Eerste keer wellness

Eerste keer wellness? Dit neem je mee naar de sauna!

Ga je voor de eerste keer wellness ervaren en wil je weten ‘wat neem je mee naar de sauna’ en welke sauna benodigdheden moet ik niet vergeten. Lees dan snel verder en je komt niets tekort bij je eerste dagje sauna.

Wat neem je mee naar de sauna?

Het is voor iedereen natuurlijk persoonlijk wat je graag meeneemt voor een dagje sauna. Maar het is wel handig om een aantal vaste items in je sauna tas te hebben ingepakt zodat je goed bent voorbereid. Ik ga al jaren naar de sauna en heb eigenlijk altijd het onderstaande in mijn sauna tas zitten.

Bij de meeste wellnessresorts en sauna’s in Nederland kan je ook een handdoek, badjas en slippers huren. Persoonlijk bespaar ik dat geld liever uit en daarom neem ik mijn eigen spullen mee. Doucheproducten zijn meestal wel aanwezig maar ik was mijzelf graag met mijn eigen spullen en daarom neem ik ook dat zelf mee. Conditioner is wel altijd handig om mee te nemen want niet iedere wellness locatie biedt dat aan.

Ben je gek op scrubben, dan kan je dat voor de zekerheid zelf meenemen maar ook dat is vaak wel aanwezig op de locatie. Een scrub-handschoen zie je daartegenin weer niet zo vaak. Meestal kost dat rond de €3,50 als het ter plaatse wordt verkocht. Mijn advies, koop een scrub-handschoen bij de Turkse hammam, die zijn én super goed en goedkoop.

In de rustruimten liggen meestal kranten en tijdschriften die je kan lezen. Maar de gekozen lectuur die wordt aangeboden past niet bij iedereen. Dus wil je eindelijk eens dat goeie boek lezen wat al maanden in je kast ligt, neem die dan mee. Ben je op zoek naar inspiratie voor leuke boeken, lees dan dit artikel. Wat betreft slippers, ik loop altijd op teenslippers van Havaianas maar als ik naar de sauna ga draag ik 9 van de 10 keer bewust gewone slippers. Uiteraard is dat je vrije keuze en kan je ook mooi voor de dag komen op mooie slippers.

  1. Shampoo, conditioner en doucheschuim;
  2. Bodylotion, gezichtscrème en een haarborstel;
  3. Een boek of een tijdschrift om te lezen in de rustruimte;
  4. Is het een badkledingdag? Vergeet je badkleding dan niet!
  5. Een extra handdoek of hamamdoek om in de sauna op te zitten;
  6. Een flesje water die je de gehele dag kan bijvullen bij de tappunten;
  7. Een handdoek om je af te drogen en een extra handdoek voor je haar en/of voeten;
  8. Slippers, wil jij de show stelen? Check deze Exclusive Collection van Havaianas‘;
  9. Een badjas, op zoek naar een mooie luxe badjas voor vrouwen? Check deze review;

*Tip, bekijk ook onze Top 10 met Beste Wellnessresorts in Nederland, check de beste sauna aanbiedingen of kies eens voor een bezoek aan een luxe privé sauna.

Op de hoogte blijven van alle beauty en wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

Wat neem je mee naar de sauna?

Of het nou de eerste keer wellness is of niet, wat neem jij mee naar de sauna?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons