Lifestyle, Spa & Sauna

Dubai wil grootste wellnesscentrum ter wereld openen

4 februari 2016
Dubai wil grootste wellnesscentrum ter wereld openen

Verschillende Arabische media, waaronder online nieuwsmagazine Arabian Business hebben melding gemaakt dat Dubai Healthcare City plannen heeft om het grootste wellnesscentrum ter wereld te openen in Dubai. Het WorldCare Wellness Village zal aan het water worden gebouwd en 144.000 vierkante meter beslaan, dat is even groot als ongeveer zestien voetbalvelden.

Wat kan je verwachten in grootste wellnesscentrum ter wereld?

 

Ultiem wellness cadeau, de Wellness Giftcard, (Photo by QC Terme Torino)

Grootste wellnesscentrum ter wereld 

 

Naast de wellness faciliteiten die we allemaal kennen, zoals sauna’s, hammams en het ervaren van diverse massage behandelingen wordt er ook gekeken naar mogelijkheden om mensen te helpen met afvallen, een hoge bloeddruk en diabetes of preventie daarvan. Het is de bedoeling dat er ook diverse uitgebreide medische programma’s van twee tot zes weken aangeboden gaan worden. Deze programma’s zijn bedoeld om mensen een andere levensstijl aan te leren. Gasten die kiezen voor een uitgebreid medisch programma kunnen (langdurig) verblijven in appartementen die ook op het terrein zullen verrijzen. Het zal hierbij gaan om eco-vriendelijke woonruimtes met speciale functies zoals therapie zero-gravity zwembaden en sauna’s die passen bij de behoefte van de gast.

 

Er is een groeiende vraag naar deze vorm van wellness-concepten die in samenwerking met het in de VS gevestigde Worldcare International en in Dubai gevestigde Mag Group worden ontwikkeld. Het draagt bij aan de visie van Dubai Healthcare City om uit te groeien tot een internationaal erkende locatie voor kwalitatieve gezondheidszorg. “Increasing access to preventative care is important to improve wellbeing and lower healthcare expenditure in the long term”, zegt Dr Raja Al Gurg, vice – voorzitter en uitvoerend directeur van Dubai Healthcare City Authority.

 

Nasser Menhall, CEO en mede oprichter van Worldcare International zegt,”We are proud to bring to Dubai a diversified wellness capability that will aggregate leading technologies and best practices in wellness programs in an unprecedented manner. Benefiting from economies of scale and our broad medical network, we hope to deliver a unique package of services that will raise the bar and set high standards.

 

Naar verwachting gaan er ruim honderd medische experts in het centrum werken die klaar zullen staan voor de gasten van WorldCare Wellness Village. Het centrum is bedoeld voor zowel toeristen als inwoners van Dubai.

 

Wat vind jij van dit idee dat Dubai grootste wellnesscentrum ter wereld wil openen?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots