Spa & Sauna

Badderen in de Bierspa in Sisters, Oregon (USA)

10 July 2019
Beer Spa in de USA 

Heb jij reisplannen voor een rondreis Oregon? Bezoek dan ook de eerste ‘Beer Spa in de USA’. Eigenaar Mike was zo enthousiast over de bierspa’s dat hij in Sisters, Oregon, zijn eigen bierspa opende, Hop in The Spa.

 

Bierspa in Sisters, Oregon (USA)

 

Bierspa Hop In The Spa zit in een soort Hans-en-Grietjehuisje in downtown Sisters, Oregon. De Amerikaanse eigenaar Mike Boyle heeft zich laten inspireren door de bierspa’s in Praag! Harmke kwam tijdens haar rondreis Oregon door Sisters en testte deze unieke bierspa!

 

Mike Boyle opende zijn bierspa een paar jaar geleden. “De baden bevatten niet letterlijk bier hoor,” helpt hij mij meteen uit de droom. “Maar wel 35 mineralen en hop dat ook in bier zit.” Ik mag plaatsnemen aan de bar, terwijl Mike het bad voor me in gereedheid brengt. Eerst biedt hij me koffie aan van Laird. Firma Laird Superfood zit – net als deze bierspa – in de plaats Sisters in Centraal Oregon. Oprichter is Laird Hamilton, een succesvolle golfsurfer uit Hawaii. Geen gewone koffie, maar mineraalrijke koffie met cacao en kokosnootolie. “Geen suiker, geen melk, vegan koffie,” licht Mike toe. De bonen komen uit Peru. Er komt een warme pretzel bij. Mike serveert de liefhebber ook bier van Dechutes Brewery uit Oregon.

 

Uit de speaker klinkt muziek van Anouk. Mike werkte ooit in Waalwijk, toen hij nog in autoruiten handelde. Vandaar. Het verhaal van Mike is indrukwekkend. Hij woont al 34 jaar in Sisters. Een paar jaren geleden kreeg hij een auto-ongeluk. Hij kwam in botsing met een hert dat in het donker de weg overstak. Zijn auto vloog over de kop en hij kwam er niet zonder kleerscheuren af. Voor zijn werk moest hij die week echter naar Zweden. Zijn dokter uit Sisters, bijgenaamd de Witch Doctor, omdat ze ook een soort ‘kruidenvrouwtje’ is, verbood hem te gaan, maar hij ging toch…

 

Bierspa in Sisters, Oregon (USA)

 

Eerste Beer Spa in de USA 

 

In Zweden hoorde hij over een bierspa in Praag die heilzaam zou zijn. Hij reisde door naar Praag en bezocht de bierspa. Het beviel hem! Vrienden van hem waren intussen in Peru, waar veel mineralen te vinden zijn. Eén en één was twee voor Mike. Hij vond soortgelijke mineralen in Oregon en vulde er thuis een bierbad mee, puur voor zijn eigen gezondheid en hij had er baat bij. Het idee voor Hop In The Spa was geboren. Hij vond dit schattige huisje van ruim een eeuw oud in Downtown Sisters en opende er zijn spa. “De eerste bierspa van Amerika!” lacht Mike trots. Hop In The Spa gebruikt een combinatie van hops, kruiden, mineralen en andere heilzame ingrediënten.

 

Mike geeft me een seintje dat het bad gereed is. “Neem je koffie maar mee,” lacht hij. Dus stap ik even later in badpak mét een kop Laird-koffie in het bad van cederhout. Het water heeft een prettige temperatuur. Vandaag heeft Mike bovendien iets nieuws! Hij voegt soda toe aan het water, zodat het bubbelt! De vlokken hop dansen om me heen. Het licht gaat uit, de muziek gaat aan en badderen maar! Een halfuur is genoeg voor een ‘soothing effect on the skin, mind and muscles’.

 

Beer Spa USA

 

Zou jij ook wel eens naar de eerste Beer Spa in de USA willen?

Print Friendly, PDF & Email
0

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief:

Wellness vakantie ideeën

___________________________

Wellness cadeaubonnen overzicht

___________________________

Wellness Scheveningen – Kurhaus Spa & Beauty

___________________________

Wellness Hotels Zuid-Limburg

___________________________

Top 10 Wellness in Nederland

___________________________

Ontvang de leukste wellness tips
Meld je aan voor wellness inspiratie en de beste sauna aanbiedingen
Laat je inspireren op www.wellnessspots.com.
Dankjewel voor je inschrijving op de nieuwsbrief!