Meest duurzame hotel in de Caribbean

Met schoon geweten van vakantie genieten in CO2 neutrale hotels

Ben jij milieuvriendelijk, heb jij duurzaamheid en klimaatvriendelijkheid hoog in het vaandel staan en let jij daarbij op je keuze qua de accommodaties waar jij in verblijft. Dit zijn de twee CO2 neutrale hotels ter wereld voor zover wij nu weten.

Zonder zorgen genieten in CO2 neutrale hotels

Zonder zorgen genieten in CO2 neutrale hotels, wat zegt dat nou eigenlijk en wat wordt er eigenlijk bedoeld met CO2-neutraal? Het is in elk geval zo dat om CO2 neutraal te zijn er een goed evenwicht moet zijn tussen enerzijds de CO2 uitstoot en anderzijds de CO2 opname uit de atmosfeer. Om CO2-neutraal te zijn, moet er een evenwicht zijn tussen de CO2-uitstoot en de opname van CO2 uit de atmosfeer.

Het eerste CO2 neutrale hotel dat wij bezochten is tevens het meest duurzame hotel in de Caribbean. Je kan er alles over lezen in onze Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba review. Daarnaast ontdekken wij dat The Albus in Amsterdam het eerste hotel in Europa is, en dus ook gelijk in Nederland dat volledig CO2 neutraal opereert.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

CO2 neutraal hotel The Albus in Amsterdam

The Albus in Amsterdam is het eerste hotel in Europa dat volledig CO2-neutraal opereert. Dit is mede te danken aan de installatie, dat voor de koeling en verwarming van de kamers zorgt. Dit systeem van Mitsubishi Electric/Alkima doet dit namelijk zonder CO2-uitstoot.

CO2 neutraal hotel The Albus in Amsterdam

CO2 neutraal hotel, het duurzame Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba

Vanaf de opening van het Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba in 1987 is duurzaamheid de leidende factor bij  de bedrijfsvoering. Het Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba is het enige gecertificeerde ‘Carbon Neutral Resort in the Caribbean’.

In 2020 ontving het Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba de prestigieuze titel voor ’s werelds eerste hotel dat de Global 2020 United Nations Climate Action Award for Climate Neutral Now.

♥ Lees hier alles over het meest duurzame hotel Caribbean.
♥ Ontdek hier Henriëtte haar persoonlijke duurzaam reizen tips.
♥ Check de prijzen van
TUI.nl, reserveer je hotelkamer via Booking of bekijk beschikbaarheid bij Vakantiediscounter.

CO2 neutrale hotels

Nu je dit weet, zou jij kiezen voor een van de CO2 neutrale hotels voor een wellness vakantie?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen