Lifestyle

Ecologisch en duurzaam waspoeder voor je wellness badgoed

10 november 2022
Ecologisch duurzaam waspoeder 

Ben je een naar een badkleding dag geweest, wil je je sauna handdoeken of badjas wassen? In dit artikel hebben wij twee merken, die ecologisch en duurzaam waspoeder verkopen, op een rij gezet.

 

Ecologisch en duurzaam waspoeder 

 

Ecologische en duurzame producten gebruiken is een trend die zich voortzet. Mensen zijn zich steeds bewuster van de producten én vooral ook van de inhoud van de producten die ze gebruiken. Op lage temperaturen wassen zou je was niet schoon maken, is een fabeltje.

 

Het gaat allemaal om balans, was een keer op een hoge temperatuur en was een aantal keer op lage temperaturen. Producten en technologische ontwikkelingen op het gebied van ingrediënten van wasmiddelen maken steeds meer mogelijk. Ook met waspoeder kan je een stralende en frisse was uit de wasmachine halen.

 

Maar wat is nou eigenlijk beter en wat is het verschil tussen wassen met vloeibaar wasmiddel en wassen met waspoeder? De redactie van RTL Nieuws zocht het uit en kwam tot een conclusie dat het goed is om beide producten af te wisselen. Zowel vloeibaar wasmiddel als waspoeder hebben zo zijn voordelen en nadelen.

 

Wat betreft deze twee ecologische en duurzame waspoeders zijn er ook verschillen. Wat ons betreft zijn ze beide het proberen waard! Goed om te weten is dat beide merken en haar producten bij dezelfde Nederlandse fabrikant worden vervaardigd.

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

 

Ecologisch duurzaam waspoeder 

Beste getest door Consumentenbond, Klok Waspoeder

 

Met Klok Waspoeder Kleur en Wit kan je je badkleding, na een badkledingdag, en je sauna handdoeken ecologisch, verantwoord en huidvriendelijk wassen. De waspoeders bevatten 0% parfum en kleurstof en zijn gecertificeerd met een EU Ecolabel en het Asthma Allergy Nordic label.

 

Door het feit dat Klok Waspoeder Wit 0% parfum en kleurstof bevat is het een huidvriendelijk waspoeder. Heb je gauw last van een jeukende huid, heb je een allergie voor bepaalde stoffen of wil je liever je kinderen niet blootstellen aan chemische geurstoffen in wasmiddelen? Kies dan een wasmiddel met een allergielabel zoals Klok Waspoeder Wit.

 

Klok Waspoeder Wit heeft in september van de Consumentenbond het predicaat ‘Groene Keuze‘ gekregen. De Consumentenbond zegt hierover: ‘Klok Waspoeder wit – met EU Ecolabel – heeft wél een goede score voor zowel vlekken verwijderen als milieubelasting.’ Ook op het gebied van huidvriendelijkheid scoort Klok volgens de Consumentenbond het best: ‘Een wasmiddel zonder parfumstoffen helpt tegen huidirritatie. Het beste witwasmiddel met allergielabel is Klok Waspoeder Wit.’

 

 

 

💚 Bekijk hier Klok Waspoeder Wit.
💚 Of bestel online Klok Waspoeder Kleur.

 

 ‘Groene Keuze’ predicaat van de Consumentenbond!

🏆 Beste milieuvriendelijke wasmiddel.
🏆 Meest huidvriendelijke witwasmiddel. 

 

Klok Waspoeder

Vegan waspoeder van NaturalSenz 

 

Het vegan waspoeder NaturalSenz zijn vrij van microplastics en bestaat voor meer dan 98% uit natuurlijke ingrediënten, dat is verpakt in FSC-karton. Dankzij de samenstelling beloofd NaturalSenz met een wastemperatuur van maar 20°C een stralend resultaat.

 

Dat zou super zijn, zeker in deze tijd waarbij het terugdringen van energieverbruik en uitstoot van CO2 van belang is voor het milieu en voor je portemonnee. NaturalSenz is voor 99,9% biologisch afbreekbaar. Die 0,10% waar dat niet voor geldt heeft domweg te maken met feit dat er nog geen natuurlijk alternatief voor beschikbaar is.

 

De waspoeders van NaturalSenz zijn dermatologisch getest, waarbij uit de resultaten blijkt dat het vegan waspoeder geschikt is voor mensen met een gevoelige huid. De producten van NaturalSenz zijn ook voorzien van het Vegan Society keurmerk, oftewel het microplasticvrije en ecologische en duurzame waspoeder bevat geen ingrediënten van dierlijke oorsprong en het is niet getest op dieren. Eurofins ATS heeft onafhankelijk onderzoek gedaan naar verschillende natuurlijke waspoeders en daarbij is NaturalSenz als’ ‘beste getest voor een superschone was’. De voordelen van NaturalSenz op een rij:

 

  1. Vegan;
  2. Geen water;
  3. Huidvriendelijk;
  4. Biologisch afbreekbaar;
  5. Natuurlijke ingrediënten;
  6. Het keurmerk van de Vegan Society geeft de garantie NaturalSenz een vegan wasmiddel is;
  7. Gecertificeerd door Ecocert, geaccrediteerde partij die controleert op naleving van de Europese ecologische eisen.

 

Senzora is het moederbedrijf van NaturalSenz wasmiddelen. Het is in handen van een Nederlandse familie dat in 1969 als eerste een fosfaatvrij wasmiddel op de markt bracht. In Nederland is Senzora de enige aanbieder die dit soort wasproducten zelf ontwikkelt en produceert.

 

NaturalSenz is onder andere te koop bij Ekoplaza. Leuk om te weten, bij Ekoplaza ligt ook 6 keer per jaar de Krant van de Aarde waar wij 5 keer per jaar een wellness column voor schrijven.

 

 

 

♥ Bekijk hier vegan Natural Senz Kleur.
♥ Of bestel online vegan Natural Senz Wit.

 

Vegan waspoeder van Natural Senz 

 

Welke voorkeur qua ecologisch en duurzaam wasmiddel heb jij?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots