Overnachten, Privé sauna

Zo leuk! Er zijn nu 2 bierspa’s in Nederland! Stap in bierbad in Overijssel of in Limburg!

2 juni 2023
Othmar Bierspa in Ootmarsum, Twente

De primeur van de eerste bierspa in Nederland is in handen van de Othmar Bierspa in Ootmarsum in Twente. Inmiddels is ook de tweede bierspa in Nederland geopend en wel bij Thermae 2000 in Limburg. Dus HOPpa, stap in een bierbad in Twente of in het bierbad in Limburg en ontdek de kracht van hop, mout- en gist.

 

Bierspa in Nederland, twee bierbaden in Nederland

 

In Tsjechië is het bierbaden al jaren populair en kan je in veel steden naar een bierspa. Dat is precies waar wij ook het bierbaden en de voordelen van een bierbad hebben ontdekt. Ook in andere landen werd dit nieuwe wellness bad al snel omarmd en zo werden er overal ter wereld bierspa’s geopend. Van de USA tot IJsland en België. De Othmar Bierspa in Ootmarsum in Twente had de eer om in 2022 de allereerste bierspa in Nederland te openen!

 

In datzelfde jaar, 2022 dus, had Thermae 2000 in Limburg de primeur met het openen van de eerste wijnbaden in Nederland. Inmiddels hebben ook zij de kracht van bier ontdekt en vanaf nu kan je dus ook bierbaden in Limburg bij Thermae 2000.

 

♥ Bekijk hier de bierbaden bij Thermae 2000.
♥ Lees hier alles over onze persoonlijke Othmar Bierspa ervaringen.
♥ Nog meer Bier & Wellness ontdekken! Bekijk hier alle bierbaden en bierspa’s ter wereld

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

 

Bierspa Nederland Bierbad

 

NIEUW > Bierspa in Limburg, stap in bierbad bij Thermae 2000

 

Alle bier- én wellnessliefhebbers kunnen nu ook naar Limburg reizen om in een bierbad te stappen! Thermae 2000 in Valkenburg heeft de handen ineen geslagen met Brouwerij Klinkers, bekend van onder andere het Caubergbiertje Cauwe. Neem plaats in een bierbad gevuld met een combinatie van hop, mout en gist, terwijl je geniet van een bierproeverij en uitzicht over het Geuldal.

 

Bier na wijn geeft venijn’; of toch niet? Sinds 2022 kon je al in een wijnbad stappen bij Thermae 2000 en vanaf nu kan je dus ook in een bierbad ontspannen. “De wijnbaden die vorig jaar zijn geopend, zijn een enorm succes onder onze gasten. Reden voor ons om te kijken waar men nog meer in kan baden”, aldus Davey van Keulen, wellnessmanager bij Thermae 2000. Hier kan je alles lezen over de wijnbaden in Nederland bij Thermae 2000.

 

Alhoewel Thermae 2000 en Brouwerij Klinker samen hebben gewerkt aan een eigen bier, gemaakt met het thermale water uit de eigen 381 meter diepe bronnen van Thermae 2000, ga je niet bierbaden in het ‘Cauwe’ bier zelf. Wel kan je uiteraard tijdens het wellnessmoment in het bierbad genieten van een kleine proeverij van drie verschillende, eventueel ook alcoholvrije bieren.

 

Het bierbad van Thermae 2000 wordt gevuld met onder andere hop, mout en gist, afkomstig uit de brouwprocessen van brouwerij Klinker. “Het kiezelhoudend gehalte van de hop werkt ook nog eens goed om de poriën van de huid te reinigen.” In totaal zitten gasten ongeveer 30 minuten in het bierbad in Limburg met een watertemperatuur van zo’n 37°C graden te genieten van een volledig verzorgingsritueel met uitzicht over het heuvelland. De totale privé wellnessbehandeling duur iets minder dan een uur.

 

♥ Lees hier meer over het bierbad en het bierbaden bij Thermae 2000.
♥ Bekijk hier het dag arrangement voor de duo bierbad wellness behandeling.
♥ Ook van de bieren proeven? Blijf overnachten en kies voor het bierbad hotel arrangement.

 

Bierspa in Limburg, stap in bierbad bij Thermae 2000

 

Eerste Bierspa in Nederland, stap in bierbad in Twente, Overijssel

 

De Othmar Bierspa in Ootmarsum in Twente had de eer om in 2022 de allereerste bierspa in Nederland te openen! Dat niet alleen, er zijn ook nog 12 hotelkamers in bier thema. Het is dus eigenlijk een bierhotel met bierspa. De Othmar Herberg en de Othmar Bierspa zijn naast de Othmar Bierbrouwerij gelegen op het Commanderieplein in Ootsmarsum.

 

Leuk detail, de eigenaar van Othmar Bierbrouwerij liet zich inspireren door de bierspa’s in Tsjechië. Dat is precies waar wij ook het bierbaden en de voordelen van een bierbad hebben ontdekt. “Tijdens een weekend in Tsjechië bezochten we voor het eerst zelf zo’n bierspa. We hadden niet verwacht dat het zo’n leuke activiteit zou zijn”, vertelt Dirk Heupink. “Eigenlijk dachten we meteen al: wat zou het gaaf zijn om dit ook bij ons te realiseren”, vult Bart Nijhuis aan. Toch bleef het een tijdlang alleen bij dromen. “Tot we de ideeën voor een derde gebouw bij ons op het terrein toch concreter gingen maken, omdat het bleef knagen. Naast een hotel zou een bierspa een mooie toevoeging zijn aan Othmar én aan toeristisch Ootmarsum. En we hadden er de ruimte voor op ons terrein!

 

De bierbaden in Nederland bij Othmar Bierbrouwerij bieden een complete Bier & Wellness belevenis. Stap in een geurend bad van warm water waar hop, gist- en mout extracten aan zijn toegevoegd. Het zijn precies dezelfde ingrediënten die ook in (Othmar) bieren worden verwerkt. Trek een donkere bikini of donker badpak aan voordat je in het bad stapt en nip van een vers gebrouwen Othmar Pilsener terwijl je ligt te badderen en de ingrediënten van het bad zijn werk kunnen doen voor je lichaam, huid en haar. Naast het bierbad zijn er ook massagestoelen, een Finse sauna en een stortemmer om je af te spoelen aanwezig.

 

Inmiddels hebben wij gebadderd in de Othmar Bierspa, geslapen in de Othmar Herberg en de Othmar bieren geproefd tijdens een bierproeverij. Hier kan je alles lezen over onze ervaringen qua overnachten in de Othmar Herberg en hier kan je alles lezen over onze persoonlijke ervaringen bij de Othmar Bierspa in Ootmarsum in Twente. Heb jij al zin in deze complete Bier & Wellness belevenis in Nederland?

 

♥ Bekijk de prijzen en beschikbaarheid van Othmar Herberg.
♥ Lees hier alles over onze persoonlijke Othmar Bierspa ervaringen.

 

Othmar Bierspa in Ootmarsum Twente

 

Othmar Bierspa

 

Heb jij al zin om naar deze bierspa in Nederland te gaan en in een bierbad te stappen?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots