Bad Staffelstein Franken

Dit wil je zien en doen qua bezienswaardigheden in Bad Staffelstein

Heb jij plannen om naar de Duitse deelstaat Beieren te reizen en de noordelijk gelegen regio Franken te ontdekken? Wij hebben een overzicht gemaakt van de ontspannen activiteiten en wat je wil zien en doen qua bezienswaardigheden in Bad Staffelstein.

Bezienswaardigheden in Bad Staffelstein

Bad Staffelstein is een kuuroord in de regio Franken, in het noordelijke gedeelte van de deelstaat Beieren. Deze plaats mag de naam ‘Bad‘ dragen omdat het schone lucht heeft, het natuurlijke bronwater ter plekke wordt gewonnen en omdat de plaats in een groene natuurlijke omgeving ligt. Het is een klein dorp waar iets meer dan 10.000 mensen wonen. Voor wie van historie, cultuur en een mooie landelijke omgeving houdt waar je ook fijn kan ontspannen is Bad Staffelstein een fijne vakantie bestemming voor een paar dagen.

De belangrijkste bezienswaardigheden in Bad Staffelstein zijn de basiliek Vierzehnheiligen dat is gebouwd door architect Neumann, het klooster Banz dat hoog op een heuvel is gelegen en de 539 meter hoge Staffelberg met de resten van de Keltische stad Menosgada. Bad Staffelstein wordt ook wel de Adam Ries(e) stad genoemd omdat deze wiskundige in Bad Staffelstein werd geboren in 1492. Vlakbij het stadhuis staat een standbeeld van hem.

Ontspannen tijdens je vakantie kan met een wandeling door het Kürpark en een bezoek aan de Obermain Therme waar je de warmste en zoutste thermale baden van heel Beieren vind.

♥ Alle informatie over Obermain Therme in Bad Staffelstein.
♥ Ontdek hier al onze fijne wellness vakantie tips in Duitsland

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Wellness Spots en volg ons via Facebook, Instagram en Pinterest.

Bezienswaardigheden Bad Staffelstein

Wandelen door Kürpark en adem de zoute lucht in bij gradeerwerken

Het Kürpark in Bad Staffelstein is een van de meest relaxte bezienswaardigheden in Bad Staffelstein. Het Kürpark is eigenlijk één grote recreatietuin waar je kan wandelen en ontspannen.

In het midden van het kuurpark Bad Staffelstein staan 2 gradeerwerken (in het Duits: gradierwerken) van 11 meter hoog en 55 meter lang. Het is een zogenaamd “openlucht-inhalatorium”. Door de verneveling van de geneeskrachtige pekel ontstaat er een gezondheid bevorderend klimaat rondom de gradeerwerken. De aerosol bevat de mineralen van de pekel, die gebruikt kunnen worden voor preventieve of therapeutische behandelingen.

Heb jij last van astmatische en/of dermatologische klachten dan is het inademen van de mineralen goed voor je gezondheid. De gradeerwerken zijn gemaakt van lokaal larikshout en de sleedoorntakken die zich in de houtconstructie bevinden beslaan 1.200 vierkante meter.

Hoe het werkt? De pekel loopt over de fijne vertakkingen van de twijgen en wordt zo verneveld. Hierdoor ontstaan ​er ​kleine druppeltjes in de lucht, die de aerosolen vormen. In één uur wordt ongeveer twaalf kubieke meter pekel gecirculeerd. Het water verdampt en het zout blijft achter op de sleedoorntakken. Op een gegeven moment wordt er een zoutgehalte van 25% behaald wat goed is om in te ademen. Er zijn mensen die dagelijks over de vlonders rondom de gradeerwerken wandelen en de zoute lucht inademen.

Kurpark Bad Staffelstein

Breng een bezoek aan het klooster Banz op de heuvel

Het Klooster van Banz ligt hoog op een heuvel en zie je al van verre. Het is een voormalig klooster van de benedictijnen dat vandaag de dag wordt gebruikt door de Hanns-Seidel-Stiftung waarbij het dient als vormingscentrum en conferentieoord.

Bezienswaardigheden Bad Staffelstein

Wandel door Bad Staffelstein en ga dineren bij Am Stadtturm

Am Stadtturm is een restaurant dat vlakbij een van de overgebleven stadstorens van Bad Staffelstein ligt. Hier kan je genieten van lokale specialiteiten tijdens een lunch of diner. Een van ons genoot van een lokale Käsespatzle.

Restaurant Bad Staffelstein

Wandel naar de top van de 539 meter hoge Staffelberg voor het uitzicht

Wil je niet al te ver lopen om de 539 meter hoge Staffelberg te beklimmen dan kan je je auto of je fiets parkeren in het dorpje Romansthal. Vanaf daar is het nog ongeveer een half uur lopen door de bossen hebben wij ons laten vertellen. Helaas hadden wij hier zelf geen tijd voor in ons reisschema maar de plaatjes spreken tot de verbeelding dus wij zouden deze wandeling zeker aanraden.

Op de top van de Staffelberg is een kerk, de Adelgundiskapelle. Wandelaars worden beloond want de kerk heeft een Biergarten waar je kan proosten dat je op de top bent. Check wel van te voren de openingstijden zodat je zeker weet dat je kan neerploffen op het terras. Voor klim liefhebbers is er de mogelijkheid om de Staffelberg te beklimmen.

Bezienswaardigheden Bad Staffelstein

Bewonder bedevaartskerk, basiliek Vierzehnheiligen 

De Duitse architect Johann Balthasar Neumann leefde van 1687-1753. Een van de meest bekende werken van zijn hand is de bedevaartkerk, de basiliek Vierzehnheiligen (veertien heiligen) in Bad Staffelstein.

Waar je ook bent in Bad Staffelstein en omgeving, je ziet de torens van de basiliek vanuit bijna elk oogpunt. De kerk wordt door meer dan een half miljoen bezoekers per jaar bezocht en dat maakt het één van de top bezienswaardigheden in Bad Staffelstein.

Bezienswaardigheden Bad Staffelstein

Een ontspannen wellness vakantie in Obermain Therme

Naast de bezienswaardigheden in Bad Staffelstein is de Obermain Therme wellicht de grootste aantrekkingskracht van dit kuuroord. In de Obermain Therme vind je het meest warme en zoutste water van heel Beieren. Wij hebben een uitgebreid artikel geschreven over de Obermain Therme in Bad Staffelstein dat je kan lezen.

♥ Check deze kuuroorden in Beieren.
♥ Alle informatie over Obermain Therme in Bad Staffelstein.

Kuuroorden Beieren Duitsland

Welke bezienswaardigheden in Bad Staffelstein wil jij graag bezoeken?

Van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen