Lifestyle

De kunst van het niets doen, fijne wellness lifestyle tips!

5 januari 2021
De kunst van het niets doen

De kunst van het niets doen! Pippi Langkous zei het al: ‘Luieren is heerlijk!’ Het eigenzinnige meisje met haar rode vlechten had nooit haast en maakte zich niet druk over de toekomst. Veel mensen zouden deze levenswijsheid vandaag de dag ter harte moeten nemen. ‘Het lijkt erop dat we steeds meer roofbouw op ons lichaam plegen. Stress door werk en allerlei verplichtingen is een veelgehoorde klacht.

 

Van ’s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat zijn we druk in de weer. De meest zinvolle afspraak in je agenda dit jaar is tijd inruimen voor jezelf want het lijkt alsof we onze auto beter onderhouden dan ons eigen lichaam. De kunst van het nietsdoen lijken we te gaan verleren,’ stelt Michael Altewischer, directeur van Wellness-Hotels & Resorts – een samenwerkingsverband van vier- en vijfsterren kuurhotels in Duitsland, Oostenrijk en Italië.

 

De kunst van het niets doen, maak tijd voor wellness 

Heb jij moeite om een tandje terug te schakelen? Is ontspanning dat waar jij aan toe bent? Diverse kuurhotels van Wellness-Hotels & Resorts hebben een diversiteit aan arrangementen samengesteld die volledig inspelen op onthaasten. Ontdek de kunst van het niets doen.

 

Mobiele telefoon detox en even ‘NixTun’

 

Het Hubertus Alpin Lodge & Spa in Zuid-Duitsland biedt een ‘NixTun’ 4-daags arrangement aan met onder meer lekker laat ontbijten (tot 11.30 uur), een ontspanningsmassage, yoga, meditatie, een voetenreflexzone parcours en wandelingen met een gids.

 

Mensen worden gestimuleerd om hun mobiele telefoon in te leveren waarvoor ze aan het einde van het verblijf worden verrast met een lekker stuk regionale kaas. Om het thuisfront te laten weten dat je goed bent aangekomen kan je gratis een handgeschreven ansichtkaart versturen.

 

Hubertus Alpin Lodge & Spa

 

Je hoofd leegmaken

Even weg van alle prikkels en zin om uit te waaien aan de Noord- en Oostzeekust? Genieten van een strandwandeling kan onder meer bij het Ambassador hotel & spa in St. Peter-Ording dat direct aan een 12 kilometer lang strand ligt.

 

Geniet verder zeker van de wellnessfaciliteiten die zijn verspreid over 1200m². Mis de whirlpool op het dak met uitzicht op zee niet. Voor een verkwikkend eilandgevoel kan je terecht bij het Romantik & Wellness Hotel Achterdiek en het Spa- & Resorthotel Georgshöhe op de Duitse Waddeneilanden Juist en Norderney of het eiland Rügen aan de Oostzee.

 

De kunst van het niets doen

 

Bijkomen in een Italiaans hooibad

Het Der Verdinser Hof hotel ligt op tien tien minuten rijden van Merano en biedt uitzicht op de bergen. Als je hier verblijft kan je relaxen in het spacentrum van 3000m² met onder andere een buiten- en binnenbad.

 

In het Alpine Wellness Village vind je onder meer een variatie aan sauna’s, een gym, rustruimten en een hooibad. Voor meer informatie over de voordelen van een hooibad, lees ons artikel; “Alpine wellness, ontspannend hooibad“.

 

Alpine wellness hooibad

Bierbaden en hop-behandelingen

 

Hotel Eisvogel ligt tussen Regensburg en Ingolstad in Beieren en wordt gerund door de familie Zettl. De wellnessfaciliteiten zoals een zwembad, verschillende sauna’s, stoombad en een spasuite voor exclusief gebruik voor koppels beslaat 1800 m2.

 

Deze regio is bekend als hopproducent. Hopbaden, -massages, -peelings en meer hopwellnessbehandelingen vinder hier gretig aftrek. Ook in de buitenlucht is er een breed activiteitenaanbod, waaronder vissen, golfen, nordic walking en paardrijden.

 

De kunst van het niets doen

 

Aan welke van de vier genoemde arrangementen heb jij behoefte?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots