Lifestyle

Verander je leefstijl blijvend met de tips van De FIT Methode

31 december 2020
Verander je leefstijl blijvend met de tips van De FIT Methode

Wil jij gezonder leven? Ben jij op zoek naar een plan dat werkt? Wil jij je leefstijl veranderen? Wil je slanker worden? Ben je klaar met een overkill aan informatie? Kan je wel wat hulp gebruiken?  Lees dan snel verder over mijn De Fit Methode review.

 

Wat is De Fit Methode

 

De Fit Methode, geen dieet maar een plan dat werkt’’. Zo luid de titel van dit boek dat gaat over een gezonde leefstijlverandering die structureel vol te houden is. De Fit Methode staat vol wetenschappelijk onderbouwde informatie en zorgt ervoor dat jij je eigen coach kan worden op drie belangrijke punten. Je wordt namelijk je eigen coach op het gebied van gezonde voeding, training en gedragsverandering.

 

De Fit Methode gaat uit van deze drie pijlers en daarom zijn er ook drie uitgebreide hoofdstukken over geschreven in het boek. Aan de hand van dit boek kan jij je eigen voedingsplan en trainingsplan opstellen. Een plan dat passend en haalbaar is omdat jij jezelf het beste kent.

 

*Ontdek hier alles over De Fit Methode.

 

De Fit Methode Review

 

Waarop baseert De Fit Methode hun adviezen


Voor dit boek hebben professionals met diverse achtergronden onderzoek gedaan. Deze onderzoeken over training en voeding zijn uitgevoerd door onder andere wetenschappers, personal trainers, sportdiëtisten en fysiotherapeuten.

 

Alles informatie is gebaseerd op de wetenschap en op hun jarenlange praktijkervaring. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van de informatie van gerenommeerde instanties zoals de Gezondheidsraad, het Voedingscentrum en NOC-NSF.

 

De Fit Methode

 

De Fit Methode review

 

Naar alle eerlijkheid vind ik persoonlijk het boek er druk en onoverzichtelijk uitzien in eerste instantie als ik er doorheen blader. Dit komt door de diversiteit aan kleurgebruik en de verschillende groottes van het lettertype. Ook vind ik het jammer dat sommige afbeeldingen meerdere keren worden gebruikt in het boek.

 

Het positieve is dat wanneer ik het boek lees, ik het boek helemaal niet druk of onoverzichtelijk vind. Don’t judge a book by its cover kan ik hier wel heel letterlijk gebruiken! Het boek boeit mij, als ik begin ben ik nieuwsgierig naar wat ik nog meer te weten kan komen. Dit maakt dat ik graag door wil met het lezen ervan. Aan mezelf merk ik dat het veel informatie is wat ik moet verwerken daarom werkt het voor mij het beste om het boek af en toe even weg te leggen. Op een later moment pak ik het boek er weer bij om verder te lezen omdat ik niet alle informatie gelijk kan opslaan.

 

Het idee van zelf mijn eigen coach zijn en zelf een voedingsplan en trainingsplan op te stellen geeft mij een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het super fijn omdat je het helemaal zo kan inrichten op wat haalbaar is en aan de andere kant lijkt het mij behoorlijk moeilijk omdat ik dit nog nooit heb gedaan. Als snel merk ik dat het boek je aan de hand neemt en met duidelijke uitleg en opdrachten jou je eigen plan kan laten schrijven. Zo begin je met je ‘startpunt’ vast te leggen.

 

Je weegt jezelf, meet jezelf, maakt progressiefoto’s en eventueel meet je jouw vetpercentage. Dan kies je jouw doel: op gewicht blijven, spieropbouw of vetverlies. Bij mij is mijn doel om vet te verliezen. Vervolgens ga je antwoord geven op de volgende vier vragen: Waarom ga je veranderen? Wat ga je veranderen? Hoe ga je veranderen? Hoe ga je om met een motivatiedip of terugval? Zo wordt er ook duidelijk uitleg gegeven over je gedragsverandering, trainen en hoe jij je eigen voedingsplan kan opstellen.

 

Ik vind het een heel duidelijk en informatief boek. Sommige dingen wist ik al maar ik lees vooral nieuwe dingen en dit op een manier waarop ik het ook begrijp. Geen moeilijke vaktaal, maar duidelijk beschreven stukken tekst. Dit maakt het boek laagdrempelig en voor iedereen geschikt. Had ik dit boek maar zo’n 14 jaar geleden gelezen denk ik bij mezelf. Dan had ik gelijk een effectieve verandering bij mezelf kunnen doorvoeren in plaats van jaren aanmodderen met crashdiëten, shakes en sapkuren. Bij mij is er inmiddels meer dan 6kg af en ik blijf door gaan. Want na dit plan waarin ik heb gekozen voor het doel ‘vetverliezen’ ga ik een volgend plan schrijven voor mijn nieuwe doel ‘spieropbouw’. Ben je nieuwsgierig geworden na het lezen van dit artikel? Wil jij precies weten hoe jij je eigen coach kan worden? Bestel dan De Fit Methode.

 

*Bestel hier het boek De Fit Methode.
**Bekijk hier het inkijkexemplaar via Bol.com.

 

 

Wat vind je van deze De Fit Methode review?

 

De Fit Methode review

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots