Blue Monday 17 januari

Maandag 17 januari, Blue Monday met deze tips even gedachten verzetten!

Blue Monday is het op maandag 17 januari! Blue Monday wordt ook wel de deprimaandag van de maand genoemd.

Als je alleen maar daar aan denkt is dat niet goed voor je mentale welzijn dus wij geven je graag tips om van Blue Monday iets moois te maken, stil te staan, je gedachte te verzetten en misschien zelfs wel ervan te genieten.

Blue Monday is het op 17 januari!

De meest deprimerende dag van het jaar is Blue Monday! Gezien de tijd waarin wij leven waarin de mentale weerbaarheid afneemt door alle zorgen die er zijn ontstaan is het belangrijker dan ooit om goed voor jezelf te zorgen. Wij noemen dat Selfcare! Pak op tijd een Me-time moment, zorg dat je van jezelf weet waar je van kan opladen en maak een wandeling om je gedachten te verzetten.

De Britse psycholoog Cliff Arnall is de bedenker van Blue Monday! Uit een wetenschappelijk onderzoek van hem in 2005 kwam naar voren dat de de derde maandag van januari een dag is waarop veel mensen zich neerslachtig, weemoedig en/of treurig voelen. Een van de redenen zou kunnen zijn dat mensen dan al de eerste pogingen van goede voornemens hebben zien mislukken en dat vakanties nog ver in het vooruitzicht liggen. Meer weten? Lees het hele verhaal over Blauwe Maandag op Wikipedia.

Belangrijk is in elk geval dat als je even niet zo lekker in je vel zit en je je neerslachtig voelt dat dat prima is. Omarm dat je je zo voelt, sta er bij stil, wat voel je en wat denk je? Vecht niet tegen het gevoel, want het gevoel mag er zijn en gaat vanzelf weer weg. Tenminste dat hopen wij natuurlijk en zo niet, dan raden wij je aan om professionele hulp in te schakelen. Dat is niet iets om je voor te schamen! Je bent de enige die goed voor zichzelf kan zorgen. En als je niet goed voor jezelf zorgt kan je ook niet voor een ander zorgen.

Probeer op Blue Monday op 17 januari aan alles te denken wat jij associeert met ‘blauw’. Van welke blauwe dingen wordt jij blij, vrolijk, rustig, zen of wat dan ook? Wij denken bij het horen van het woord ‘blauw aan:

 1. Blauwe zee
 2. Een zwembad waar je in wilt plonsen
 3. Een heerlijk bubbelbad om in te bubbelen
 4. Mooie wellness producten in blauwe verpakking zoals de producten van het Franse merk Phytomer en ontdek zeker de nieuwe Limited Edition van Rituals in het blauw, Serendipity!

♥ Bekijk onze complete Wellness Jaarkalender!
♥ Last van een winterdip? Met deze tips kan je weer opladen.
♥ Bekijk ook deze tips om je mentale gezondheid te verbeteren.
♥ Ontdek hoe werkt lichttherapie en onze persoonlijke ervaringen met een lichttherapiebril voor thuisgebruik.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Blue Monday 17 januari

Mooie wellness producten in blauwe verpakking

Zorg dat je blauw gaat associëren met iets fijns! Wij worden al helemaal zen bij het zien van de onderstaande Rituals video over de nieuwe Limited Winter Edition van Rituals, Serendipity. En het verhaal achter de Serendipity collectie is ook nog eens mooi verhaal dat perfect past bij waar Blue Monday voor staat en dat emotioneel en mentaal welzijn belangrijk is om aandacht aan te schenken.

Rituals zegt hierover: “De collectie weerspiegelt de schoonheid van onverwachtse geluksmomenten. Omarm de soul-warming energie van Serendipity. Deze nieuwe limited edition van Rituals nodigt uit om te genieten van het bijzondere gevoel van onverwachts geluk. De collectie bestaat uit een body-, home- en eau de parfum-lijn en bevat producten die zijn gemaakt van een puur elixer van tien rijke oliën. Serendipity is ontwikkeld om de ziel te voeden met het geluk van onverwachte vreugde; een eerbetoon aan het idee dat geluk het grootst is wanneer het het minst wordt verwacht. Stel jezelf open voor een spontaan vreugdevol moment en vier de schoonheid van aandacht en geluk”.

Het grootste verrassingselement zal je merken zodra de zuivere elixer van tien rijke oliën uit de Serendipity collectie in aanraking komen met water. Er ontstaat een laagjeseffect waarbij olie en water zich scheiden en de reactie tussen twee soorten moleculen voor een bijzonder schouwspel zorgt. Als primeur in de beauty-industrie, laat Rituals dit unieke laagjeseffect ook nog eens terugkomen in het design van de Rituals Serendipity collectie.

Alle producten, van design tot ingrediënten, bevatten dit bijzondere elixer van rijke oliën, dat de schoonheid van serendipiteit weerspiegelt: wanneer je iets vindt wat je blij maakt en waardevol is – zonder dat je ernaar zoekt. De natuur van onverwachtse schoonheid en geluk” aldus Rituals.

 1. Perilla-olie: helpt de huid te herstellen
 2. Kukuïnootolie: diep vochtinbrengend
 3. Kokosolie: helpt de huid te beschermen
 4. Teunisbloemolie: voor een egalere teint
 5. Zoete Amandelolie: rijk aan vitamine E
 6. Moringa-olie: voor een natuurlijke glans
 7. Sesamolie: van nature rijk aan antioxidanten
 8. Tsubaki-olie: helpt de elasticiteit te verbeteren
 9. Jojoba-olie: voor een kalme, comfortabele huid
 10. Sandelhoutolie: huidverzachtende eigenschappen

♥ Hier zie je de complete Rituals Serendipity lijn.
♥ Bekijk hier alle mooie Rituals producten bij De Bijenkorf.
♥ Ontdek de nieuwe
Limited Edition van Rituals in het blauw, Serendipity!

Mooie wellness producten in blauwe verpakking

Haal blauw in huis met mooie plaids

Staat de kleur blauw mooi in jouw interieur? Bekijk dan eens deze mooie plaids die vervaardigd zijn in het Ierse Donegal. Langs de beroemde Wild Atlantic Way wordt in een van de oudste weverijen van Ierland mooie plaids geweven van schapenwol, lamswol en alpacawol door het familiebedrijf McNutt of Donegal.

In het Ierse Donegal weten ze het wel hoe je je interieur een wellness touch geeft. Kruip lekker onder de warme wol met een van deze mooie plaids. Hou er rekening mee dat alle producten, natuurlijke producten zijn en dat de kleuren daarom iets kunnen afwijken van de foto.

♥ Ontdek hier alle Wellness Lifestyle voor thuis van McNutt of Donegal.

Mooie plaids voor bank of slaapkamer inspiratie 

Waarom is de naam Blue Monday, Blue Monday?

‘Feeling blue’, het is een Engelse term dat is afgeleid van het Engelse begrip ‘blue’. Feeling blue betekent dat mensen zich somber of neerslachtig voelen, down of depri zijn.

In de zeilscheepvaart stond vroeger de kleur blauw centraal als er afscheid genomen moest worden van iemand of dat er iets was dat met rouw te maken had.

Waarom is de naam Blue Monday, Blue Monday?

Krijg jij misschien al een klein beetje zin in Blue Monday?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliate linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de accommodatie dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons