Lifestyle

Niks moet, maar meedoen met Dry January is goed voor je gezondheid

3 januari 2022
Voordelen Dry January, goed voor je gezondheid

Jij bent de baas over je eigen lijf! Dus jij bepaald waar je wel en niet aan meedoet. Niks moet dus, maar een maandje meedoen aan Dry January is wel goed voor je gezondheid en het heeft voordelen om niet te drinken.

 

Voordelen Dry January, goed voor je gezondheid

 

What to drink when you’re Not drinking®’ is een geregistreerde uitspraak van Seedlip Garden. Deze non-alcoholische spirit biedt een oplossing voor het dilemma ‘What to drink when you’re Not drinking®’. Seedlip Garden komt uit Engeland en bevat geen calorieën, suiker, zoetstoffen en  kunstmatige smaken. Met deze spirit kan jij een alcoholvrije gin & tonic maken.

 

Volgens onderzoeker Lenie Kamps, verbonden aan het Trimbos-instituut, heeft het meedoen aan Dry January voor een maand al meteen een gunstig effect op je algehele gezondheid. Het is sowieso al dat goed dat men zich bewuster wordt van bepaalde drinkgewoonten waardoor het op den duur minder een automatisme wordt om bij bepaalde gelegenheden een drankje te drinken.

 

Uit onderzoek van de University of Sussex kwam naar voren dat 72% van de mensen die deelnemen aan Dry January na de stopmaand bewuster zijn wanneer ze wel en niet een drankje bestellen of inschenken en dat ze na een halfjaar ook nog steeds minder drinken dan daarvoor.

 

Dry January is bedacht in de UK en bestaat officieel sinds sinds 2013. Eigenlijk ontstond er in 2011 al een initiatief omdat een Engelse wilde trainen voor een halve marathon en daarom de alcohol een maandje liet staan. Inmiddels doen honderdduizenden mensen in meerdere landen mee aan Dry January.

 

♥ Leestip: Ontwijnen van Jacqueline van Lieshout.
♥ Ontdek hier de de Top 10 alcohol vrije dranken zijn volgens Gall & Gall.

 

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor de Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via Facebook, InstagramPinterest & YouTube.

 

De voordelen van niet drinken

 

Als je een tijdje stopt met drinken dan ga je vanzelf merken dat er voordelen zitten aan niet drinken of matiger drinken. De voordelen voor je gezondheid van het meedoen aan Dry January zijn:

 

 • je slaapt beter
 • je voelt je fitter
 • geen katers meer
 • van minder alcohol drinken val je af
 • En uiteraard met alles wat je minder doet, je bespaart geld. 

 

Top 10 alcoholvrije dranken van Gall & Gall

 

Heb jij al eens een 0.0 biertje gedronken? Als je het niet zou weten dan zou je het amper doorhebben dat er geen alcohol in een biertje zit. De Top 10 alcohol vrije dranken zijn volgens Gall & Gall:

 

 1. Faber Sparkling Rosé
 2. Leffe Blond 0.0
 3. Barrels and Drums Merlot
 4. Torres Natureo witte wijn
 5. The Dutchess Virgin GT Botanical
 6. Thomas Henry Ginger Beer
 7. Thomson & Scott Noughty sparkling bio wijn
 8. Bavaria 0.0 IPA bier
 9. Seedlip Garden
 10. Butcha Raspberry & Magnolia

 

Lyre’s, meest bekroonde merk voor alcoholvrije dranken ter wereld 

 

Ben jij een gin, rum, whiskey en/of vodka liefhebber en wil je wel meedoen aan Dry January? Dan hebben wij dé oplossing voor je gevonden. Maak kennis met het Australische Lyre’s dat een uitgebreid assortiment aan non-alcoholische gedestilleerde dranken heeft. Zo kun je tijdens Dry January toch genieten van de Lyre’s spirits die overigens in Engeland worden geproduceerd.

 

En eerlijk, die flessen zijn zo gaaf dat je ze nog een mooi plekje in je drankenkast geeft ook. Wedden als er bezoek thuis komt dat mensen aanslaan op het zien van de gave fles en zich niet eens kunnen voorstellen dat het alcoholvrij is. De Lyre’s American Malt fles doet ons aan een mooie whiskey fles denken, Lyre’s Dry London Spirit zou naar Gin moeten smaken en de fles vinden wij op een vodka fles lijken, de Lyre’s White Dark Cane ziet er uit als een fijne donkere rum. Wij vonden de Lyre’s Dry London Spirit als je hem puur drinkt een beetje naar vodka smaken, maar dat kan ook komen omdat die fles ons aan vodka doet denken.

 

Met de alcoholvrije dranken van Lyre’s kan je thuis een lekkere 0.0 cocktail maken. Zin in een Gin Tonic? Mix de Lyre’s Dry Londen Spirit met The London Essence Company Grapefruit en Rosemary Tonic Water en je hebt een verfrissende alcoholvrije cocktail in je handen én ook nog eens twee producten gemixt die allebei geproduceerd worden in Londen. Deze mix doet het voor ons wel echt naar een Gin Tonic smaken. Ben jij gek op het maken van cocktails en heb je plannen voor een weekend Londen, een leuke tip, ga cocktails mixen in een camper in Londen!

 

Heb je nog nooit Lyre’s gedronken? Dan kan je nu ook Lyre’s proeven door de kleinere alcoholvrije dranken te kopen in kleine 20 cl flessen. En extra goed nieuws, Lyre’s is in de maand januari ook nog eens in de aanbieding bij Gall & Gall! Tip voor een lekkere frisse alcoholvrije Gin Tonic, mix de Lyre’s Dry London Spirit met The London Essence Company Grapefruit & Rosemary Tonic Water.

 

Dry January wordt steeds beter, deze tonic is óók nog eens ‘exquisitely light and low in calories‘. Strooi er wat rozemarijn bij en je alcoholvrije cocktail is ready to drink! Je kan ook The London Essence Company Indian Tonic water gebruiken. Zo zie maar er zijn veel meer voordelen van niet drinken. Met deze alcoholvrije spirit en het verfrissende tonic water merk je dat Dry January goed is voor je gezondheid.

 

Het is Lyre’s gelukt om door gebruik te maken van natuurlijke essences, extracten en distillaten het aroma, de smaak en het uiterlijk van de traditionele spirit te evenaren, zonder alcohol als basis te gebruiken. Lyre’s geeft iedereen de mogelijkheid om te switchen tussen alcohol en non alcohol zonder op smaak in te leveren. En het leuke is, ’Lyre’s ambitie is niet om originele, nieuwe smaken te creëren, maar om zo dicht mogelijk bij alcoholische spirits en haar geliefde smaken in de buurt te komen’’ aldus Mark Livings, CEO of Lyre’s Spirits.

 

Lyre’s is het meest bekroonde merk van niet-alcoholische dranken in de wereld met een smaakgetrouwe ervaring en het meest uitgebreide productassortiment.

 

Lyre’s biedt 14 premium alcoholvrije gedistilleerde dranken aan!

 

Lyre’s werd in 2019 opgericht door Mark Livings en Carl Hartmann waarbij zij het doel voor ogen hadden om ’s werelds populairste gedistilleerde dranken te repliceren in een alcoholvrij formaat, elk zo dicht mogelijk bij de originele premium volume spirit. Dat is ze gelukt!

 

Lyre’s American Malt, Lyre’s Dry London Spirit en Lyre’s Amaretti zijn in staat om 95% van ’s werelds best verkopende cocktails te maken, terwijl ze ook een ready-to-drink reeks ondersteunen. Lyre’s wordt verkocht in meer dan 60 landen waaronder in toonaangevende restaurants en bars zoals Nobu Restaurants, Bvlgari en Ritz Carlton hotels. En vlieg je naar een van de Baltische staten? Ook aan boord van Air Baltic kan je genieten van Lyre’s en daarmee zijn zij de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die Lyre’s aanbiedt. De voordelen van Lyre’s:

 

 1. Notenvrij.
 2. Veganistisch.
 3. Lyre’s is het meest bekroonde merk van niet-alcoholische dranken in de wereld.
 4. Lyre’s biedt een smaakgetrouwe ervaring en het meest uitgebreide productassortiment.
 5. Afhankelijk van de variant, tot 95% minder calorieën dan een gelijkwaardig drankje met alcohol.

 

 

Voor wie van leuke drank weetjes houdt, de naam ‘Lyre’s‘ is geïnspireerd op de Australische Lyrebird. Je kunt de Lyre mascotte met hoge hoed, Horatio, zien op de nek van de Lyre’s flessen. De Lyrebird kan andere vogelgeluiden nabootsen en andere geluiden, zelfs het geluid van een rinkelende smartphone. Lyre’s vind dit een mooie verwijzing naar het assortiment.

 

Lyre’s, in januari in de aanbieding bij Gall & Gall!
Tip voor een lekkere frisse alcoholvrije Gin Tonic, mix de Lyre’s Dry London Spirit met Tonic Water van The London Essence Company. Wat ons betreft koop je het Grapefruit & Rosemary Tonic Water, strooi er wat rozemarijn bij en je alcoholvrije cocktail is ready to drink! Je kan ook The London Essence Company Indian Tonic water gebruiken. 

 

Dry January goed voor je gezondheid - voordelen niet drinken

 

Dé tips voor ná Dry January

 

Na aan Dry January voor je gezondheid te hebben meegedaan heb je wel een drankje verdiend toch? Gekkigheid maar genieten van een lekker drankje met alcohol op zijn tijd kan best. Wij delen graag onze tips voor ontspannen met dranken.

 

♥ Me-Time moment met lekkere likeuren met chocolade.
♥ Tips voor lekkere drankjes met alcohol om te ontspannen.
♥ Bier is goed voor je, verwen jezelf in bierbad in een bierspa.
♥ Ontdek hier al onze tips voor mooie Wijn & Wellness Reizen.
♥ Tot bubbels! Geniet van mooie fles Prosecco in een bubbelbad.
♥ Ook leuk, lees hier alles over badderen in wijn en vinotherapie.
♥ Geniet met mate en hydrateer jezelf goed met natuurlijk mineraalwater.
♥ Handig voor je drankjes, deze opblaasbare drijvende spa bars voor bubbelbad

 

Productfotografie en productshoots op locatie

 

Doe jij mee aan Dry January?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots