Overnachten, Spa & Sauna

Ontdek het Ayurveda center Europa, Kempinski San Lawrenz

14 januari 2020
Kempinski Hotel San Lawrenz

Het beste ayurveda center Europa (2016) vind je in het luxe Kempinski San Lawrenz hotel dat is gelegen op het eiland Gozo, nabij Malta. Dé USP van het hotel is het 2400 vierkante meter grote wellnesscentrum dat één van de grootste in heel Europa is. Het Ayurveda centrum wordt door “Leading Spa’s of the World” al vier jaar lang uitgeroepen tot beste spa in het Mediterraan gebied. Deze wellness spot is een must visit als het tijd is om volledig te ontspannen en ontstressen.

Beste Ayurveda center Europa  2016

 

Op uitnodiging van het Malta Tourism Board heb ik een 5-daags bezoek gebracht aan het Maltese eiland Gozo. Ik maakte deel uit van het “Blogisland #MaltaIsMore” project. Vanuit een farmhouse ontdekte ik Gozo en had ik gelukkig ook even de tijd om het beste Ayurveda center Europa van 2016 een bezoek te brengen.

 

Er wordt een scala aan therapieën en behandelingen aangeboden volgens de traditionele Ayurveda leer. Alle behandelingen worden uitgevoerd door drie Indiase vrouwen en twee Indiase mannen, afkomstig uit de zuidelijke Indiase regio, Kerala.

 

Beste Ayurveda center Europa, Kempinski San Lawrenz

Wat is Ayurveda?

 

Ayur’ betekent leven en ‘Veda’ betekent kennis of wetenschap. Ayurveda betekent dus letterlijk vertaald; “de wetenschap van het leven”. Volgens de Ayurveda leer is de mens opgebouwd uit een samenstelling van drie dosha’s: Vata, Pitta en Kapha. De drie dosha’s bestaan uit vijf elementen; ether, lucht, vuur, water en aarde. De dosha’s vormen de kern en betekent in het Sanskriet, “dat wat verandert”.

 

Vaida is als Ayurvedische arts aanwezig in het wellnesscentrum. Mocht je kiezen voor een behandeling van meerdere dagen dan kan je je wensen en behoeften van te voren bespreken met Vaida om zo een op maat gemaakt schema op te stellen dat volledig in het teken staat van je welzijn bevorderen. Dit kan via Skype of als je eenmaal bent aangekomen.

 

Als je een uitgebreide behandeling wenst wordt er van te voren een constitutie-test toegestuurd. Bereid je voor op vragen en antwoorden die klinken als; “Ik beschouw mijzelf als…”, snelle geest, agressief, kalm en stabiel. Of; “Mijn stem heeft een..” hoge, gemiddelde, of lage toon. Aan de hand van de vragen en antwoorden wordt er onderzocht wat jouw persoonlijke samenstelling van dosha’s is.

 

Om een goed beeld van de rest van de test te krijgen verwijs ik je naar de Ayurveda test online. Bedenk wel dat een consult bij een Ayurvedische arts altijd beter is.

 

Beste Ayurveda center Europa, Kempinski San Lawrenz
Het Ayurveda center is erg belangrijk maar daarnaast kan je uiteraard ook gebruik maken van de overige spa faciliteiten. Zo zijn er 23 behandelruimten waar je kan kiezen uit diverse traditionele massages, bubbelen in een indoor pool- en jacuzzi of je laten scrubben in een hammam.

 

Alle producten die gebruikt worden komen uit het Indiase Kerala. Last but not least, in het hotel kan je ook naar de kapper, manicure- en/of pedicure.

 

 

Kempinski Hotel San Lawrenz

Kempinski Hotel San Lawrenz op Gozo

 

 

Het Kempinski hotel is een luxe keten van hotelresorts over de gehele wereld. Het Kempinski San Lawrenz is in 1999 gebouwd door een lokale eigenaar die het hotel in 2010 aansloot bij de Kempinski groep. Het is het enige gecertificeerde eco-hotel op Gozo en is omgeven door een tuin van 30.000 vierkante meter! De chef kok haalt elke dag zijn versie ingrediënten uit de kruiden- groente- en fruit tuin.

 

In totaal zijn er 122 kamers van standaard “country rooms” tot aan junior suites met uitzicht op het zwembad. Er zijn drie zwembaden en naast het familie zwembad zijn de andere baden strikt gescheiden voor volwassenen en kinderen. Wel zo fijn als je als stelletje op reis bent of juist hier voor totale ontspanning komt. Buiten het hoogseizoen om zijn er ook mogelijkheden om met een dagpas gebruik te maken van de faciliteiten van het hotel.

 

Kempinski Hotel San Lawrenz

 

besteayurvedacenterEuropa-Gozo-Kempinski-Malta (6)

 

In de rechter vleugel zijn 60 appartementen die te koop zijn of die je kan huren voor een langere periode. Wijnliefhebbers zijn hier ook aan het goede adres. Ook de locals weten de weg te vinden naar de wijnbar waar gekozen kan worden uit maar liefst 300 wijnen. Lokaal, internationaal, rood of wit, wat jij wil.

 

 

Meer informatie over Kempinski Hotel San Lawrenz op Gozo en beste ayurveda center:
Voor meer informatie over het Kempinski Hotel San Lawrenz op Gozo en de mogelijkheden kan je de website bezoeken.

 

Heb jij wel eens een Ayurveda behandeling ondergaan?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots