Wellness Hotels Resorts

Cruisevakantie als health en wellness retreat‏?

Cruisevakantie als health en wellness retreat‏

Als jij toe bent aan een “health en wellness retreat” kan een cruisevakantie uitkomst bieden. Cruisemaatschappij Costa Cruises biedt een uitgebalanceerd pakket voor een gezonde body en mind. Bij het horen van woorden als; thalassobaden in de luxe Samsara Spa, eten volgens het mediterrane dieet, pilateslessen aan boord en fitnessen in de openlucht op zee, kom je al bijna tot rust toch?

 

Cruisevakantie als health en wellness retreat‏?

 

Het comfort van cruisepassagiers is belangrijk, maar wellbeing staat aan boord ook steeds meer centraal. Costa Cruises biedt steeds meer mogelijkheden op het gebied van health en wellness en speelt in op deze trend door programma’s aan te bieden met thema’s zoals; “je goed voelen“, werken aan een gezond en fit lichaam en een divers aanbod aan sportieve- en wellness activiteiten.

 

1. Ochtendgymnastiek en slow joggen
De ochtend starten met stretchen op het pool deck, fitnessoefeningen met zicht op zee en een rondje joggen op een outdoor jogging track en relax vervolgens in een van de zwembaden aan boord.

 

Cruisevakantie- health-wellnes-retreat‏ (3)

 

2. Body Composition analysis
Om zeker te weten dat oefeningen en intensiteit passen bij je lichaam en conditie is aan boord van Costa schepen een “Body composition analysis” oftewel “Fit test meting” mogelijk. Het meet onder meer conditie, vetpercentage en gewicht en de sportactiviteiten en intensiteit worden hierop aangepast.

 

Cruisevakantie als health en wellness retreat‏

 

3. Van 5-a-side voetbal tot tennis
De meeste schepen hebben multi-inzetbare sportvelden om in ‘shape’ te blijven. Speel het snelle five-a-side voetbal of ga voor een potje tennis of een basketbal- of volleybalwedstrijd.

 

4. Yoga en Pilates
Focussen op een juiste ademhaling, lichaam en geest in balans brengen en je bewust worden van je lichaam. Dat kan aan boord met de yoga- en pilateslessen van gecertificeerde trainers.

 

5. Wellness en Spabehandelingen
De exclusieve Samsara Spa van Costa Cruises meet zich moeiteloos met de beste spa-resorts in de wereld. Zo telt de spa aan boord van de neoRomantcia 4000 vierkante meter met stoombaden, saunacabines, een ijskamer, thalassobaden met jetstreams en privé-kamers voor een diverse soorten behandelingen.

 

Cruisevakantie als health en wellness retreat‏

 

6. Gezonde voeding
Bij dat alles past licht en gevarieerd eten volgens mediterraan en Italiaans dieet. Op alle schepen is aandacht besteed aan goede, gezonde en versbereide voeding. In 2015 tekende Costa als eerste in de reisindustrie het Milan Protocol waarbij de rederij zich verbindt aan het promoten van gezonde voeding. Voor vegetariërs is er een dagelijks wisselend menu-aanbod en wie houdt van verfijnd, licht en exclusief eten kan kiezen voor een à la carte diner in het Samsara Restaurant.

 

Heb jij wel eens aan een cruise vakantie gedacht als health en wellness retreat?

Print Friendly, PDF & Email
0

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Volg Wellness Spots

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief:

Wellness vakantie ideeën

___________________________

Wellness cadeaubonnen overzicht

___________________________

Wellness Scheveningen – Kurhaus Spa & Beauty

___________________________

Wellness Hotels Zuid-Limburg

___________________________

Top 10 Wellness in Nederland

___________________________

Wellness Spots

Ontvang de leukste wellness tips
Meld je aan voor wellness inspiratie en de beste sauna aanbiedingen
Laat je inspireren op www.wellnessspots.com.
Dankjewel voor je inschrijving op de nieuwsbrief!