Bier en Wellness

Bier & Wellness, ontdek bierspa, bierbad, bier opgieting en bier…

Bier en wellness, een ideale combinatie voor mensen die ervan houden of om eens iets nieuws te ontdekken in de wondere wellness wereld. Van een opgieting met bier, tot zweten in een biersauna, badderen in een bierbad en je haar wassen met bier shampoo.

Bier en Wellness, ontdek het allemaal

De kracht van hop in een bierspa, de voordelen van een bierbad voor je lichaam, je huid en je haar. Zweten in een sauna met een bierketel, een opgieting met witbier, je haren wassen met bier shampoo. Het kan allemaal in de wondere wellness wereld.

In dit artikel nemen wij je meer in de Bier en Wellness wereld. Ontdek alle ontspannende wellness belevenissen waarbij bier het hoofd ingrediënt is. Leuk om te weten, in Slovenië is er zelfs een bier fontein!

♥ Ook wijn liefhebber? Ontdek al deze Wijn & Wellness reizen

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Bierspa in Nederland

Ontdek al deze bierspa’s wereldwijd, ook 2 bierbaden in Nederland

Badderen in bier? Ja, het kan en het is nog goed voor je ook! In de middeleeuwen ontdekte men al dat bier goed voor je is en het een positieve werking heeft op je lichaam en geest. Bierbaden werden toen voornamelijk gebruikt om ziektes tegen te gaan.

Tegenwoordig is het bierbad een combinatie van een wellness moment en het beleven van een leuke activiteit. Het brouwsel van een bierbad in een bierspa zit vol vitamine B en bij de juiste temperatuur, (rond de 35 graden) zorgt dat voor een positief effect op de huid en de bloedsomloop. Extra fijn is dat je haar er ook nog eens van gaat glanzen. Ontspannen in hop, gerst en gist? Ga relaxen in een bierbad en bierspa!

♥ Ontdek deze twee bierbaden in Nederland.
♥ Bekijk ons handige overzicht met alle bierbaden en bierspa’s ter wereld.

Eerste bierspa van België, Bierspa Bath & Barley in Brussel

Was haar met shampoo bar Beer & Oat Protein, voor fijn en dun haar

Deze Shampoo Bar bevat haver en bier (altijd goed!). De haver zorgt ervoor dat je haar meer structuur en volume krijgt. Het biologische bier bevat Vitamine B. Dit zorgt ervoor dat fijne, platte haren meer volume kunnen krijgen. Deze shampoo bar weegt zo’n 120 gram en gaat wel zo’n 80 tot 120 keer mee. Dat is veel! Vindt maar eens een shampoofles die zó lang mee gaat.

♥ Bestel de bier Shampoo Bar van Flow Cosmetics en zet het bier vast koud!

Bier en wellness bier shampoo bar

We Are Paradoxx Volume shampoo met Guinness hopextract

Wil je meer volume in je haar? Dan kies je voor de volume shampoo met Guinness hopextracten en brandnetelextracten. De shampoo kan gebruikt worden voor alle haartypes en is voor 91% natuurlijk. De We Are Paradoxx volume shampoo hydrateert en verfrist het haar waardoor het er zijdezacht en gezond uitziet.

♥ Meer volume in je haar? De We Are Paradoxx Volume Shampoo met hop.

Bier en wellness shampoo

Stap in een brouwerijsauna in Duitsland

De brouwerijsauna is de nieuwste sauna bij de Franken Therme en heeft een temperatuur van 95 °C. In de sauna staat een originele brouwketel. Hier worden met hop, mout en bier regelmatig bier opgietingen, Aufguss in het Duits, gegeven.

♥ Bezoek de brouwerijsauna in Duitsland

Bier en wellness

Geniet van een Bier Aufguss in Duitsland

De Duitsers zijn meesters in Aufguss, bij ons bekend als een sauna opgieting. In het SaunaLand van Obermain Therme zijn er gemiddeld 2 sauna opgietingen per uur waar je uit kan kiezen.

Zorg dat je zeker 10 minuten voordat de sauna opgieting begint al bij de sauna bent. Onze ervaring is dat de opgietingen zo populair zijn dat er lange rijen staan en er soms geen plaats meer is. Hou je van verrassende wellness belevenissen dan moet je zeker onze top 3 sauna opgietingen in Obermain Therme gaan beleven:

  1. 5* Premium Aufguss;
  2. Een Aufguss met koffiebonen en drink in de sauna koude koffie;
  3. De Bier Aufguss! Tijdens de Bier Aufguss wordt er bier over de sauna stenen gesprenkeld. Je ruikt de pittige aroma van gerst en hop in de sauna. Voorafgaand aan de bier opgieting ontvang je een klein bekertje met daarin een typische regionale bierspecialiteit. Er zijn maar liefst 11 brouwerijen in de omgeving van Bad Staffelstein dus het is elke keer een verrassing. Tijdens de opgieting in de sauna kan je hiervan drinken voor een aangename verfrissing. Drink je bekertje dus niet gelijk op;)

♥ Ontdek meer over het SaunaLand van Obermain Therme in Duitsland.

Obermain Therme Bad Staffelstein

Ontspan tijdens bierweekend in Kurhotel in Duitsland

Heimat.Bier & Therme, dat beleef je tijdens het bierweekend in het Kurhotel Obermaintherme in Bad Staffelstein. Bad Staffelstein heeft met 11 brouwerijen de hoogste brouwerijdichtheid in de omgeving. Bier eindmal anders erleben, dat doe je in Duitsland.

♥ Ontdek meer over het Kurhotel Obermaintherme.
♥ Bekijk hier het complete bier arrangement tijdens het bierweekend.

Bierweekend in Kurhotel in Duitsland

Bier en wellness! Wil jij het beleven?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons