Lifestyle, Spa & Sauna

Thuis ontspannen met deze wellness tips voor je eigen badkamer

24 februari 2023
Thuis ontspannen met deze wellness tips voor je eigen badkamer

Na een lange dag lekker thuis ontspannen? Dat doe je met deze badkamer wellness tips. Tover je badkamer om tot je eigen spa waar je jezelf kan terugtrekken voor een relax moment.

 

Badkamer wellness tips & ideeën

 

Naast mijn heerlijke hoekbank is de badkamer mijn tweede favoriete plek in huis waar ik mijzelf graag even terugtrek. Een lange warme douche na een strandwandeling, lekker dobberen in bad met een kop thee en een goed tijdschrift op een zondagmiddag, ik hou ervan. Zelf ga ik regelmatig naar een sauna voor het gebruik van wellness faciliteiten die ik thuis niet heb zoals een sauna en een stoomcabine.

 

Onlangs zijn vrienden van mij verhuisd en die hebben ervoor gekozen om thuis te investeren in een luxe wellness badkamer, een eigen spa at home. Hoe heerlijk is het als je thuis een badkamer en douche hebt die je ook kan transformeren tot stoomcabine. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Er zijn al stoomcabines vanaf €800,- maar je kan ook kiezen voor luxe versies met extra spa opties en zelfs ‘zitjes’ in de cabine zodat je gewoon relaxed kan gaan zitten om te genieten van je wellness moment.

 

Nadenken over een nieuwe badkamer inrichting is niet iets wat je even op een middag bedenkt. Het is belangrijk dat je naast je badkamer wensen ook direct nadenkt over de mogelijkheden qua badkamer inrichting. Het begint natuurlijk bij de oppervlakte van je badkamer en de sanitaire voorzieningen die erin passen. Daarnaast is het handig om na te denken over de materialen die je zou willen gebruiken. Zijn die waterdicht en zijn ze ook praktisch?

 

Wellness inspiratie voor je badkamer…

 

Ga je regelmatig naar een sauna? Dan kan je daar fijne wellness inspiratie op doen qua badkamer interieur. Wil je thuis een Oosterse spa creëren of wil je het gevoel hebben alsof je op het strand vertoeft in een bubbelbad? Richt je de badkamer in met een mooie plant en kaarsen of vind jij het juist ontspannend als er een televisie in de muur bij het bad zit zodat je je favoriete serie uit bad kan kijken? Denk ook aan je verlichting, sfeerverlichting of een dimlamp is wel zo fijn als je even weg wilt dommelen. Zoveel wensen, zoveel mogelijkheden. Bekijk ook onze ‘Wellness Spots inspiratieborden‘ op Pinterest.

 

  1. Hou je van geurkaarsen? Zet je favoriet in de badkamer;
  2. Gebruik luxe, warme en zachte handdoeken in je badkamer;
  3. Neem je tijd, dus liever geen klok mee zodat je echt even van de wereld bent.

 

Badkamer wellness tips & ideeën

 

Spa tips voor een kleine badkamer

 

Heb jij een kleine badkamer thuis maar wil je die toch graag omtoveren tot een spa? Dan moet je creatief zijn om de badkamer groter te doen lijken en wellicht een paar concessies doen. Je kan ook nadenken over twee-in-een opties, er bestaan namelijk ook bubbelbaden met douchewand. Wil je even douchen dan stap je in bad en heb je langer de tijd dan ga je lekker languit liggen en bubbelen.

 

  • Spiegels geven het gevoel alsof je badkamer groter is;
  • Een doorzichtige douchedeur zorgt voor een ruimtelijk gevoel;
  • Kies voor een gelijkvloerse of lage douchebak voor een strakke look;
  • Hou je van badderen? Kies dan voor een douche in je ligbad;
  • Plaats in de badkamer alleen wat je echt nodig hebt, handdoeken kunnen ook in een kast op de gang;

 

Overnachten in Othmar Herberg en bierspa

Meer tips voor wellness @ home

 

Ben je op zoek naar meer tips voor een wellness interieur thuis? Lees dan ook de onderstaande wellness artikelen en laat je inspireren met onze wellness ideeën voor thuis.

 

  1. Hoe creëer je thuis een Wellness Spot? Check deze wellness thuis tips.

 

Massage thuis

Heb jij nog meer badkamer wellness tips?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots