Lees in bad Dag 9 februari

Ikigai, Wabi Sabi en Haengbog, boeken met wijsheden over welzijn

Het lezen van boeken met wijsheden over welzijn worden steeds populairder. Steeds meer Westerse mensen ontdekken de eeuwenoude rituelen uit het verre oosten. Ikigai, Wabi Sabi en Haengbog, het zijn Japanse en Zuid-Koreaanse wijsheden die je kunnen inspireren.

Boeken met wijsheden over welzijn

Welzijn is een breed begrip dat veel aspecten van het leven omvat, waaronder fysieke, mentale, emotionele en sociale gezondheid. Wij vinden het belangrijk dat je altijd onthoud dat welzijn een persoonlijke reis is en dat het voor iedereen anders kan zijn. Het is belangrijk om te ontdekken wat voor jou werkt en welke gewoonten en activiteiten bijdragen aan jouw welzijn. Hierbij kun je denken aan:

  1. Zoek verbinding;
  2. Levenslang leren;
  3. Balans is essentieel;
  4. Zorg voor je lichaam;
  5. Stel realistische doelen;
  6. Wees vriendelijk voor jezelf;
  7. Waardering en dankbaarheid;
  8. Mentale en emotionele gezondheid.

♥ Ontdek hier meer wellness boeken over beauty, gezondheid en mindfulness

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en TikTok.

'Haengbog', Zuid-Koreaanse wijsheden

Japanse boeken vol wijsheden 

Japan is een fascinerend land vol wijsheden, gehimen voor geluk en rituelen. Op dit moment zijn er twee boeken naar het Nederlands vertaald die jou kunnen inspireren. Ontdek ze allebei!

♥ Hou je van Japan? Ontdek deze Japanse wellness lifestyle locaties in Nederland;
♥ Ontdek meer over Japanse schoonheidsrituelen Japanse huidverzorging producten;
♥ Wellness tip! Bezoek de Japanse haar spa in Rotterdam voor hoofdhuid- & haar behandeling;
♥ Op reis naar Japan? Lees je in en houdt je aan de onsen etiquette, de Japanse badhuiscultuur.

Maneki Neko, het Japanse geheim voor voorspoed en geluk

Francesc Miralles en Héctor García schreven eerder samen het boek Wabi Sabi waarvan je verderop in dit artikel een beschrijving kan zien. Ganbatte was het tweede boek wat ze samen uitbrachten, dat gaat over de Japanse kunst van de wilskracht. Met het boek Ikigai bereikte ze internationaal succes, dat boek gaat over het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven.

Je kent het Japanse gelukssymbool vast wel. Het is de kat die met zijn poot zwaait en overal ter wereld opduikt. Maneki Neko heet dit gelukssymbool uit Japan. De schrijvers vroegen zich af hoe het komt dat Japan zo in het leven staat van geluk? Welke eeuwenoude en moderne Japanse wijsheden kan je in je dagelijkse leven toepassen om een vervuld leven te leiden en voorspoed aan te trekken. En wat is voorspoed precies en hoe bereik je dat?

Een bekend Japans spreekwoord is: “De dag waarop je besluit het te gaan doen, is jouw geluksdag”. In vele hoofdstukken zetten de schrijvers uiteen hoe Japanners tegenslagen overwinnen en het dagelijkse geluk vinden en laten ze je zien hoe je met kleine aanpassingen in je gedachtepatroon onder andere een positievere kijk op het leven kan krijgen. Inspanning, wijsheid en vertrouwen, daar draait het om.

Bestel hier het boek Maneki Neko.

Japanse boeken over wijsheden en geluk

Wabi Sabi “De Japanse wijsheid voor een perfect imperfect leven

Zoals de titel van het boek van auteur Beth Kempton al beschrijft, daar gaat het precies over. Wil je hier meer over weten en leren? Bestel dan het gelijknamige boek.

Wij willen steeds meer in het leven, wij gaan steeds sneller en alles moet beter in het gejaagde dagelijkse bestaan. Sta eens stil, leef in het hier en neem de tijd om de eeuwenoude Japanse wijsheden te ontdekken die een andere kijk op de wereld en het leven geven. Geniet van de kleine dingen, waardeer simpele dingen, probeer zelfs eens de schoonheid in imperfectie te zien en de vergankelijkheid van het leven te accepteren.

♥ Neem je boek mee naar dit natuurhuisje dat een Wabi Sabi inrichting heeft.

Wabi Sabi "De Japanse wijsheid voor een perfect imperfect leven"

Zuid-Koreaanse boeken vol wijsheden 

Zuid-Korea is een fascinerend land vol wijsheden en rituelen. Op dit moment zijn er twee boeken naar het Nederlands vertaald die jou kunnen inspireren. Ontdek ze allebei!

♥ Bezoek Labratory K, één van de beauty winkels in Amsterdam;
♥ Bekijk hier de (rond) reizen van Djoser naar Zuid-Korea, alle hoogtepunten ontdekken.

Dingen die je hoop geven, gun jezelf tijd voor rust en reflectie

De boeddhistische monnik Haemin Sunim werd in 1973 geboren in Seoul. Hij studeerde aan prestigieuze universiteiten als Berkeley, Harvard en Princeton en hij doceerde Aziatische religies aan Hampshire College. Op dit moment woont Haemin weer in Zuid-Korea waar hij is uitgegroeid tot een van de invloedrijkste boeddhistische leermeesters van dit moment.

Zijn debuut maakte hij met het boek “Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt”. Met dit boek brak hij een record, dit boek is er een die het langste in de Nederlandse bestsellerlijst heeft gestaan. Dat beloofd wat voor zijn tweede boek “Dingen die je hoop geven”.

Haemin Sunim deelt zijn krachtige wijsheden om moeilijke tijden te doorstaan en die te leren accepteren. Neem de tijd voor rust en zelfreflectie zodat je beter kan leren omgaan met perfectionisme en verwachtingen van buitenaf. Ontdek hoe de grillen van het lot je niet meer uit balans brengen aan de hand van wijsheden en mantra’s voor het omgaan met tegenslagen van de  boeddhistische leermeester Haemin Sunim.

Waarom zijn we ongelukkig? Hoe vind je rust in een rusteloze geest, de pijn in onszelf, je ware ik ontdekken. Het is een greep van de hoofdstukken die Haemin Sunim in zijn boek behandelt. Ontdek of zijn kennis en inzichten passen bij wat jij nu nodig hebt.

♥ Bekijk hier het boek Dingen die je hoop geven.

Boeken met Zuid-Koreaanse wijsheden

‘Haengbog’, Zuid-Koreaanse wijsheden voor een gelukkig leven

Zuid-Korea, het is een land dat voor velen tot de verbeelding spreekt. De New Yorkse literair agent voor voornamelijk Koreaanse auteurs, Barbara Zitwer, werd op slag verliefd na haar eerste bezoek aan Zuid-Korea en heeft al haar ervaringen verwerkt in haar boek, ‘Haengbog’, Zuid-Koreaanse wijsheden voor een gelukkig leven. De vertaling van Haengbog is ‘blijvend geluk‘. Het boek geeft een bijzonder persoonlijke kijk in de Koreaanse cultuur. Barbara wil met haar boek graag een aantal Koreaanse wijsheden delen om in je eigen leven toe te passen.

Bij het doorbladeren van dit Zuid-Koreaanse vol wijsheden over welzijn viel ons oog direct op een beschrijving van het Busan Healing Forest in Zuid-Korea. Het is een aangelegd bos dat in 2017 werd geopend en bekend staat als ‘ecologisch geneeskrachtig bos’. Wij willen natuurlijk niet teveel verklappen, dit boek wil je gewoon thuis in je boekenkast hebben staan!

♥ Bekijk hier het boek Haengbog van Barbara Zitwer;
♥ Ontdek hier ons uitgebreide artikel over Haengbog, Zuid-Koreaanse wijsheden voor een gelukkig leven.

Boeken met wijsheden over welzijn

Heb jij nog meer tips voor goede boeken met wijsheden over welzijn? 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de accommodatie dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je wellness dag/vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen