Beauty

Waarom gezondheid van binnen essentieel is voor uiterlijke schoonheid

18 June 2019
behandeling La Mysore Bussum

Wil jij een schoonheid behandeling bij La Mysore in Bussum ervaren die is afgestemd op wat jouw huid nodig heeft? Lees snel verder en ontdek hoe Lieke de Orthomoleculaire en Epigenetische Skin Therapy Treatment ervaarde.

Ware schoonheid zit van binnen…

 

Ware schoonheid zit van binnen. Een mooie uitspraak over innerlijke schoonheid. Toch komt ook uiterlijke schoonheid van binnenuit volgens Mitra La Grand, eigenaresse van La Mysore Cosmetics. Een droge huid, eczeem, rimpels en een grauwe huid kan je behandelen met de beste huidproducten die er zijn, maar wanneer je de oorzaak niet weet en aanpakt zal het effect van deze producten maar van korte duur zijn. In veel gevallen ligt de oorzaak van huidproblemen bij een tekort aan bepaalde vitamines of mineralen, verkeerde voeding of stress. Vanuit die optiek heeft Mitra La Grand La Mysore Cosmetics opgericht.

 

Behandelingen op maat, dat is waar Mitra in gelooft. Met persoonlijk samengestelde behandelingen pakt Mitra de oorzaak van schoonheid- en gezondheidsproblemen aan. Zowel in Emmeloord, waar Mitra haar bedrijf is begonnen, als in Bussum kunnen mensen bij LaMysore terecht voor onder andere massages, gezichtsbehandelingen, hammam, parfumworkshops en Orthomoleculaire en Epigenetische Skin Therapy Treatment. Zal ik dat laatste nog eens herhalen? Een orthomoleculaire en epigenetische skin therapy treatment is een combinatie van lifestyle geneeskunde en huidverzorging. Ik onderging deze behandeling en vertel je meer over wat het inhoudt en hoe ik het heb ervaren.

 

La Mysore signature, eigen huidverzorgingsproducten

 

Voor de behandeling ga ik naar de vestiging in Bussum waar de knappe Mitra mij hartelijk ontvangt. Haar roots liggen in Perzië en dat is terug te zien in de warme inrichting van de salon. Mitra vertelt me over haar eigen cosmeticalijn. De huidverzorgingsproducten binnen deze lijn heeft ze zelf samengesteld en zijn 100% biologisch.

 

Leuk feitje is dat je haar producten kan combineren en zelf een product kan samenstellen die bij jouw huid past. Wellicht heb jij meer collageen nodig, of bepaalde vitamines en mineralen; op het etiket staat welke producten je kan combineren en Mitra kan je helpen uit te vinden wat jouw huid nodig heeft. Naast eigen huidverzorgingsproducten heeft La MySore ook theeën, supplementen en siropen in het assortiment.

 

 

Behandeling La Mysore in Bussum

 

Orthomoleculaire geneeskunde en epigenetische therapie

 

Terug naar de behandeling waarvoor ik kwam: de Orthomoleculaire en Epigenetische Skin Therapy Treatment. In 2019 heeft La Mysore Cosmetics een Dutch Beauty Award in de wacht gesleept voor deze innovatieve behandeling. Nog niet helemaal zeker wat me te wachten staat loop ik met Mitra mee naar de Ortho Healthy bar achterin de salon. Hier staan lekkere gezonde snacks klaar, zoals dadels, olijven en rozijnen waar ik me maar al te graag aan te buiten laat.

 

Ze vraagt me eerst een vragenlijst invullen waarin vragen staan over mijn eetpatroon, stressniveau en mogelijke gezondheidsklachten. Vervolgens meet Mitra middels een bodyscan de toestand van mijn lichaamsfuncties. Met een hand moet ik een soort staaf vasthouden die (geheel pijnloos) elektromagnetische trillingen door mijn lichaam stuurt. Je lichaam reageert op deze trillingen waardoor kan worden achterhaald of een of meer lichaamsdelen niet optimaal functioneren. Dit duurt enkele minuten en vrijwel direct laat Mitra mij de resultaten op een scherm zien waarna ze deze met mij doorloopt en een voedings- en orthomoleculair advies geeft.

 

Ik verbaas me hoeveel er uit deze meting kan worden gehaald.

 

Zo komt naar voren hoe het staat met de mineralen, vitamines, vetzuren en aminozuren in mijn lichaam. Ook organen als de lever, darmen, maag, longen en het hart zijn geanalyseerd. Wanneer bepaalde waardes rood of oranje zijn, dient er aandacht aan te worden besteed. Bij groen zit je goed. Mitra is tevreden over mijn scores hoewel er zijn wel een paar aandachtspunten zijn. Zo krijg ik bij mijn hart, longen en dunne darm ik rode en oranje waardes te zien. Mitra vraagt of ik veel transvetten eet. Nu eet ik niet veel junkfood, maar zoetigheid zoals cakejes, koekjes en chocolade zijn aan mij wel besteed. Ze adviseert me om dit te minderen en meer goede vetten te eten zoals vette vis en avocado. Dit laatste eet ik al regelmatig, maar die zoetigheden moet ik dus wat vaker laten staan.

 

Ook de absorptie van vitaminen in de dunne darm blijkt niet optimaal. Dit verbaast me eigenlijk niet. Ik heb het prikkelbare darmsyndroom dus problemen met mijn darmen zijn mij niet vreemd. Ze raadt me aan meer water te drinken, vaker biologisch te eten (hierin worden de vitamines en mineralen beter behouden) en zinktekort en vitaminetekort verder aan te vullen met supplementen. Let op; gebruik je gezonde verstand en raadpleeg je huisarts indien nodig. Teveel supplementen, zoals zink of vitamine B kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid.

 

  • La Mysore Cosmetics werd in 2019 bekroond met één van de felbegeerde Dutch Beauty Awards: de 1e prijs in de categorie Beautysalon behandeling met de Orthomoleculaire & Epigenetische Skin Therapy Treatment.

     

Orthomoleculaire en Epigenetische Skin Therapy Treatment

 

Op maat gemaakte gezichtsbehandeling

 

Het is tijd voor de laatste stap; een facial. Eerst epileert Mitra mijn wenkbrauwen en daarna maakt ze ter plekke een masker dat is afgestemd op de tekorten aan vitamines en mineralen in mijn lichaam en huid. Het masker voelt prettig en naderhand voelt mijn huid heerlijk zacht en gehydrateerd. De 2,5 uur dat ik hier totaal ben geweest zijn voorbij gevlogen en ik voel me helemaal ontspannen.

 

Het is me duidelijk dat Mitra met haar persoonlijke behandeltechniek een ander soort beautysalon in de markt heeft gezet. Ze combineert alternatieve en reguliere geneeswijzen om de gezondheid van binnenuit verbeteren, zodat je er van buiten ook beter uit gaat zien. Op deze manier doe je een investering in jezelf op de lange termijn. Immers, een goede gezondheid en stralend uiterlijk willen we allemaal wel toch?

 

gezichtsbehandeling Bussum

 

Wil jij ook een behandeling bij La Mysore?

 

Mitra runt haar samen met haar dochter Melody twee vestigingen van La Mysore. Een bevindt zich in Emmeloord, Flevoland en de andere locatie is gevestigd in Bussum. In Emmeloord is er naast een huidverzorgingsinstituut ook een parfumbar en voetenspa aanwezig. Belangrijk is het om te weten dat de locatie in Emmeloord uitsluitend te bezoeken is op afspraak. In de vestiging in Bussum is ook een  oosterse hammam en een parfumlounge. Deze locatie is van dinsdag tot en met zaterdag geopend. Voor een behandeling moet je in Bussum uiteraard ook een afspraak maken maar de winkel is wel geopend. Nog even op een rij waarvoor jij naar La Mysore Cosmetics kan gaan:

 

  1. Gezichtsbehandelingen;
  2. Massages;
  3. Hammam, behandeling;
  4. Parfumworkshops;
  5. Orthomoleculaire en Epigenetische Skin Therapy Treatment.

 

  • La Mysore Cosmetics – Spiegelstraat 5, 1405 HT Bussum.
  • La Mysore Cosmetics – Korte Achterzijde 8, 8302 DZ Emmeloord.

 

behandeling bij La Mysore

Print Friendly, PDF & Email
2

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief:

Wellness vakantie ideeën

___________________________

Wellness cadeaubonnen overzicht

___________________________

Wellness Scheveningen – Kurhaus Spa & Beauty

___________________________

Wellness Hotels Zuid-Limburg

___________________________

Top 10 Wellness in Nederland

___________________________

Ontvang de leukste wellness tips
Meld je aan voor wellness inspiratie en de beste sauna aanbiedingen
Laat je inspireren op www.wellnessspots.com.
Dankjewel voor je inschrijving op de nieuwsbrief!