Beauty, Lifestyle

Review JouwBox, een cadeaubox voor haar van Ralph Moorman

13 september 2018
Cadeaubox voor haar van Ralph Moorman

Elk kwartaal een cadeau in de brievenbus. De cadeaubox voor haar van Ralph Moorman is een moment voor jezelf. Want hoe leuk is het om iets uit te pakken en te kijken wat voor fijne wellness producten je de komende tijd kan gaan gebruiken.

Een cadeaubox voor haar van Ralph Moorman

 

Wat een geluk! Ik ontving de tweede editie van de Ralph Moorman Favourites editie twee om te reviewen! En na de eerste editie keek ik enorm uit naar deze nieuwe uitgave want wat was én ben ik enthousiast! Zodra de klep van de doos opengaat, komt je direct al een heerlijke geur tegemoet. Geen chemische geur die je vaak na opening ruikt, maar een kruidengeur.

 

Dit belooft veel goeds. In mijn vorige artikel over de review van de eerste JouwBox heb ik uitgelegd hoe de JouwBox tot stand komt. En ook deze tweede box heeft dezelfde grondbeginselen, maar hele andere producten. Dit keer is de box gevuld met 10 nieuwe producten:

 

  1. Betterfoods Tee Fee natuurlijke kinderthee
  2. Bite & Smile lemon ginger
  3. Royal Green Extra Virgin Kokosolie
  4. Blue®m Tandpasta en tandenborstel
  5. Bee Honest Cosmetics hair & body wash
  6. Mattisson visolie
  7. Rosalpina eye balm
  8. Squalan Moisterizer
  9. Upton’s Naturals jackfruit
  10. Mudmasky morning boost mask

 

 

Betterfoods Tee Fee

 

Tee Fee van Betterfoods is een biologische kruiden (kinder)thee en daarmee is voor het eerst iets speciaals voor kinderen toegevoegd aan de JouwBox omdat kinderen een groeiende doelgroep is van ouders die kiezen voor een bewustere levensstijl. Mij is gelijk duidelijk waar de overheerlijke geur vandaan komt die mij tegemoet kwam bij het openen van de JouwBox: het is de venkel uit deze thee.

 

Mijn mondhygiëniste is altijd erg duidelijk over thee: geen enkele thee is goed voor je tanden, tenzij het gaat om thee van natuurlijk producten en zonder toevoegingen. En na altijd maar verse muntthee te drinken, is deze Tee Fee een goed alternatief. In deze thee zit biologisch Stevia blad. Stevia is een zoetstof wat op een natuurlijke wijze gewonnen wordt bij de Stevia plant en is ongeveer 200 tot 300 keer zo ziet als suiker maar levert geen enkele calorieën. Venkel heeft een rustgevende werking op lichaam en geest en smaakt anijsachtig. Ik denk dat je hiervan moet houden en dat doe ik! En hoewel ik al een tijd geen ukkepuk meer ben, ik drink deze thee graag! Een doosje is gevuld met 20 theezakjes en kost € 3,95.

 

Betterfoods Tee Fee

 

Bite & Smile Lemon Ginger

 

Dit is zo’n product dat dan ook echt totaal nieuw voor mij is. En ook voor Nederland, want het is nog niet zo lang hier te verkrijgen. Bite & Smile zijn kleine, ja hoe zal ik het eens noemen? Kleine zachte koekjes, kleine rawbars. Ze zijn gemaakt van citroen, gember, dadels, pinda’s, wortels en koolzaadolie.

 

Deze vezelrijke snack smaakt naar citroen en dat verwacht je niet als je het bruine plakje uit de gele verpakking ziet komen. Deze frisse smaak is dus erg verrassend en een lekkere bite bij de venkelthee van Betterfoods.  Bite & Smile is ook geschikt voor vegans. In deze verpakking zitten 10 kleine pakjes en kosten in de winkel € 3,49. Ze liggen bij de AH in de schappen! Een mooie bijkomstigheid is dat deze snack op een duurzame wijze is geproduceerd. En mocht deze smaak je niet liggen, er zijn ook nog twee andere smaken te verkrijgen.

 

Bite & Smile Lemon Ginger

 

Royal Green extra virgin kokoslie

 

Dit product staat al een paar jaar in mijn keuken en daardoor extra leuk om deze in de tweede editie van de JouwBox tegen te komen, een gezonde keuze dus!  Ik gebruik deze kokosolie ter vervanging van boter bij het koken, maar het schijnt ook dat je deze olie kan gebruiken als verzorging van een droge huid en als voedend haarmasker.

 

Ik ben zelf geen kokosfan, sterker nog: ik ga het enorm uit de weg, maar deze kokosolie gebruik ik wél. De olie is haast geurloos en ik proef er ook niets van. Het eten wat ik in de olie bereid, heeft nog altijd die knapperige en niet vette structuur zodra ik het uit de pan haal. Deze kokosolie is 100% biologisch en alleen daarom al een goede keuze. Een pot van 325ml kost € 8,95.

 

Royal Green extra virgin kokoslie

 

BlueRm Tandpasta en tandenborstel

 

De tandpasta doet mij gelijk denken aan de tandartspraktijk waar ik mijn elk half jaar braaf meld om mijn tanden eens goed na te laten kijken.  Er hangt in de praktijk altijd een speciale geur, die je alleen in een tandartspraktijk ruikt. En dat zit nou in deze tube gevangen. Ik vind de verpakking echt super strak, echt gaaf!  En ook al gaat het niet om de verpakking, het valt mij wel op. Zilveren letters op een witte tube, geen enkel geschreeuw erom heen. Hier draait het om de tandpasta! In deze tandpasta zit actieve zuurstof wat uit biologische honing is gehaald.

 

De tandpasta heeft een vrij zachte structuur en dat vind ik erg prettig poetsen. Maar door deze structuur is het ook een goede tandpasta voor mensen met bijvoorbeeld implantaten, ook omdat er geen fluoride in zit (fluoride tast de titanium laag aan). De tandenborstel is heel zacht. Ik houd van een iets hardere borstel, maar als je een gevoelig gebit hebt is dit wel een parel. Hij voelt zacht aan en de haartjes glanzen je tegemoet. Tandpasta van Blue®m heeft dit jaar de prijs “Beste product van het jaar 2017-2018” gewonnen. Een tube van 75 ml kost €12,50.

 

BlueRm Tandpasta en tandenborstel

 

Bee Honest Cosmetics hair & body wash

 

En weer een product wat eigenlijk voor kinderen is: de Bee Honest Hair & Body Wash. Ik houd  van potjes en flesjes waar je doorheen kan kijken zodat je weet wat er in zit en deze fles komt mij helemaal tegemoet in deze! De fles heeft een ideale disc-dop en onder de douche dus geen gedoe met dopjes opendraaien. De fles is goed in te knijpen en daardoor extra makkelijk in gebruik.

 

In deze sop zitten o.a honing en calendula. Naast het feit dat honing erg lekker en goed is om te eten, heeft honing ook nog verzorgende eigenschappen die goed zijn voor huid en haar. Calendula heeft de eigenschap om (huid)cellen te vervangen. De Bee Honest Hair & Body Wash heeft door o.a deze twee ingrediënten een heerlijke zachte frisse geur. Mijn dochter is inmiddels 11 en zij kan het allemaal wel zelf, maar als het kon zou ik haar zó met deze sop weer in een babybadje willen stoppen. Nu gebruik ik het zelf en merk dat mijn huid er goed op reageert. Mijn huid voelt schoon en zacht.

 

Alle producten van Bee Honest (uitgezonder de biologische zepen) hebben de kwaliteitsgarantie van BDIH. Dit is weliswaar een Duits keurmerk, maar het houdt in dat alle producten dierproefvrij zijn, er zitten geen minerale ingrediënten in, er is geen gebruik gemaakt van synthetische geur- en kleurstoffen of conserveringsmiddelen. In deze fles zit 250 ml en je hebt steeds maar een klein beetje nodig. Deze fles kost €6,95.

 

Bee Honest Cosmetics

 

Mattisson visolie

 

Visolie heeft diverse eigenschappen. Visolie is erg goed voor de ondersteuning van de opbouw en werking van het zenuwstelsel, met name de hersenen. Ook versterkt je immuunsysteem, het heeft een positief effect op de gemoedstoestand (je gaat minder piekeren) en tot slot helpt visolie bij de opbouw van je spieren. Je vraagt je haast af waarom nog niet iedereen zo’n pot met goud op de ontbijt- of dinertafel heeft staan.

 

De visolie van Mattisson wordt gemaakt van de ansjovis en is er extra vitamine E toegevoegd. Voor mij is het een absolute must om visolie toe te voegen aan mijn dagelijks ritueel van het ontbijt. Deze capsules zijn trouwens kunstwerkjes op zich! Je ziet er prachtige belijningen van kleur in. Noem het een gek detail, maar het maakt mij vrolijk zo vroeg op de ochtend! In deze pot van Mattisson zitten 90 capsules en kost € 16,95.

 

Mattisson visolie

 

Rosalpina Eye Balm

 

In de eerste editie van de JouwBox zat ook een product van Piroche, namelijk de shampoo waar je eindeloos mee kan doen. En in deze editie van de JouwBox zit een eyebalm. En dan heb je mij hóór, niets kan mij blijer maken dan een crème, een serum of zoals dit: een eyebalm! Maar ik ben dan ook wel extra kritisch.

 

In deze pompflacon zit 15ml eyebalm en is daarmee dus een heel handzaam formaat. Het past zó in je handtas en erg gemakkelijk voor op reis. Ik heb na een te korte nacht echt wallen tot op mijn knieën of als ik stress ervaar ziet het eruit alsof ik een winterslaap nodig heb, maar deze eyebalm is een intensieve behandeling om wallen en gezwollen ogen te bestrijden. Van de witte crème heb je maar heel weinig nodig. Eén klein duwtje op de pompflacon en je hebt al voldoende. De crème is erg gemakkelijk aan te brengen en werd door mijn huid snel opgenomen zonder dat mijn huid of vingers vettig blijven. Voor mij is dit een absoluut blijvertje. Een pompflacon van 15ml kost €43,-.

 

Rosalpina Eye Balm

 

Squalan Moisturizer

 

Nog zo’n handzaam formaatje: de facial oil van Squalan in een doorzichtig flesje, YEAH! Squalaan is een ingrediënt dat identiek is aan een stof die je al van nature in je huid hebt zitten, maar die door de jaren heen steeds meer afneemt en waardoor o.a. het verouderingsproces in gang treed. Auw! En nu zit squalaan in de producten die Squalan ontwikkelt, zoals de naam je al doet vermoeden, en dus ook in de moisturizer. Deze facial oil breng je gemakkelijk aan met de roller. Even aanzetten onder en naast je ogen, inwrijven en mijn droge huid neemt de olie gelijk op.

 

Omdat het een olie betreft zie je na gebruik een olieachtige glans. Daarom zou ik het je aanraden om het op te brengen in de nacht. Je huid heeft dan alle tijd om de olie voldoende op te nemen en de volgende ochtend kan je na reinigen van je huid, je dagcrème en eventueel je make-up weer goed opbrengen. Alle producten van Squalan zijn dierproefvrij en veganistisch wat ik weer een enorm fijn voordeel vind. Dit kleine potje met roller van 5ml is helaas niet te koop. De facial oil is te koop in een potje van 30ml en kost € 57 en hoewel ik dit echt een aanwinst zou vinden in mijn beauty toilettas, vind ik het behoorlijk aan de prijs. Al begrijp ik de prijs wél.

 

Squalan Moisturizer

 

Upton’s Naturals Jackfruit

 

Ik raak altijd geprikkeld door iets dat er lekker uit ziet. Dan wil ik gelijk weten wat het is en hoe het proeft. Upton’s naturals jackfruit is niet iets wat mij direct uitnodigde. Uptan’s Naturals is een natuurvoedingsbedrijf en is vooral gericht op vleesalternatieven en veganisten. Jackfruit is een vleesvervanger op fruitbasis en je kan het gebruiken op ieder moment op de dag. Het heeft een vlezige structuur en is te vergelijken met pulled pork of shredded chicken.

 

De verpakking vind ik daarentegen er wel aantrekkelijk uitzien, ik houd van de jaren 50/60 uitstraling. Even allen eerlijkheid tussen jou en mij: ik heb deze niet geproefd maar doorgegeven aan iemand die vegetariër is. Deze verpakking van 200 gram kost €3,99 en is in verschillende smaken te verkrijgen. O.a bij de AH!

 

Upton's Naturals Jackfruit

 

Moddermasker Mudmasky morning boost mask

 

Save the best for last zeggen ze altijd en ik werd zó ontzettend blij om weer een product van MudMasky in de JouwBox tegen te komen. In Editie één zat een recovery masker (een absolute must bij mij in de badkamer sindsdien) en nu zit er een morning boost masker in. Echt, blij blij blij! Mudmasky beweert dat deze masker hetzelfde effect heeft als een kop sterke espresso. En laat ik nou geen koffie drinken, maar het wel geloven.

 

De recovery Masker uit editie één deed precies wat hij moest doen, dus de verwachtingen waren hoog. Een groot voordeel van deze morning boost is dat hij maar zeer kort op je huid hoeft te zitten. Nadat ik ben opgestaan, mijn best heb gedaan om wakker te worden onder de douche, smeer ik tot slot mijn gezicht in met de morning boost masker van Mudmasky en ik ga mijn tandenpoetsen. De tijd dat ik mijn kiezeltjes weer prachtig wit probeer te maken, is precies de tijd dat het masker zijn werk doet.  Na het tandenpoetsen reinig ik mijn gezicht en inderdaad: mijn huid voelt plotsklaps wakker! Bright and shine gevoel! Wederom een absolute musthave voor mij.

 

Dit masker wordt o.a.  gemaakt van koffiebonen- en bloemen uit Indonesië, lavaklei uit Marokko en rijstolie.  En zo ruikt het ook; het masker heeft een vleug van frisse koffie. Deze tube bevat 20 ml en kost € 23.

 

Moddermasker

 

Review cadeaubox voor haar, waarom wel/niet een JouwBox 

 

Er zijn tientallen cadeauboxen te vinden met uiteenlopende producten. Themaboxen zoals ‘cadeaubox voor haar’ zijn dan ook erg populair als cadeau aan iemand of als cadeau voor jezelf. Ik vond het weer een feestje om deze JouwBox van Ralph Moorman te mogen reviewen. Wat een diversiteit aan producten en dus ook ervaringen! Het leuke aan deze JouwBox is, is dat ik steeds weer nieuwe producten ontdek waar ik heel blij van word. Er is zoveel te verkrijgen in Nederland, maar ben je (altijd) op zoek naar “pure” producten dan zit je bij de JouwBox helemaal goed.

 

Maar mocht je geen kinderen hebben en/of niet vegetarisch zijn, dan kan ik mij voorstellen dat deze editie van de JouwBox minder interessant is omdat er dan sowieso al 3 van de 10 producten wegvallen, ook al ben ik van mening dat kinderthee en kindersop ook héél goed voor volwassenen te gebruiken is. Wat je zelf niet gebruikt daar kan je natuurlijk een ander wel een plezier mee doen.

 

Ben je tevreden met JouwBox? Neem dan een abbonnement en laat je ieder kwartaal verrassen met een cadeaubox om van te genieten. Een abonnement is voordeliger dan de producten los in de winkel kopen.

 

 

JouwBox, een cadeaubox voor haar! Zou jij deze box bestellen?

 

Review JouwBox

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots