Urtekram review

Op zoek naar Biologische verzorgingsproducten? Lees deze Urtekram review

Ben je op zoek naar biologische verzorgingsproducten? Lees dan snel deze review over Urtekram producten.

Biologische verzorgingsproducten 

Onlangs werden mij een aantal producten van Urtekram aangeboden om kennis mee te maken. Ik blijf verbaasd over de hoeveelheid producten die er in Nederland zijn, want ook dit merk ken ik niet. En daarom maak ik er graag een Urtekram review over. We kennen allemaal de Grote Namen in de Wellness- en Beautywereld, maar het zijn vaak de andere merken die echt wat kunnen betekenen voor jezelf én de wereld. En Urtekram is zo’n merk.

Urtekram is een biologische groothandel in Scandinavië. En die groothandel moet je breed interpreteren. Urtekram produceert biologische producten zoals voedsel, gecertificeerde verzorgingsproducten en speciale producten voor mensen met allergieën.

In 1972 openden zij een klein
kruidenierswinkeltje in Kopenhagen.

Lisbeth Damsgaard en Ronnie McGrail zijn de oprichters van Urtekram. Hun kennis en passie voor biologische producten nam toe en de populariteit ook, en ze besloten in grote getale hun producten te verkopen aan supermarkten en gezondheidswinkels waar ze tot op de dag van vandaag nog altijd te vinden zijn. Hoewel Urtekram nu veel groter is dan in 1972, toen het allemaal begon, is de innovatie, de toewijding en de passie nog altijd hetzelfde.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

Urtekram review n.a.v. test Sigrid

De naam Urtekram is niet uit de lucht komen vallen. Urtekram is een oude term voor  kruidenverkoper of verkoper van (medicinale) kruiden. Voor anderen betekend Urtekram dat het een persoon betreft die lokale producten verkocht.

Als je kijkt naar wat Lisbeth en Ronnie in hun assortiment hebben, dan zie je dat de focus ligt op biologische producten, pure ingrediënten en duurzaamheid. En uit deze focus groeide het bedrijf en de naam Urtekram, afgeleid van de originele term “urtekræmmer”. De cirkel is weer rond. Ik kreeg van Urtekram de volgende producten toegestuurd:

  1. Cellulite scrub
  2. Body Milk
  3. Cream Wash
  4. Deo Crystal

Alle producten zijn van de Green Matcha lijn en zijn vegan, organic en héél belangrijk dierproefvrij. De naam Green Matcha verwijst naar de ingrediënten. In deze Green Matcha lijn zitten namelijk groene Matcha antioxidanten extracten.

Matcha is een Japanse groene poederthee en staat bekend als dé superfood. Het poedertje bevat 10x meer antioxidanten dan normale groene thee. Antioxidanten is een verzamelnaam voor stoffen zoals de vitamines E en C en die heeft je lichaam hard nodig. Urtekram heeft deze groene poeder gebruikt in haar lijn Geen Matcha om je huid weer in balans te brengen en te beschermen tegen de invloeden van buitenaf. De “plastic” verpakkingen van deze lijn bestaan uit 50 tot 60% plantaardig materiaal. Dat is een hoog percentage en goed voor het milieu.

Urtekram review

Urtekram Cellulite scrub

Je huid verzorgen door af en toe een fijne scrubbeurt is natuurlijk hartstikke goed. Zo help je je huid oude huidcellen te verwijderen en je huid te stimuleren om weer nieuwe, gezonde huidcellen aan te maken. Ook helpt een scrubbeurt bij de bloedsomloop. De Cellulite scrub is geformuleerd met anti-cellulitis capsicum frutescens fruitgisting voor het stimuleren, voorkomen en verminderen van cellulitis en wie wil dat nou niet?

De crème ruikt heerlijk fris door o.a. het gebruik van de aloë vera, sheabutter en limoenolie. De Cellutite scrub Van Urtekram is een grove scrub. In de witte crème zitten zwarte kleine korreltjes.

Onder de douche doe ik wat scrub crème op mijn handpalm en maak ik ronddraaiende bewegingen op mijn huis en ik voel de korreltjes goed. Precies zoals het hoort. Ik hou hier erg van, ik voel dat mijn huid straks aan het werk moet om snel te herstellen. Het werkt verkwikkend en dat voel je. Na de douche smeer ik mijn huid in met de Body Milk van Urtekram.

Urtekram Cellulite scrub

Urtekram bodylotion

De Body Milk zit in een hele fijne pompflacon. Hierdoor schiet er nooit teveel uit de fles en kan je het dus gedoseerd aanbrengen. Het fijne van deze Green Matcha lijn is, dat alle producten op elkaar aansluiten. Alle ingrediënten zijn zo goed als hetzelfde en ze ruiken ook zo goed als hetzelfde.

Ik heb dus net mijn lichaam gescrubd, maar met dezelfde ingrediënten smeer ik mijn lichaam ook in zodra ik mij afgedroogd heb. Deze Body Milk van Urtakram is erg vloeibaar en daardoor vind ik hem niet heel prettig in gebruik. Ik heb zelf een vrij droge huid en ik houd ervan als een olie of een milk ietwat dikkig en/of vettig is. Dat het niet weg loopt tussen mijn vingers en dat ik mijn huid goed kan masseren met het product. De flacon van deze body milk bestaat uit maar liefst 60 % uit plantaardig materiaal. Wauw!

Urtekram bodylotion

Urtekram douchegel Cream Wash

Nog zo’n mooi puur product uit de Green Matcha lijn. Deze cream wash is, net als alle andere producten van Urtekram, geschikt voor alle huidtypen. Ook deze cream wash is erg vloeibaar en daar moet ik even aan wennen.

Ik ben gewend aan een kloddertje dat uit de tube komt, maar dit is erg vloeibaar. Wederom ruikt dit product erg fris. Daar houd ik van. Niks geen toegevoegde niet natuurlijke geurtjes, maar puur.

Urtekram douchegel Cream Wash

Urtekram Deo Crystal

In deze doorzichtige glazen fles zit een roll-on deo. De deodorant is wederom erg vloeibaar, maar door de roll-on heb je hier veel minder last van. Ook deze Deo Crystal van Urtekram is van de lijn Green Matcha en bevat natuurlijk mineraalzout tegen bacteriën en slechte geur. Voor het gebruik moet je de Deo Crystel goed schudden.

Ik heb bewondering voor de visie die Urtekram heeft, omdat ze het beste met jou maar bovenal ook met de wereld voor hebben. Zo zouden meer bedrijven in het leven moeten staan. Het is mooi om te zien dat goede producten niet duur hoeven te zijn, en dat er echt nagedacht is over de producten en hun verpakkingen.

Urtekram Deo Crystal

Urtekram verkooppunten Nederland

Ben je enthousiast geworden van deze Urtekram review en wil je ook een aantal producten bestellen en uitproberen? Je kan de diverse genoemde producten en nog veel meer onder andere bestellen bij Bol.com.

Gebruik jij al producten van Urtekram?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons