Beste kuuroorden in Tsjechië

Ontdek de beste kuuroorden in Tsjechië! O.a. Unesco werelderfgoed

Ga jij op vakantie naar Tsjechië? Dan wil je als wellness liefhebber natuurlijk naar de beste kuuroorden in Tsjechië. Extra leuk is dat er onlangs 3 kuuroorden in Tsjechië zijn toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat ze de naam; ‘The Great Spas of Europe’ mogen gebruiken.

Beste kuuroorden in Tsjechië voor wellness vakantie of dagje ontspannen

Als er één plek is waar een wellness liefhebber naar toe moet in Tsjechië dan is het de de Tsjechische spadriehoek in West-Bohemen. In de West Boheemse regio zijn drie kuuroorden te vinden die onlangs aan de UNESCO Werelderfgoedlijst zijn toegevoegd. Onder de naam ‘The Great Spas of Europe’ zijn de Tsjechische kuuroorden samen met acht andere spa’s in zes landen nu officieel werelderfgoed. Dé drie beste kuuroorden in Tsjechië zijn:

 1. Kuuroord Karlovy Vary, ook wel Karslbad genoemd;
 2. Kuuroord Mariánské Lázně, ook wel Marienbad genoemd;
 3. Kuuroord Františkovy Lázně, ook wel Franzenbad genoemd.

Het grootste en meest bekende kuuroord is Karlovy Vary. Vroeger trokken deze kuuroorden in Tsjechië welgestelden gasten aan die wilden ontspannen en kuren. Dat is ook wel te zien aan de grandeur van de architectonische gebouwen. Johann Wolfgang Goethe, de pianist Fryderyk Chopin en de kiezer Franz Josef I waren graag geziene gasten in de Tsjechische kuuroorden.

Tegenwoordig hoef je niet meer van goede komaf te zijn en kan iedereen genieten van een dagje ontspanning in een Tsjechisch kuuroord. Wil je uitgebreid kuren dan is dat uiteraard ook nog steeds mogelijk, er zijn diverse kuurreizen naar Tsjechië. Ben je op vakantie in West-Bohemen dan kan je eenvoudig alle drie de spa’s bezoeken, de Tsjechische spasteden liggen op ongeveer een half uur rijden van elkaar vandaan en zijn omringd door tientallen natuurlijke minerale waterbronnen.

De kuurcultuur van Tsjechië heeft een lange geschiedenis. Veel van de kuuroorden dateren uit de 16e eeuw en staan bekend om hun helende krachten. De oudste spa in Tsjechië met een balneologische geschiedenis van 2000 jaar is Teplice. Mensen met rug, spier- of gewricht klachten kunnen hier terecht en krijgen voor een week, of langer, dagelijks een medische behandeling.

♥ Ontdek al deze tips voor wellness vakantie Tsjechië;
Bekijk de kuurreizen naar Tsjechië via SpaDreams;
Check hier de treinreizen en treintickets naar Tsjechië met Rail Europe;
Reis met de trein naar Karlsbad vanuit Nederland met NS International.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest & YouTube.

Beste kuuroorden in Tsjechië

Wellness hotels tips voor kuuroord Mariánské Lázně

Ensana hotels heeft vijf verschillende locaties in Mariánské Lázně in West-Bohemen. De hotels bieden interessante wellness, spa en ontspanningspakketten aan.

Het driedaagse ‘Immunity Booster’ pakket bestaat uit toegang tot de minerale baden, 2 Co2 therapieën en een zuurstofinhalatie, waarbij de ingeademde lucht helpt om het immuunsysteem en de hartactiviteit te verbeteren. Ensana hotels heeft tevens speciale covid-19 behandelarrangementen, voor mensen die nog steeds kampen met zware klachten.

 1. Ensana Hotel Pacifik;
 2. Ensana Svoboda Health Spa Hotel;
 3. Ensana Butterfly Health Spa Hotel;
 4. Ensana Nové Lázně Health Spa Hotel;
 5. Ensana Centrální Lázně Health Spa Hotel.

Wellness vakantie en kuurreizen naar Tsjechië – SpaDreams

Wil jij ontspannen tijdens een wellness vakantie in Tsjechië of ben je echt op zoek naar kuurreizen in Tsjechië? Wat de reden ook is, bij SpaDreams is er een uitgebreid aanbod aan kuurreizen naar kuuroorden in Tsjechië. Afhankelijk van je wensen maak je een wellness reisplan.

Wil jij puur ontspannen dan kan een wellness vakantie naar Tsjechië van 3 dagen al genoeg zijn om tot rust te komen. Ben je echt op zoek naar hulp bij het verlichten of voorkomen van gezondheidsproblemen dan raden de meeste kuuroorden aan om minimaal één week in een kuuroord te verblijven.

Kuuroord Karlovy Vary, ook wel Karslbad genoemd is het meest bekende kuuroord in Tsjechië. Goed om te weten is dat je vanaf Nederland met de trein naar Karlsbad kan reizen. In de West-Boheemse spadriehoek vind je ook de kuuroorden Mariánské Lázně en Františkovy Lázně. Naar alle drie de kuuroorden biedt SpaDreams wellness reizen aan.

Daarnaast biedt SpaDreams ook reizen aan naar St. Jáchymov, ook wel Sankt Joachimsthal genoemd. Dit Tsjechische kuuroord staat niet op de UNESCO Werelderfgoedlijst maar is wel de moeite waard voor een wellness vakantie. St. Jáchymov ligt ten noorden van Karlovy Vary nabij de grens met Duitsland. Kuuroord St. Jáchymov is de eerste radon-spa ter wereld en men ziet dit kuuroord als een locatie waar de rijkste geneeskrachtige mineralen ter wereld voorkomen. Radonbaden zijn thermale baden met licht radioactief water waarbij de lage dosering aan straling een ontstekingsremmende en pijn verlichtende werking kan hebben. Onder andere mensen met reuma kunnen baat hebben bij de behandeling in radonbaden.

♥ Bekijk de kuurreizen naar Tsjechië via SpaDreams.
Reis met de trein naar Karlsbad vanuit Nederland met NS International of boek via Rail Europeboek via Rail Europe.

Kuuroord Karlovy Vary, ook wel Karslbad genoemd.

Wellness vakantie en kuurreizen naar Tsjechië - SpaDreams

Kuuroord Karlovy Vary

‘The Great Spas of Europe’ UNESCO Werelderfgoedlijst

De beroemde kuuroorden van Europa, die grotendeels zijn gebouwd rond natuurlijke minerale bronnen bloeide aan het begin van de 18e eeuw tot de 20e eeuw. Kenmerkend is de combinatie van behandelingsprocedures met een breed scala aan mogelijkheden om vrije tijd door te brengen. Spa-huizen, paviljoens met warmwaterbronnen, drinkzalen en zuilengalerijen worden aangevuld met casino’s, theaters en andere culturele voorzieningen, en alles is geïntegreerd in het landschap met minerale bronnen, parken, tuinen, promenades en sportterreinen.

Naast de drie kuuroorden in Tsjechië zijn er nog 8 andere kuuroorden in Europa die op ‘The Great Spas of Europe’ zijn toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. In totaal zijn er nu dus elf kuuroorden die deze mooie titel mogen dragen.

 1. Spa in België
 2. Bath in Engeland
 3. Vichy in Frankrijk
 4. Karlovy Vary in Tsjechië
 5. Mariánské Lázně in Tsjechië
 6. Františkovy Lázně in Tsjechië
 7. Bad Ems in Duitsland
 8. Baden-Baden in Duitsland
 9. Bad Kissingen in Duitsland
 10. Montecatini Terme in Italië
 11. Baden bij Wenen in Oostenrijk
Kuuroorden in Tsjechië

Ben jij wel eens in de beste kuuroorden van Tsjechië geweest?

*Foto’s in dit artikel zijn van Ladislav-Renner.
**In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons