Clinical Retinol + Bakuchiol Treatment review Paula's Choice

Review door Marijke: Clinical 0,3% Retinol + 2% Bakuchiol Treatment

Fijne lijntjes en rimpels aanpakken, je huid verstevigen en een egalere huidteint? Bekijk snel onze Clinical Retinol + Bakuchiol Treatment review van Paula’s Choice! Onze Marijke verzorgt zichzelf alleen maar met Paula’s Choice producten en verteld je er alles over.

Clinical Retinol + Bakuchiol Treatment review Paula’s Choice

Retinol (vitamine A):
Krachtig antioxidant dat zeer effectief werkt tegen huidveroudering. Het werkt huid herstellend, verzacht fijne lijntjes en rimpels en vermindert zonneschade.

Bakuhiol:
Natuurlijk ingrediënt met huid herstellend vermogen. Stimuleert de werking van retinol.

Peptiden:
Sommige hebben kalmerende eigenschappen, terwijl anderen fijne lijntjes verzachten en verlies van stevigheid tegengaan.

Clinical 0,3% Retinol + 2% Bakuchiol Treatment, een product met veel beloftes! Ik was heel nieuwsgierig naar dit product van Paula’s Choice omdat er een vitamine-A zuur in zit. Dat wordt ook wel door dermatologen voorgeschreven in hoge dosering bij mensen met erge acne klachten, maar dan in een pil vorm en soms met een ondersteunende crème erbij. Vaak zag ik daar voor- en na foto’s van waar de huid enorm verbeterd was. Je begrijpt al, mijn interesse was gewekt. Nu heb ik zelf geen acne en heb ik tegenwoordig het geluk dat ik alleen af en toe wat onzuiverheden heb. Wel heb ik wat littekentjes overgehouden van vroegere ontstekingen op het voorhoofd in mijn puberteit. Een egalere teint leek me wel wat!

Enthousiast als ik was, heb ik na mijn reinigingsroutine in de avond heel mijn gezicht en hals ingesmeerd met de retinol + backhuchiol treatment. Het heeft een lichte zachte geur, maar niet storend. Ik gebruik alleen maar gezichtsproducten zonder toegevoegd parfum of geurstoffen, dus ik ben wel gewend aan een wat chemische luchtje van de producten van Paula’s Choice (zoals de Paula’s Choice producten met salicylzuur die ik gebruik).

Deze crème heeft dat chemische luchtje niet naar mijn mening. De crème smeert goed uit en gaf mijn huid meteen een zacht gevoel. De dag erna begon mijn huid wat te jeuken en leek wat roder dan normaal. Die avond heb ik de treatment niet gebruikt, omdat je huid soms nog moet wennen aan een product met wat ‘heftigere’ werkzame stoffen. De volgende ochtend werd ik helaas wakker met een gezicht én hals vol met rode kleine blaasjes, geen pukkeltjes, maar allemaal kleine bultjes én jeuken dat het deed!

*Bekijk hier de Clinical Retinol Bakuchiol Treatment van 300 ml.
**En hier kan je de mini versie Clinical Retinol Bakuchiol Treatment van 5 ml bestellen.
***Ontdek mijn tips voor glanzende huid met Paula’s Choice exfolianten glycolzuur en salicylzuur

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor de Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagramPinterest & YouTube.

Extra ondersteuning en beauty tips van Paula’s Choice

Vervolgens heb ik contact gezocht met de klantenservice van Paula’s Choice en heb hun gevraagd of dit een allergische reactie is, of dat het komt door de werkzame stoffen, of ze dit vaker hebben gehoord na gebruik van dit product. Ze raadden me aan om mijn huid nog beter te laten wennen aan het product, door een klein beetje van de treatment te mengen met mijn eigen crème die ik voor de nacht gebruik. Eerst heb ik mijn huid weer een week laten rusten, voordat ik dit ging proberen.

Na een week, was de jeuk weg en was mijn huid gelukkig weer opgeknapt. Tijd om te kijken hoe mij huid reageert als ik de crème meng met mijn gebruikelijke nachtcrème. Dit verschilt per keer, en wellicht de hoeveelheid die ik gebruik. De ene keer lijkt het prima te gaan, de andere keer krijg ik vooral rond mijn mond, tussen en boven de wenkbrauwen weer rode bultjes met jeuk. Ik denk dat dit product niet zo goed werkt voor mijn huid. Nu moet ik wel zeggen, dat ik écht wel een héél gevoelige huid heb, het reageert snel op warme en koude lucht/klimaten.

Het product kost normaal gesproken €61,- voor 30ml. Om een nieuw beauty product uit te proberen is dit misschien een hoog bedrag. Het is goed om te weten dat Paula’s Choice een 60 dagen geld-terug-garantie heeft, mocht het product je niet bevallen. Ik zou zelf aanraden om eerst een mini versie van Clinical Retinol Bakuchiol Treatment te kopen, dan betaal je €13,- voor 5ml. Zo kan je het product een poosje uitproberen om te zien hoe jouw huid er op reageert.

De reviews bij dit product zijn wisselend, de één vindt het een wonder product en de ander is er minder tevreden mee. Echt zelf uitproberen dus! Tip: er is regelmatig een korting op de website van Paula’s Choice van 10% of 15%, dan heb je het product voor een iets fijnere prijs.

*Koop deze Paula’s Choice producten met korting.
**Bekijk hier de Clinical Retinol Bakuchiol Treatment van 300 ml.

***En hier kan je de mini versie Clinical Retinol Bakuchiol Treatment van 5 ml bestellen.
****Leuk om te weten, ontdek hier de nummer 1 wereldwijde bestseller van Paula’s Choice!

Beauty beauty producten van Paula's Choice
*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen