Uncategorized

10 oktober: Internationale Dag van de Mentale Gezondheid

8 oktober 2023
Internationale Dag van de Mentale Gezondheid 10 oktober

De jaarkalender staat vol met bekende en minder bekende (feest)dagen. Ken jij de ‘Internationale Dag van de Mentale Gezondheid’ al op 10 oktober? Tijdens de World Mental Health Day staat men hier wereldwijd bij stil.

Internationale Dag van de Mentale Gezondheid 10 oktober

 

Het algemene doel van de ‘Internationale Dag van de Mentale Gezondheid’ op 10 oktober is het creëren van bewustzijn rondom geestelijke gezondheid. Daarnaast is het doel ook om mensen bewust te maken van de wereldwijde geestelijke gezondheidsproblemen en inspanningen te mobiliseren ter ondersteuning van de geestelijke gezondheid.

 

Het is een mond vol waar de dag voor staat. Maar dat de dag nodig is blijft wel uit het feit dat er wereldwijd steeds meer mensen kampen met geestelijke gezondheidsproblemen en er vaak nog steeds een taboe op rust.

 

Als wij het puur over Nederland hebben dan is de druk momenteel erg hoog op de mentale gezondheid. We zitten in tientallen crisissen tegelijk en er zijn veel zorgen bij mensen. Zelf zorgdragen voor een goede geestelijke gezondheid is belangrijk omdat het kan helpen om:

 

  1. Fysiek gezond te zijn;
  2. Goede relaties te onderhouden;
  3. Om te kunnen met de stress van het leven.

 

♥ Ontdek ook al deze wellness quotes;
Bekijk hier de complete wellness jaarkalender!
♥ Ons artikel over: financiele gezondheid, zorg voor je financial well-being.

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

 

Internationale Dag van de Mentale Gezondheid 10 oktober

Emma Sleep & MIND, aandacht voor slapen!

 

Ter gelegenheid van Mental Health Day op 10 oktober lanceert Emma haar selfcare campagne. Gedurende deze campagne wordt met elk verkocht Emma product geld opgehaald voor stichting MIND. MIND is een onafhankelijke maatschappelijke organisatie die zich sterk maakt voor een psychisch gezonder Nederland en een stem geeft aan alle mensen met (beginnende) psychische klachten en hun naasten.

 

Emma Sleep en MIND slaan de handen ineen om het belang van slaap voor je geestelijke gezondheid te benadrukken. Slaap is noodzakelijk om je lichaam én geest te laten herstellen en tot rust te komen.

 

Duarte Costa Hoofd E-commerce van Emma Nederland:
Ons doel bij Emma is om mensen over de hele wereld de beste nachtrust te bieden en ervoor te zorgen dat ze als de beste versie van zichzelf wakker worden. Daarom geloven we sterk dat we door MIND te steunen het bewustzijn kunnen vergroten omtrent het belang van slaap voor je geestelijke gezondheid. Dit is namelijk iets wat miljoenen mensen treft – en elke dag meer van ons.”

 

MIND-directeur Marjan ter Avest:
“Slaap heb je nodig om tot rust te komen. Tijdens je slaap herstel je lichamelijk en geestelijk en krijg je weer energie. MIND wil voorkomen dat mensen psychische klachten ontwikkelen en goed slapen is een belangrijke factor hierbij. We zijn daarom blij dat Emma Sleep ons werk steunt. Mede dankzij deze steun kunnen we nog meer mensen met psychische problemen bereiken die informatie en hulp nodig hebben”.

 

♥ Bekijk hier alle Emma producten!
♥ Ontdek hier al onze tips voor beter slapen.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots