? Reserveer dan snel een huisje met een bubbelbad of geniet van een verblijf in een hotelkamer met een bubbelbad zodat jij lekker met je favoriete eend of misschien zelfs wel met een bad vol leuke eenden kan gaan bubbelen.

♥ Fijne wellness huisjes met bubbelbad buiten.
♥ Deze hotels hebben een bubbelbad op de kamer.
♥ Veel tips voor wellness huisjes met bubbelbad in Nederland.
♥ Deze romantische hotelkamers met bubbelbad raden wij aan.
♥ Leuk, deze lodgetenten met bubbelbad of deze bubbels met bubbelbad.
♥ Bekijk deze tips voor romantische hotelkamers met bubbelbad aan zee.
♥ Droom alvast weg naar een vakantie in stacaravan met bubbelbad in Kroatië.
♥ Fijn huisje in Salland met bubbelbad en sauna of dit huisje in Zeeland met bubbelbad

Waarom is een badeend geel

Met welk drijvend speelgoed badeend stap jij in bad?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons