Lifestyle

Beter slapen met ergonomische kussen én kniekussen van iPillow

1 juli 2020
Ergonomisch kussen & kniekussen van iPillow

Een goede nachtrust en beter slapen met ergonomisch kussen én kniekussen van iPillow, Sigrid testte het uit en sliep twee weken lang heel fijn.

 

Waarom is slapen goed voor je?

 

De één vindt slapen zonde van je tijd, maar ik… als ik niet genoeg slaap word ik echt een ramp. Een goede nachtrust is dus voor mij én mijn omgeving echt een absolute must. Dit was echt een opdracht waar ik voor in de wieg ben gelegd. Ik mocht kennismaken met de hoofdkussens en kniekussens van iPillow. Om deze slaapkamer producten goed te ervaren moet er geslapen worden. HEERLIJK!

 

Voldoende slapen zie ik echt als een luxe. Bovendien is genoeg slapen voor je lichaam gewoon erg goed. Slecht slapen heeft namelijk nadelige gevolgen voor je geestelijke en lichamelijk welzijn.

 

Als je goed slaapt heb je bijvoorbeeld minder moeite met het onthouden van zaken, je aandacht kan je ergens goed bijhouden en mentaal kan je dan tegen een stootje. Ik ben bijvoorbeeld minder gestrest en ben minder snel somber als ik een goede nachtrust heb gehad.

 


Beter slapen met een goede nachtrust

 

Als ik een nacht goed heb geslapen is mijn lichaam uitgerust, voelt mijn lichaam niet zwaar en wilt het bewegen. Mijn geest is ook klaar voor activiteiten. Als je slaapt herstelt je lichaam zich en worden er groeihormonen aangemaakt. Slapen is dus belangrijk en zelfs van onschatbare waarde voor onze gezondheid, voor ons welzijn.

 

Naar de functie van slaap is inmiddels ontzettend veel onderzoek gedaan en de wetenschap heeft zelfs aangetoond dat goed slapen belangrijker is dan goed eten en bewegen. Maar hoe zorg je er nou eigenlijk voor dat je een goede nachtrust hebt? Dat ga ik je in dit artikel vertellen!

Een uurtje slaap per dag is natuurlijk niet voldoende om je hele lichaam voldoende rust te geven en op te laden. Zo heb ik met mijn 43 jaar “maar” 7 tot 9 uur slaap per nacht nodig om de volgende dag goed te kunnen functioneren, maar mijn dochter van 13 jaar zo’n 9 tot 12 uur slaap per nacht.

 

Slaap je gelukkig met iPillow

 

Maar heb je er wel eens bij stil gestaan dat je één derde van je leven in bed doorbrengt en dat dus ook één van de pijlers is van een goede nachtrust? Een goed bed, een goed matras maar ook zeker een goed kussen doet je nachtrust wonderen. Waarom verdiep je je wel bijvoorbeeld in de aanschaf van een nieuwe auto, maar waarom verdiep je je niet goed in de aanschaf van een kussen?

 

iPillow gooit het roer om en heeft een kussen ontwikkeld gemaakt van traagschuim. Traagschuim is een materiaal dat wanneer je het indrukt, heel langzaam weer in zijn oorspronkelijke vorm terugkeert. Dat komt omdat dit schuim uit holle open cellen bestaat die niet afgesloten zijn waardoor de lucht in deze holle open cellen niet samengeperst kunnen worden als je het schuim indrukt. Hierdoor vormt iPillow zich naar de contouren van jouw nek en hoofd en werkt dat druk verlagend. Je lichaam ontspant zich daardoor beter om dat je spieren en huid niet meer belast worden dan nodig is.

 

Ergonomisch kussen & kniekussen van iPillow

 

Ergonomisch kussen & kniekussen van iPillow

 

Het hoofdkussen van iPillow is een ergonomisch kussen. Daarmee doelt iPillow vooral op de fysieke ergonomie. Hiermee wordt bedoelt dat de activiteit die je als mens doet in relatie moet staan tot zijn omgeving. iPillow heeft dat vertaald als slapen met een goed en passend kussen voor optimale rust en ontspanning. Het ontwerp van de Ipillow zorgt ervoor dat je nekwervels extra ondersteund worden door de nekrol die verwerkt zit in de Ipillow. Dit ontwerp verbetert je slaaphouding. En dat is te zien bij de iPillow. Het is geen standaard kussen. Het materiaal is al anders, maar de iPillow ziet er ook anders uit. De nekrol is zichtbaar doordat je een inkeping in het kussen ziet.

 

Het ziet er misschien vreemd uit, maar na twee weken met de iPillow geslapen te hebben wil ik niets anders meer. Ik ben sowieso team “Hard Kussen”, maar de iPillow zit precies tussen hard en zacht in en door die nekrol lijkt de iPillow gemaakt te zijn voor mijn lichaam. Het past als een handschoen.

 

Mijn hoofd en nek worden goed opgevangen door de inkeping en ik voel eigenlijk direct al verlichting. Dit komt misschien ook wel door het kniekussen dat ik erbij heb mogen ontvangen van iPillow die eveneens gemaakt is van traagschuim. Ik plaats het kniekussen tussen mijn benen voordat ik ga slapen, net iets boven mijn knieën als ik op mijn zij lig en ik moet zeggen dat dat eigenlijk een heel relaxed gevoel geeft aan mijn rug. Mijn rug lijkt rechter te liggen.

 

De eerste nacht is het wat onwennig, want wat gebeurd er als ik wil draaien? Maar de volgende ochtend ligt het kniekussen nog altijd tussen mijn knieën en dat terwijl ik inmiddels alweer op mijn andere zij lig. Het kniekussen is dus gewoon meegedraaid tijdens mijn slaap.

 

Ik hoef niet te wennen aan deze nieuwe hoofdkussens in bed en de volgende morgen voelt het niet alsof mijn lichaam een andere nacht dan anders heeft beleefd. Ik heb nergens last van. Sterker nog: sinds tijden word ik wakker zonder een stijve rug en dat is een hele verademing kan ik je vertellen. Ik voel mij fijner en uitgeruster wakker geworden.

 

Goed slapen met goed kussen van iPillow.

 

Het kussensloop van iPillow

 

De iPillow wordt geleverd met een kussensloop die precies past om het kussen. Hij is er echt voor gemaakt. Het kussensloop voelt zacht aan en is gemaakt van ademend stof. Ook hier is dus over nagedacht. Een fijne kussensloop is het beste voor je huid maar geeft ook ontspanning gedurende de nacht. Deze stof neemt tevens vocht op en dat is belangrijk. Want wist jij dat je per nacht zo’n kwart tot een halve liter vocht verliest? Dit gebeurt deels via je adem maar ook via je huid, denk aan transpiratie. Omdat een groot percentage hiervan achter blijft in je beddengoed en matras is het van groot belang dat je onder andere je kussensloop dagelijks verschoont.

 

Het is jammer dat het kniekussen geen kussensloop heeft, ondanks dat het een wasbare hoes heeft. Een kussensloop speciaal voor het kniekussen zou zeker nog een extra pluspunt kunnen zijn.

Zoals ik al eerder aangaf, vind ik slapen dus echt een luxe maar zoals je nu hebt kunnen lezen is het dus ook een noodzakelijk kwaad. Om goed te slapen probeer ik verschillende condities in orde te hebben en de wetenschap schrijven deze condities ook voor. Ik en mijn lichaam hebben behoefte aan voldoende beweging en aan daglicht. Deze twee zaken heeft je lichaam hard nodig om uiteindelijk in de nacht goed te kunnen uitrusten.

 

Zelf heb ik ook erg veel baat bij een vast dagritme. Ik voel mij beter als ik op een bepaalde tijd ga slapen en ook de volgende dag weer op een vast tijdstip mijn bed uit stap.

 

Stress en spanning zorgen overdag voor onrust, maar ’s nachts maalt je onderbewustzijn hier nog op door en zal je niet de diepe slaap krijgen die je lichaam nodig heeft. Het vermijden van deze onrust is dus echt belangrijk. Het advies is ook om vlak voor het naar bed gaan geen koffie en/of alcohol te drinken omdat je niet in de diepe slaap komt maar in de zogenoemde sluimerslaap. Deze is lang niet zo diep en raakt je lichaam dus niet uitgerust. En onze vele schermpjes zijn uit den boze. We weten het eigenlijk wel, deze prikkels maken ons brein onrustig en als je onrustig bent val je veel moeilijker in slaap.

 

Als je je houdt aan bovenstaande tips en je gaat vervolgens slapen met de kussens van iPillow durf ik wel te zeggen dat je een goede nachtrust tegemoet gaat. De combi van al deze punten én artikelen geven mij een enorm goed gevoel en zorgen ervoor dat ik beter in mijn vel zit vanaf minuut één van de dag.

 

Oké, ik ben geen ochtendmens dus altijd uitkijken met mij die eerste uren van de dag, maar mijn lichaam voelt goed en ontspannen. En wat is nou beter dan dat? Mijn welzijn staat voorop en daar werk ik ook aan in de nacht!

Beter slapen met goed kussen

Wil jij ook uitgerust wakker worden?

 

Meer weten over het ergonomisch kussen én kniekussen van iPillow?

 

*Bekijk hier het hoofdkussen én kniekussen van iPillow.

 

Ergonomisch kussen & kniekussen van iPillow

 

Wat vind jij na het lezen van dit artikel van het
Ergonomisch kussen én kniekussen van iPillow?

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots