Lifestyle

Bloot recreëren? Maak keuze in vrijheid! Landelijke campagne ‘Voel je vrij, geef je bloot!’

30 juni 2023
Bloot recreëren, een ‘nakation’ of naakt vakantie

Bloot recreëren, een bloot vakantie of ‘nakation’? Voor het derde jaar op rij start BlootGewoon!, merk van NFN Open & Bloot, een landelijke multimediale bewustwordingscampagne met de titel ‘Voel je vrij, geef je bloot!’. Met deze campagne maakt de belangenorganisatie voor naaktrecreanten in Nederland, naaktrecreatie bespreekbaar en laat het de verscheidenheid ervan zien.

 

Bloot recreëren, ‘nakation’, bloot vakantie, het mag!

 

NFN besteed weer aandacht aan deze in populariteit groeiende recreatievorm. “We willen met deze campagne laten zien dat naaktrecreatie een heel fijne en vrije manier van recreëren is. Wanneer je kleding weglaat ervaar je een gevoel van vrijheid”, licht Christine Kouman, directeur van NFN Open & Bloot, toe. BlootGewoon! is een merk van NFN Open & Bloot, de belangenbehartiger voor 2,5 miljoen naaktrecreanten in Nederland. 55.000 van hen zijn rechtstreeks bij NFN aangesloten en/of lid bij een bij NFN aangesloten vereniging.

 

Iedereen die er voor open voor staat, heeft de keuze om naaktrecreatie op zijn of haar eigen manier in te vullen. Naar het naaktstrand of naar de sauna, in de zomervakantie naar de blootcamping, overnachten in een mooie bed and breakfast of gewoon in je eigen tuin. Het kan allemaal! Eigenlijk zijn de mogelijkheden net zo divers als bij geklede recreatie.’’

 

Waarom deze campagne? “Door deze zomer veel zichtbaar te zijn voor een groot publiek en ervaringen en tips te delen, willen we deze manier van ontspannen goed en realistisch op de kaart zetten” aldus Christine. “Probeer het eens, voordat je er een mening over vormt. Past het niet bij jou? Dan ben je een ervaring rijker en vertrek je gewoon naar een andere plek! Dat is natuurlijk ook helemaal prima. Iedereen heeft het recht om in alle vrijheid keuzes te maken. Met respect voor elkaar. Al weten wij inmiddels ook dat de meeste mensen na een eerste ervaring niet meer anders willen!’’.

 

In de Dutch Podcast Award-winnende podcastserie ‘BlootGewoon!’ wordt komende zomerperiode iedere twee weken een nieuwe aflevering gepubliceerd. Presentator Koert Jan de Bruijn en Christine Kouman spreken onder meer met YouTuber en feministe Linda de Munck over het doorbreken van taboes. Ook vertellen Bert & Thomas uit Ik Vertrek, die met hun blote B&B en aanstekelijke enthousiasme voor naaktrecreatie het gesprek van de dag waren, hoe het met ze gaat. Andere gasten zijn onder meer Pascalle Capiteijns, die als intersekse persoon vertelt over haar inzichten en ervaringen in relatie tot het blote lichaam. En advocate Ivonne Leenhouwers, die het juridische aspect van deze recreatievorm belicht.

 

 

We willen op een laagdrempelige manier vertellen wat naaktrecreatie voor je doet, wat het is en óók wat het niet is. Ook gaan we in op relevante maatschappelijke thema’s. Ons doel is om naaktrecreatie meer bespreekbaar te maken en het geseksualiseerde beeld van het blote lichaam om te buigen”, legt Christine uit, “want een bloot lichaam hebben we allemaal, daar hoeft niemand zich voor te schamen of raar over te voelen. Blote billen zijn natuurlijk in essentie niks anders dan blote armen of benen. Belangrijk ook is dat niemand anders over een lijf hoeft te oordelen. Uiteindelijk draait het om respect voor jezelf, voor elkaar en voor de keuzes die mensen maken, zonder oordeel“.

 

 

🛁Bekijk meer tips voor vakantiehuizen voor naturisten.
🛁Ontdek meer over de voordelen van naakt op vakantie.
🛁Check onze tips voor naturisme vakantie in Frankrijk en naturistencampings in Frankrijk.

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

 

Vinsaya Acro yoga bij Domaine De Bélézy

 

Naakt op vakantie, een nakation

 

De zogenoemde ‘nakation’ wordt door trendwatchers gezien als een weer opkomende recreatievorm. Even terug naar jezelf en los van de hectiek van alledag, dat is waar we nu meer dan ooit behoefte aan hebben. Er zijn zo’n 2,5 miljoen Nederlanders die graag bloot recreëren.

 

Al deze mensen ervaren het gevoel van vrijheid dat je krijgt als je je kleding in de tas of kast laat. Zij weten inmiddels hoe fijn het is om bloot te zonnen, zwemmen of ontspannen. Natuurlijk vinden wij het belangrijk dat je  recreëert op de manier die je zelf fijn vindt, of dat nu in (bad)kleding is of bloot. We willen niemand uit de kleren praten, hoor. Het is en blijft een eigen keuze. In de ideale wereld zou het gewoon naast elkaar moeten kunnen”, vertelt Christine.

 

🛁Bekijk meer tips voor vakantiehuizen voor naturisten.
🛁Ontdek meer over de voordelen van naakt op vakantie.
🛁Check onze tips voor naturisme vakantie in Frankrijk en naturistencampings in Frankrijk.

 

Naturisme vakantie in Frankrijk met wellness

Drempelvrees voor bloot vakantie te verklaren, maar onnodig

 

NFN begrijpt goed dat er een zekere drempelvrees kan zijn. Veel naaktrecreanten hebben die in het begin in meer of mindere mate gevoeld. Dit wordt zeker gevoed door de huidige maatschappelijke opvattingen over bloot. Veel mensen kunnen een bloot lijf niet meer los zien van seks.

 

Ook leeft het idee dat er aan bepaalde schoonheidsidealen voldaan moet worden om je bloot te mogen geven. Terwijl iedereen wel weet dat de foto’s die we op sociale media aan de lopende band zien, veelal ver van de werkelijkheid af staan. Dit alles werkt ook schaamte in de hand. Hartstikke zonde natuurlijk. Want een bloot lijf is gewoon een bloot lijf. Er is nog nooit iemand met (bad)kleding aan geboren!

 

Ontdek een manier van bloot ontspannen die bij je past. Het  kan op heel diverse locaties. Zo kun je bloot van je vrije tijd genieten op het naaktstrand, in een knusse naturisme B&B, in je eigen tuin, op een verenigingsterrein, op een blootcamping, in de sauna, noem maar op. Het aanbod is net zo divers als in de geklede wereld.

 

🛁Bekijk meer tips voor vakantiehuizen voor naturisten.
🛁Ontdek meer over de voordelen van naakt op vakantie.
🛁Check onze tips voor naturisme vakantie in Frankrijk en naturistencampings in Frankrijk.

 

Wellness Camping Frankrijk

 

 ‘Voel je vrij, geef je bloot!’ Ga jij wel eens op ‘bloot vakantie’?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots