Overnachten, Spa & Sauna

Camperplek met sauna in Duitsland, een aantal tips voor diverse regio’s

11 juni 2023
Camperplaats met sauna Duitsland

Trek jij er deze zomervakantie met de camper op uit en ben je op zoek naar een camperplek met sauna in Duitsland? Wij hebben gekeken waar er een camperplaats met sauna in Duitsland is en waar je kan kamperen nabij een thermen of wellnessresort.

Camperplaats met sauna in Duitsland

 

In Duitsland weten ze wel wat wellness is! Duitsland is rijk aan vele natuurlijk warmwaterbronnen, luxe wellness resorts, mooie wellness hotels, uitgebreide kuuroorden en vele Spa- en wellness campings. Voor kampeerliefhebbers en wellness liefhebbers is Duitsland een walhalla! Zo kwamen wij tot de ontdekking dat er campings met wellness in Duitsland zijn, Spacampings en zelfs wellness campings met een ‘Spa & Wellness Paradies’!

 

Duitsland is groot dus wij begrijpen dat je meer specifieke informatie wenst voor een bepaalde regio waar je kan kamperen op een spa- en wellness camping. In dit artikel hebben wij een overzicht gemaakt van locaties met een camperplaats met sauna in Duitsland zodat je ziet wat de mogelijkheden zijn en waar dat kan in Duitsland. Meer specifieke info per regio vind je onder de diverse sub koppen in dit artikel.

 

In de lente van 2018 gingen wij voor het eerst met een camper op vakantie. Wij huurden een retro Volkswagen Camper waarmee wij naar het Zwarte Woud reden. Super gaaf maar achteraf gezien hadden wij ons wel iets beter kunnen voorbereiden. Dus ben je op zoek naar camper vakantie tips voor de eerste keer? Lees ze zeker even zodat je niets vergeet en goed voorbereid op reis gaat!

 

♥ Ontdek hier al onze wellness vakantie tips in Duitsland

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Wellness Spots en volg ons via FacebookInstagram en Pinterest.

 

Camperplek met sauna in Duitsland

Camperplaats bij Thermen & Sauna dorp – Bad Königshofen, Franken

 

In het noorden van de deelstaat Beieren vind je de Duitse regio Franken. Wil je deze regio ontdekken of ben je op doorreis naar het zuiden dan kan je overwegen om een stop te maken en te overnachten op een camperplaats naast de Franken Therme in Bad Königshofen im Grabfeld.

 

Bij Franken Therme in Bad Königshofen im Grabfeld zijn er ongeveer 100 camperplaatsen beschikbaar. Je kan direct naast de Franken Therme je camper parkeren en gebruik maken van de therme faciliteiten en/of het sauna dorp. Je kan je camper op de parkeerplaats parkeren en zo naar de Franken Therme lopen.

 

Er zijn een paar camperplaatsen met een strookje groen en de andere camper plaatsen bevinden zich op de parkeerplaats. In de Franken Therme draag je in de thermen badkleding. Wil je ook naar het sauna dorf dan betaal je een kleine toeslag voor het gebruik op de entreeprijs. In het sauna dorp is het dragen van badkleding niet toegstaan.

 

♥ Bekijk de mogelijkheden bij Franken Thermen.

 

Camperplaats met sauna in Duitsland

 

Spacamping in Duitsland, Zwarte Woud

 

Tijdens ons camper rondreis door het Zwarte Woud in Duitsland ontdekten wij een hele fijne spacamping. Wij kozen voor een paar dagen ontspannen op Spacamping Schwarzwalderhof in Seebach, een uitgebreide spacamping in het Zwarte Woud.

 

De wellness faciliteiten op deze camping doen niet af aan een bezoek aan een wellnessresort. Hier kan je jezelf uren vermaken en compleet tot rust komen voordat je weer verder reist met je camper.

 

♥ Bekijk de beschikbaarheid voor Spacamping Schwarzwalderhof in Seebach.
Bekijk de boomhut met sauna bij Hotel Tanne in Baiersbronn in het Zwarte Woud.
Check alle bezienswaardigheden in het Zwarte Woud en onze wellness tips in het Zwarte Woud.

 

Spacamping in Duitsland, Zwarte Woud

Camping met wellness in Duitsland, Beieren

 

Een camping met wellness waar je ook kan genieten van de Duitse ‘gemütlichkeit’ vind je bij Kur- & Feriencamping Holmernhof Dreiquellenbad in Beieren. Op deze wellness camping in Duitsland vind je zelfs een heel Kneipp-parcours, zie de foto. Het Kneipp parcours bestaat uit een blote-voeten-pad waarbij je met je voeten over verschillende soorten oppervlaktes loopt en tussendoor kunt genieten van dompelbaden.

 

Het bewandelen van blote voeten paden is erg goed voor de doorbloeding van je voeten en benen en daarbij is het een kleine massage voor je voeten. Op deze spacamping in Duitsland vind je binnen- en buitenzwembaden, een zoutgrot, ontspanningsruimte met open haard en als je toe bent aan een wellness behandeling dan kan je een keuze maken uit het uitgebreide spa-menu met allerlei soorten massages. Daarnaast is er een thermaalbad.

 

Reserveer bij Kur- & Feriencamping Holmernhof Dreiquellenbad in Beieren.
Wil je meer weten over Kneipp baden? Lees dan ons artikel over Kneipp baden in Zuid-Tirol.
Ontdek alle blote voeten paden in Nederland, bekijk deze sauna’s met blote voeten pad in Nederland.

 

Camping met wellness in Duitsland, Beieren

 

Heb jij nog meer goede tips voor een camperplaats met sauna in Duitsland?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots