Sapje detox kuur van 5 dagen

De ervaringen van Sigrid na de Sapje detox kuur van 5 dagen

Ik vertel je graag wat mijn ervaringen met de Sapje detox kuur zijn. Even detoxen dat is namelijk wat ik wilde voor de zomer. In samenwerking met Sapje besloot ik te gaan voor de Sapje detox kuur van 5 dagen.

Sigrid testte de Sapje detox kuur

Onder Wellness verstaan we niet alleen het verzorgen van je uiterlijk, maar ook je innerlijk. En dat kan heel goed met door middel van een detox. Sapje biedt verschillende detoxkuren aan voor 3, 5 of 7 dagen. Detoxen is wel iets wat tegenwoordig bij meerdere mensen de oren doen spitsen. Het schoonmaken van je innerlijk, lijkt bij te dragen aan een gezondere leefstijl. Sapje is een samenwerking tussen Joël Goudsmit en zijn vriendin Rosalynn Campbell. Van een leven in de dancescene en continue niet fit genoeg zijn naar een leven met drinken van groentesapjes. Joël en Rosalynn deden het en zij hadden zoveel baat bij deze groentesapjes dat ze besloten om ook anderen hier de voordelen van te laten gaan ervaren.

In een notendop beschreven ontstond zo het bedrijf Sapje. Men begon te leveren aan bekenden en uiteindelijk zelfs aan gerenommeerde bedrijven zoals het Amstel Hotel. Inmiddels is het een bedrijf ook te bereiken voor personen zoals ik. En ik mocht een 5 daagse kuur uitproberen, iets waar ik enorm naar uitkeek. In dit blog neem ik je mee en hoop ik je net zo enthousiast te maken als dat ik nu ben.

Ook wel eens van Shank Prakshalana gehoord?

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest & YouTube.

Sapje detox kuur

Sapje detox van 5 dagen

Online maak je de keuze voor het soort detox kuur en je kan zelfs, héél ideaal, je bezorgmoment kiezen. En zorg ervoor dat je thuis bent op dit bezorgmoment, want de glazen flesjes moeten na ontvangst direct de vriezer of je koelkast in. En het gaat om héél veel flesjes, dus zorg ervoor dat je plek hebt gemaakt om ze goed te bewaren.

Hoe ziet nou mijn detoxkuur er eigenlijk uit? Elke dag dronk ik 6 sapjes van 240 ml per flesje, 1 shot en 1 soepje van 240 ml. Verder mag je water en kruidenthee drinken. En tussendoor zou je ook nog komkommer of paprika mogen eten, maar ik heb er bewust voor gekozen het echt alleen bij de sapjes te houden. Er waren verschillende sapjes en soepjes. Voor mijn detoxkuur zou ik in 5 dagen meer dan 15 kilo groente binnen krijgen door sapjes te drinken met de namen kick, energy, recharge, fress, sunny en seasons. Het sapje Seasons, dat vanaf dag 4 in mijn menu is opgenomen, is samengesteld door Jonnie de Boer van de Librije uit Zwolle, de stad waar ik woon, en bevat gele peen, komkommer, granny smith, gele biet, zonnebloemwortel,  flespompoen, mango, citroen, kurkuma, gember, bergamot en Spaanse peper.

Elk sapje is samengesteld met de meest bijzondere combinaties, maar wat passen ze allemaal goed bij elkaar! Werkelijk geen één sapje heb ik met tegenzin opgedronken, de meeste smaken waren zelfs heerlijk te noemen. ’s Avonds kon je kiezen uit een bijgeleverd soepje met als toetje een glas warme kamille thee. Ook deze thee is geleverd door Sapje. De detoxkuur is dus compleet!

Sapje detox van 5 dagen

Sapje detox van 5 dagen

Voorbereiding Detox Sapje kuur, pre detox

Drie dagen voordat ik met de sapjes begon, begon ik met een pre-detox. De eerste dag laat ik al rood vlees uit mijn eetpatroon weg, de tweede dag laat ik de suikers en koolhydraten staan en de derde dag is het alleen nog groene groente. Dag vier is voor mij de eerste dag van de sapjesdetox, de dag dat ik met het eerste sapje begin.

Een avond van tevoren heb ik al de flesjes uit de vriezer gehaald en in mijn koelkast gezet zodat de inhoud langzaam kon gaan ontdooien. De hoeveelheid sapjes voor één dag doen mij toch nog even schrikken. Ik ben namelijk een zeer slechte drinker. Ik kan gerust pas tegen zes uur ’s avonds mijn eerste drinken nuttigen op de dag. Slecht, ongezond, ik weet het, maar ik leef nog altijd en ben gezond dus het doorbreken van die slechte gewoonte is nog altijd niet aan mij besteed.

Gedurende de dag mis ik het drinken ook echt niet. Maar goed, de koelkast staat vol met flesjes. Vandaag sowieso 6 drinkmomenten en tussendoor blijven “spoelen” met water en thee. En zo ziet eigenlijk 5 dagen lang mijn eetpatroon eruit.

Ik begin elke dag met een glas kokend water met daarin een schijfje citroen en gember. En gedurende de dag volg ik een vastgesteld schema van Sapje. Bijna elk uur moet ik een flesje openen en opdrinken. Dat is best spannend want het zijn onbekende smaken en dan gaat toch ineens mijn hoofd gek en moeilijk doen over het onbekende eten dat ik naar binnen moet gaan krijgen.

Ik moet even over een soort drempel bij elk flesje,
maar eigenlijk is dat nergens voor nodig.

De smaken zijn heel goed te doen, soms even wennen, maar zeker niet vies te noemen. Halverwege de eerste sapdag voelt mijn hoofd wat licht en begin ik toch wat wazig te kijken. Ik kan mij voorstellen dat dit mede te maken heeft met de pre-detox, het niet meer binnenkrijgen van koolhydraten en suikers. Vooral het laatst genoemde is een echt gif, dus kan mijn voorstellen dat het een soort afkick reactie is.

Mijn hongergevoel komt ook meerdere malen per dag op, neemt gedurende de detoxkuur wel af, en voor mij was is het de kunst om niet te grijpen naar vast voedsel. Ooit heb ik gelezen dat je het gerommel in je maag niet moet associëren met “ik heb trek en moet nu eten”, want het kan ook zo zijn dat je maag druk bezig is met het verwerken van voedsel. Ik kies ervoor om niet naar een stuk komkommer te grijpen als mijn maag aan het rommelen is maar pak wat te drinken. Gedurende de dag heb ik altijd een fles met heet water bij mij met daarin weer die citroen met gember. Nog nooit heb ik zoveel gedronken als tijdens deze detoxkuur.

’s Avonds eet ik tot slot een soepje dat ook in een flesje is aangeleverd, maar opgewarmd moet worden in een steelpannetje. Voor mij is dit elke dag de minst geslaagde. Ik snap de afwisseling, maar een koud sapje was ook prima geweest. In aanloop naar de sapjeskuur maakte ik mij erg druk over de hoeveelheid vocht en het ’s nachts naar de wc moeten omdat de hoeveelheid vocht die ik binnen zou krijgen zoveel malen meer is dan mijn lichaam gewend is. Veel meer dan normaal. Dat moet er ook een keer uit. Maar alsjeblieft niet tijdens mijn nachtrust die mij zó heilig is! Maar alles viel hartstikke mee. Ik durf zelfs wel te stellen dat ik minder uit bed geweest en vaster dan ooit sliep.

Voorbereiding Detox Sapje kuur

Sapje kuur

Sapje detox ervaringen

Eén ding staat als een pijl boven water: ik was na dag 2 van de sapjeskuur superfit en dat is eigenlijk de dagen daarna steeds het geval geweest. Voor mij een enorme eyeopener omdat ik, deels ook aan mijn reuma gerelateerd, altijd moe ben. Ik voelde mij zo ontzettend goed en dat was voor mij de omslag: suikers en koolhydraten maken mij moe dus deze moeten grotendeels uit mijn eetpatroon geschrapt gaan worden zodra ik met de sapjeskuur klaar ben.

De detoxkuur heeft mijn lichaam ontgift, vrij gemaakt van de giffen en dat voelt super goed. En om ook maar te melden terwijl dat niet het doel is van een detoxkuur: ik viel af, hield veel minder vast en dat voelde goed. Ook mijn haar zat als een tierelier! Niet normaal zoals het zat. Mijn haar leek sterker en daardoor beter in model te zitten.

Door het vele vocht was mijn huid een stuk minder droog en voelde zelfs zacht aan. Enorm veel voordelen voor mij dus, en niet zoals ik veel las over hoofdpijn en misselijkheid. Ik heb het geluk nergens last van gehad te hebben.

> Lees meer over de Sapje detox kuur.

Sapje detox ervaringen

Wat ga ik anders doen na deze detox kuur?

Mijn eetpatroon aanpassen: suikers en koolhydraten zoveel mogelijk uit mijn eetpatroon. Ik wil fit zijn, wil dat gevoel vasthouden. Mij schoon voelen. Maar hoe doe je dat? Ik heb werkelijk geen idee. En dat is misschien het enigste minpuntje van Sapje.

Hoewel er een after-detox programma wordt meegeleverd, deze duurt drie dagen en helpt je weer een eetpatroon met vast voedsel op te bouwen, Sapje verteld je niet hoe je een bepaalde slag in je eetpatroon kan gaan maken om na de detoxkuur echt te gaan veranderen. Mijn lichaam heeft een grote les geleerd, dat koolhydraten en suikers mij moe maken, maar hoe ga ik daar mee om?

Klaar voor de zomer detox

Wat zijn jouw ervaringen met een detox kuur?

3 reacties op “De ervaringen van Sigrid na de Sapje detox kuur van 5 dagen”

 1. […] Eén ding staat als een pijl boven water: ik was na dag 2 van de sapjeskuur superfit en dat is eigenlijk de dagen daarna steeds het geval geweest. Voor mij een enorme eyeopener omdat ik, deels ook aan mijn reuma gerelateerd, altijd moe ben. Ik voelde mij zo ontzettend goed en dat was voor mij de omslag: suikers en koolhydraten maken mij moe dus deze moeten grotendeels uit mijn eetpatroon geschrapt gaan worden zodra ik met de sapjeskuur klaar ben. Lees hier de volledige review. […]

 2. Tara avatar
  Tara

  Fijne blog om te lezen én heel herkenbaar. Ik zie dat het al wel van vorig jaar is, maar ik zit nu op dag 3. 1 en 2 waren lastig, maar vandaag echt heel veel energie. Ik ben ook benieuwd hoe ik het hierna ga volhouden, maar ik hoop dat ik dit gevoel kan vasthouden.

  1. Henriette Bokslag avatar
   Henriette Bokslag

   Hi Tara, leuk om te lezen dat je het verhaal van Sigrid herkent nu je zelf ook de Sapje detox aan het doen bent. Fijn dat je al meer energie hebt en denk aan dit gevoel wat je nu hebt als het moeilijker wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen