Overnachten, Spa & Sauna

Ontdek hier de meest bijzondere sauna’s ter wereld!

19 november 2020
Meest bijzondere sauna’s wereldwijd

Het gebruik van een sauna is ervoor om te ontspannen, maar hoe leuk is het om te zien wat de meest bijzondere sauna’s wereldwijd zijn? En ik kan je vertellen dat zijn er nogal wat. Reis mee in de wondere wereld van wellness en ontdek alle bijzondere sauna’s die er zijn!

Meest bijzondere sauna’s wereldwijd

 

Relaxen in een sauna is een vorm van pure ontspanning en hoe die sauna eruit ziet doet niet af aan het beleven van een wellness moment. Je gaat naar een sauna om te ontspannen en te ont-stressen maar bijzondere architectonische sauna’s zijn natuurlijk wel erg fijn om even bij weg te dromen.

 

Als je geluk hebt kan je deze sauna spots zelf ervaren. Van Finland tot Amerika en Noorwegen, bijzondere sauna’s vind je wereldwijd.  Wat vind jij van deze bijzondere sauna’s in de wereld?

 

Bijzondere sauna’s in Finland

 

Finland staat bekend om haar Finse sauna’s en het zal je dan ook vast niet verbazen dat het ook de Finnen zijn die voorop staan qua meest bijzondere sauna’s ter wereld. Ontdek hier alle Finse sauna voordelen!

 

*Lees alles over naar de sauna in Finland, doe een sauna tour in Fins Lapland.
*Ontdek alle vakantie tips voor een-sauna bezoek in Finland.

 

Bijzondere sauna's in Finland

 

Skysauna, sauna in reuzenrad in Helsinki, Finland

 

In de hoofdstad Helsinki kan je genieten in een sauna in een reuzenrad. Skysauna Helsinki is voor zover wij weten de enige locatie met een sauna in een reuzenrad. Kies je voor deze bijzondere wellness belevenis dan kan je een uur lang sauna rondes in het reuzenrad maken van zo’n 5 á 7 minuten.

 

Wil je nog langer ontspannen na je sauna bezoek in het reuzenrad? Stap dan in de Jacuzzi op het terras onderaan het reuzenrad. Ben je ouder dan 18 jaar? Dan kan je genieten van deze bijzondere wellness belevenis in de hoofdstad van Finland. Om de veiligheid te waarborgen is het drinken van alcohol niet toegestaan. Zorg dat je met minimaal 4 personen een weekend in Helsinki bent dan kan je de kosten delen.

 

Voor het gebruik van de SkySauna betaal je €240,- per uur voor maximaal 4 personen. Daarvoor krijg je tijdens je saunaronde in het reuzenrad twee drankjes erbij. Heb je speciale wensen? Kies dan voor een van de arrangementen die worden aangeboden. Handdoeken zijn bij de prijs inbegrepen. Wil je een badjas en/of slippers gebruiken dan kan je die huren.

 

*Check alle info over de sauna in het reuzenrad in Helsinki hier. 

 

Sauna in reuzenrad in Helsinki, Finland

 

Sauna Gondola in Ylläs, Finland

 

Zeldzamer dan deze wellness spot kan je het niet bedenken, een sauna in een gondellift op 718 meter hoogte in Finland. In het land van de sauna’s heeft men in een skilift cabine een sauna gebouwd die toegankelijk is voor vier personen. De sauna gondola brengt je van de top van Ylläs naar het skiliftstation en terug.

 

Zo kan je 20 minuten lang opwarmen, met maximaal 4 personen tegelijkertijd, terwijl je door de lucht zweeft. Heb je reisplannen richting de Finse wintersportplaats Ylläs dan kan je ervaren wat een wellness belevenis in de lucht is. Op ongeveer 15 minuten reizen van Ylläs vind je de plaats Äkäslompolo. Onder andere TUI biedt hier vakantiehuizen aan en ook de Vakantiediscounter heeft vakantiehuizen in Äkäslompolo.

 

*Check alle info over de sauna gondel hier. 

 

Sauna Gondola in Ylläs, Finland

Sauna Boat in Posio, Fins Lapland

 

Een van de meest bijzondere wellness belevenissen die Henriëtte ooit beleefde was aan boord stappen van de Sauna Boat in Posio, Fins Lapland. Beeld je in dat je door het bos naar een verlaten strand aan een meer loopt. Dat je je omkleed bij het haardvuur en dan naar je drijvende sauna toeloopt. Vervolgens zweet je zolang je wilt aan boord van de sauna boot en koel je af met een frisse duik in het meer. Heerlijk!

 

*Lees meer over de Sauna Boat Experience in Fins Lapland!

 

Bijzondere sauna's wereldwijd

Mobile Sauna Festival Finland

 

Ook leuk om te weten is dat er ieder jaar in Finland een ‘Mobile Sauna Festival‘ is. Zorg dat je op 27 juli 2020 in West-Finland bent zodat je naar de plaats Teuva kan afreizen. In 2006 waren er in totaal 18 gekke mobiele sauna’s te zien maar inmiddels zijn er wel 50 unieke mobiele sauna’s te zien op het Sauna Festival in Finland. De regels om mee te mogen doen aan het Sauna Festival? Het moet een mobiele sauna zijn en er moet minimaal 1 persoon gebruik kunnen maken van de sauna.

 

Mobile Sauna Festival Finland

Bijzondere sauna’s in Zweden

 

Naar de sauna gaan in Zweden is anders als in het land waar de sauna geboren is, het ernaast gelegen Finland. Om helemaal up to date te zijn kan je het beste bij elke openbare sauna in Zweden even vragen wat de do’s en dont’s zijn. In elk geval kan je er bijna altijd vanuit gaan dat het niet gezellig een dagje naar de sauna gaan is met je partner.

 

Bij de meeste openbare sauna’s in Zweden gaan mannen en vrouwen namelijk gescheiden naar de sauna. Wil je toch graag samen naar de sauna in Zweden? Vraag dan naar de zogenoemde ‘familiedagen’. Hou er rekening mee dat het bijna altijd standaard is om naakt een sauna te bezoeken.

 

*Lees hier alles over naar de sauna in Zweden gaan. 

 

Sauna boven zee in Zweden

 

Voor ons is het bijzonder, maar voor de Zweden is dat het niet. Daar is een open-lucht-sauna heel normaal en dat heeft zelfs een naam, een open-lucht-sauna heet in Zweden een Kallbadhuset. Ik bezocht in Zuid-Zweden, in de regio Skåne om precies te zijn, een aantal Kallbadhusets.

 

*Lees hier alles over mijn bezoek aan Kallbadhuset Pålsjöbaden en Kallbadhuset Kallis.

 

Sauna boven zee in Zweden

Drijvende sauna Zweeds Lapland

 

Voor zover bij ons bekend op de redactie is er één locatie met een drijvende sauna in Zweden. Boek je vakantie naar het Kraja Hotel in Zweeds Lapland en stap aan boord van de ‘sauna raft’. Tijdens je sauna bezoek vaart het sauna vlot naar het midden van het meer. Onderweg kan je zelf de sauna opstoken met hout en het warmer maken met een opgieting.

 

Boek een overnachting via Booking.com bij Kraja Hotel of maak een reservering voor je vakantie via Voigt Travel.

 

Drijvende sauna Zweden

Sauna in een boomhut in Duitsland

 

Aan de rand van het Tonbachdal, nabij Baiersbronn in het Zwarte Woud in Duitsland vind je een sauna in een boomhut. De eigenaren van het luxe Wellness Hotel Tanne hebben in de wellnesstuin een 10 meter hoge boomhut met sauna gebouwd.

 

Vanuit de Finse panoramasauna heb je een weids uitzicht en op het buitenterras kan je afkoelen en de frisse berglucht opsnuiven. Als gast van Hotel Tanne is de boomhut gratis toegankelijk en op een aantal dagen is het ook mogelijk als niet hotelgast een dagentree te kopen. Trek je tijd ervoor uit en kies na je bezoek aan de boomhut met sauna voor een wellness experience in de boomstam en in de Mönchstube. Ga jij op reis naar Duitsland, bekijk dan ook zeker even al mijn reistips en bezienswaardigheden in het Zwarte Woud die je wat mij betreft moet zien.

 

Sauna in een boomhut in Duitsland

Cadyville Sauna in New York, United States

 

Architect Dan Hisel’s ontwierp de Cadyville Sauna aan de Saranac rivier in de staat New York. De sauna is tegen een klif op gebouwd en de rotsen fungeren aan de achterzijde als muur van de sauna. Dat is niet het enige, de gehele sauna is ook nog eens bedekt met spiegels. Of je zijn sauna ontwerp ook kan bezoeken is een vraag die we hopen ooit nog eens te beantwoorden.

 

Het is niet een van de bijzondere sauna’s wereldwijd maar het is wel tof om te zien als je gefascineerd bent geraakt door deze spiegel sauna. Bekijk zeker eens deze toffe locatie in het hoge noorden. De ‘Mirrorcube’ in Zweeds Lapland! Een bijzonder huisje in het Treehotel in Zweden.

 

Cadyville Sauna in New York, United States

Floating sauna in Rosendal, Noorwegen

 

Drijven op het water en genieten van een sauna? Dat doen de Noorse inwoners uit Rosendal sinds 2002 nadat Finse architecten samen met Vástlands Kunstacademie uit Bergen deze sauna ontwikkelde. Ze bereiken de sauna door er met een rubberen boot ernaar toe te varen en vervolgens in het water te duiken om weer boven te komen in de sauna.

 

In de avond wordt het helemaal een bijzondere belevenis, dan veranderd de sauna in een drijvende lantaarn. Heb jij reisplannen om naar Rosendal te gaan, zorg dat je een local ontmoet om de drijvende sauna te ervaren.

 

Floating sauna in Rosendal, Noorwegen

 

Huginn & Muninn Sauna – Piacenza, Italië


Deze sauna wordt verwarmd door een houtkachel zoals de Scandinavische traditie voorschrijft. Huginn betekent ‘denken’ en Muninn betekent ‘geheugen’. De architecten van Atelier FORTE zeggen; “Dat zijn de namen uit de mythe van de twee raven van Odin.

 

Elke dag vliegen ze over de gehele aarde en ze komen terug om te vertellen wat ze hebben gezien en gehoord. Er is een analogie met de sauna als een moment van reflectie en relaxatie aan het einde van een lange dag“. Of je de Huginn & Muninn sauna ook daadwerkelijk kan bezoeken blijft de vraag na een lange speurtocht op internet.

 

Huginn & Muninn Sauna - Piacenza, Italië

 

Agora Sauna in Sandhornøya, Noorwegen

 

De laatste unieke wellness spot in deze top 5 is de Agora Sauna in Sandhornøya. Deze verplaatsbare sauna werd speciaal ontworpen voor het culturele SALT-festival dat deze zomer in Sandhornøya plaats vond. Tijdens het festival kon men op een afgelegen eiland nabij de poolcirkel relaxen in de grootste sauna ter wereld.

 

Wie wil nou niet opwarmen met een wijds uitzicht over de Noordelijke IJszee? Hoewel het event nog tot volgend jaar duurt, was de sauna maar tot eind september 2015 open voor het publiek. Na afloop reist het festival, inclusief sauna, verder naar onder andere Groenland, IJsland, de Faeröer eilanden, Ierland, Schotland, Spitsbergen en Alaska.

 

Agora Sauna in Sandhornøya, Noorwegen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welke van deze bijzondere sauna’s wereldwijd zou jij wel eens willen bezoeken?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots