Overnachten, Spa & Sauna

Reis naar het oudste Griekse kuuroord en geniet van wellness vakantie op Evia in Griekenland

23 mei 2020
Wellness vakantie Evia Griekenland

Wil jij naar Griekenland op vakantie? Wij tippen het eiland Evia! Lees hier alles over onze ervaringen van een wellness vakantie Evia in Griekenland. Ook veel tips voor wat te doen op Evia, de mooiste bezienswaardigheden op Evia, de mooiste stranden op Evia en tips voor een auto huren in Griekenland.

 

Ervaringen wellness vakantie Evia Griekenland

 

Het is goed om zo nu en dan eens stil te staan bij de wijze Oude Grieken en Romeinen. Het waren dan wel ruwe bolsters en flinke doordouwers maar deze strijders ontdekten al snel de kracht van thermaal water. Griekenland is rijk aan thermaal water en een dip in een van de thermal hot springs in Evia bijvoorbeeld was voor de strijders en fijn moment van ontspanning in de natuur of in de Griekse badhuizen. Tegenwoordig vinden wij in het westen van de wereld het best moeilijk om tijd te vinden of tijd te maken om ons lichaam de nodige ontspanning te geven. Terwijl een wellness vakantie in Griekenland of waar dan ook juist zo goed voor je kan zijn.

 

Op ongeveer 150 kilometer afstand van de Griekse hoofdstad Athene vind je het Griekse (schier)eiland Evia. Evia is vooral bekend als vakantiebestemming voor de Grieken zelf en voor rust zoekers en natuur liefhebbers. Leuk om te weten is dat er vele natuurlijke thermale  bronnen zijn in het plaatsje Edipsos op het eiland Evia. Dat maakt deze bestemming tot een ideale plek voor een fijne wellness vakantie op Evia in Griekenland.

 

Leuk om te weten is dat Edipsos bekend staat als het grootste en oudste kuuroord van Griekenland en dat het ook het grootste kuuroord van Europa is! Het thermale bronwater stroomt op 80 verschillende plaatsen in de stad via rotsen richting de zee en dit water heeft een geneeskrachtige werking. Deze stad heeft ontspanning als een echte kunst verheven. In dit artikel vertellen wij je graag over onze ervaringen van een wellness vakantie op Evia in Griekenland.

 

*Reserveer een overnachting bij Thermae Sylla Spa Wellness Hotel in Edipsos – Evia- Griekenland.

 

Wellness vakantie Evia Griekenland

 

Ervaringen wellness vakantie Evia Griekenland

Thermae Sylla Spa Wellness Hotel

 

Wij verbleven in het luxueuze Thermae Sylla Spa Wellness Hotel in de plaats Edipsos. Dit vijf sterren hotel ligt direct aan de boulevard en heeft een rijke geschiedenis dat al begint in 1897. Inmiddels staat dit hotel in de top 10 van de beste Wellness hotels ter wereld.

 

Werkelijk alles straalt rust, wellness en luxe uit. Als gast wordt je in de watten gelegd, niets is teveel voor het personeel. Onze kamer was prachtig met een heerlijk bed en fijne kussens waar ik elke nacht droomde over de heerlijk wellness behandelingen. Het hotel straalt luxe en grandeur uit, marmeren badkamers, trappen en vloeren, grote kroonluchters met gouden accenten. Het is absoluut een bijzonder mooi verblijf! Naast de 105 luxueuze kamers heeft het Thermae Sylla Spa Wellness Hotel een eigen Spa, noem het gerust een medisch centrum. Hier bieden ze meer dan 100 verschillende wellness behandelingen aan. Enorm veel keuze dus.

 

Als je dit artikel gaat lezen zal je des te meer begrijpen dat onze ervaring van begin tot einde puur genieten was. Wij raden een een wellness vakantie op Evia in Griekenland dan ook zeker aan als je even tijd voor jezelf wilt in een rustige omgeving.

 

*Reserveer een overnachting bij Thermae Sylla Spa Wellness Hotel in Edipsos – Evia- Griekenland.

 

Ervaringen wellness vakantie Evia Griekenland

 

Thermaal water en haar mineralen

 

Bij Thermae Sylla Spa & Wellness Hotel zijn twee zwembaden waar je als gast gebruik van kan maken. Het water waarmee de zwembaden gevuld zijn komt op een natuurlijke wijze uit de bron nabij het hotel. Oorspronkelijk heeft het thermale water een temperatuur van 70-85 graden Celsius en komt vanuit een diepte van 3000 meter omhoog. Uiteraard wordt het water afgekoeld naar het zwembad geleid, je moet natuurlijk wel in het geneeskrachtige water kunnen baden. In het thermale water zit een hoge dosis zout (zo’n 32-45 gram per liter) en bevat ook sporen van mineralen zoals ijzer, calcium en magnesium. Dit is in zo’n hoge mate dat je per dag maximaal twee keer 30 minuten in het thermale water mag baden.

 

Het binnenbad is volledig gevuld met thermaal water. Het buitenbad is gevuld met een mix van thermaal water en zeewater, daar kan je dus vaker in baden. Ga vooral niet vlak van tevoren je oksels scheren en je bikinilijn in model brengen. Je huid is dan extra gevoelig en in combinatie met de hoge gehaltes van zout en mineralen kan het maar zo zijn dat je huid geïrriteerd raakt. Dat weten wij uit ervaring!

 

Omdat het zoutgehalte in het thermale water een hoge concentratie mineralen bevat worden de zwembaden elke avond leeg gepompt. Vervolgens worden de wellness baden en de water leidingen compleet gereinigd om te voorkomen dat de hoge hoeveelheid zout en mineralen de zwembaden en leidingen aantast. Hoe fijn is het om te weten dat elke nacht de wellness baden met nieuw en vers water uit de eigen bron wordt gevuld. Zo kan je iedere dag opnieuw genieten van de hoeveelheid thermaal water in Edipsos. Uiteraard gebeurd dit met een enorme precisie en dat zorgt ervoor dat het thermale bronwater ook echt als iets magisch voelt. Mocht je het leuk vinden om te zien dan kan je in de avond tijdens je verblijf ook kijken hoe dat gedaan wordt.

 

Het thermale bronwater werkt genezend en is vooral aan te raden voor mensen met reumatische klachten, hartklachten, chronische ontstekingen en klachten met betrekking tot het spier- en zenuwstelsel. Het luxe wellness hotel en het thermale bronwater van Edipsos staat zelfs zo goed bekent dat astronauten uit Rusland en Amerika na een ruimtereis een langere tijd komen herstellen in dit hotel. Dat is toch bijzonder om te weten en te horen!

 

Luxe wellness hotel met zwembad Evia

 

Welke wellness behandeling past bij jou?

 

Het luxe wellness hotel in Edipsos heeft een uitgebreid wellness centrum met gediplomeerd personeel in dienst. Aan het begin van jouw verblijf gaan ze met je in gesprek. Tenminste als je hebt aangegeven dat je echt voor een wellness vakantie komt en wil werken aan een aantal punten. Mocht je bijvoorbeeld medische klachten hebben, dan kan je dat ook bespreken met de arts die hier werkzaam is. Zo kan je in samenspraak een plan opstellen waar je aan wil werken tijdens je verblijf en waar rekening mee gehouden moet worden. In overleg kan je zo samen kijken met de wellness arts naar welke behandelingen goed voor jou en je lichaam zijn met als doel dat je verlichting of herstel gaat ervaren.

 

Mijn doel van deze reis was vooral een ontspannende wellness vakantie en geen medische wellness vakantie. Nadat ik vriendelijk werd ontvangen hoefde ik alleen maar een vragenlijst in te vullen, met vragen zoals; ‘zijn er allergieën’, ‘ben je zwanger’, ‘heb je bepaalde klachten’ etc. In de vier dagen daaropvolgend mocht ik diverse wellness behandelingen ervaren die zijn afgestemd op mijn wensen zoals ontspannen en ontstressen. Ieder programma dat wordt samengesteld is echt compleet op jou als persoon of op jouw lichaam afgestemd. Alle wellness behandelingen onderga je alleen, tenzij je zelf anders hebt aangegeven. Ik vond dat een hele verademing. Van thuis zorgen, heen en weer rennen en bij alle sociale verplichtingen aanwezig moeten zijn hoefde ik nu niets anders dan alleen te zijn. Alleen zijn en niets hoeven, alleen dat vond ik al een hele luxe tijdens deze wellness vakantie in Griekenland.

 

Ik ervaarde bijvoorbeeld een heerlijke en complete body mud therapy behandeling tijdens mijn wellness vakantie op Evia in Griekenland. De modder die gebruikt wordt voor deze wellness behandeling komt uit Italië en wordt voor een half jaar opgeslagen in de kelders van het luxe wellness hotel. Nadat het een half jaar lang 24 uur per dag is gemengd met het natuurlijk bronwater uit de eigen bron van het hotel, is het klaar voor gebruik. De modder voelt fluweelzacht aan, net als je huid na de modder behandeling. Twintig minuten lang lig ik in het schemer te genieten van de rust en de zachte muziek op de achtergrond. Ik voel de rust vanaf mijn tenen zo mijn hele lichaam over nemen en als het langer had geduurd was ik zeker in slaap gedommeld.

 

Na de modderbehandeling mocht ik 30 minuten ontspannen en bijkomen in de Thermal Grotta. Dat is een heet stoombad in een thermische grot waarbij de ademhaling verbeterd en je lichaam kan ontgiften door de goede mineralen in te ademen. Het was heerlijk! Deze grot is overigens nagebouwd. Achter het hotel ligt de originele Cave of Syllas, een grot die werd gebouwd door een Romeinse grootheid die aan de wieg lag van de wellness belevenissen zoals wij dat nu kennen.

 

Thermae Sylla Hotel Edipsos - Evia Griekenland

Wellness vakantie Griekenland

Natuurlijk thermale bronnen van Edipsos op Evia

 

Een must is natuurlijk om naast het verblijf in het luxe wellness hotel ook een bezoek te brengen aan de natuurlijke warmwaterbronnen die op loopafstand van het hotel liggen. De thermale bronnen zijn prachtig om te zien. Vroeg in de ochtend, bij opkomende zon, zie je de stoom van het hete water omhoog komen. Het water uit de bronnen is zwavelhoudend en stroomt over de rotsen zó de zee in. De kleuren van de vele mineralen die hier al jaren zich ophopen zijn oogverblindend en magisch. Het is een van de must see’s tijdens een wellness vakantie op Evia in Griekenland.

 

Of je nu wel of geen gast bent van het luxe Thermae Sylla Hotel, de warmwaterbronnen zijn voor iedere bezoeker die een stop maakt in Edipsos gratis toegankelijk. Je ziet regelmatig iemand met een scootertje stoppen om even in de bron te gaan zitten. Met of zonder boekje in de hand. Uiteraard wilde ik dit ook ervaren en ik stapte in mijn badjas het hotel uit en wandelde naar de bron. Ik nam plaats in het warme bronwater en genoot van de ervaring met uitzicht op zee. Hoe relaxt en bijzonder kan je het hebben?

 

Het doel van het luxe wellness hotel is dat haar gasten herboren vertrekken en zich gezonder en levendiger voelen dan ooit. Ik kan beamen dat dit bij mij in elk geval goed gelukt is! Ik voelde mij rustig en zen en zelfs bij thuiskomst vond mijn familie mij er uitgerust en jonger uit zien. Het was een bijzondere wellness ervaring in Griekenland op een hele bijzondere plek. Ooit ga ik terug, want ik denk er nog vaak aan terug! Dit wil ik nogmaals ervaren en je begrijpt dat onze ervaringen van een wellness vakantie op Evia in Griekenland aan te bevelen zijn.

 

*Reserveer een overnachting bij Thermae Sylla Spa Wellness Hotel in Edipsos – Evia- Griekenland.

 

Hot springs Edipsos

 

Thermal Hot Springs Edipsos Evia

 

Natuurlijk thermale bronnen van Edipsos

Doen op Evia

 

Geniet van je wellness vakantie op Evia en als je even iets anders wilt doen dan is er genoeg te beleven. Als je de tijd hebt, mag je de volgende bezienswaardigheden zeker niet mag missen. Evia heeft nog meer te bieden dan alleen de wellness. Het eiland staat bol van de cultuur. En naast Wellness ontspan ik ook altijd van het cultuur snuiven. Vanuit het hotel deed ik in een halve dag een trip naar de volgende bezienswaardigheden.

 

  1. Lees alle tips voor een auto huren in Griekenland
  2. Geniet van de mooiste stranden op Evia in Griekenland
  3. Ontdek alle bezienswaardigheden op Evia, van noord naar zuid.
  4. Reserveer je overnachting bij Thermae Sylla Spa Wellness Hotel in Edipsos.

 

*Griekenland fan? Lees al Henriëtte haar persoonlijke Griekenland vakantie tips hier!
** En ontdek meer wellness tips van Sigrid (die dit artikel schreef) hier. 

 

Mooiste stranden op Evia in Griekenland. 

Drimona watervallen

 

De watervallen zijn te bewonderen in het noorden van het eiland. Ze vallen zo’n 15 meter naar beneden in een natuurlijke groene oase van rust op een hoogte van meer dan 600 meter boven de zeespiegel.
De kerk van St. John.

 

Bezienswaardigheden Evia

Het klooster van Saint David

 

Dit kleurrijke klooster uit 1550 ligt in de bergen en is vrij toegankelijk. In de kapel van het klooster is werkelijk geen enkel stukje onbeschilderd gebleven. Overal zie je muurschilderingen, fresco’s en mozaïekvloeren. Je kijkt je ogen uit! Ik heb zelden zoiets moois gezien. In de kapel liggen ook nog een aantal relikwieën en persoonlijke bezittingen van Heilige David te bewonderen.

Bezienswaardigheden Noord Evia

In Prokopi staat de kerk van de Heilige St. John

 

Deze kerk is al jaren een bedevaartsoord voor vele Grieken en bezoekers vanuit het buitenland. In deze kerk ligt namelijk het lichaam van Agios Ioannis o Rossos (de Rus). Een Heilige die vele martelingen heeft ondergaan. Wederom een prachtige kerk vol muur- en plafondschilderingen en zeker één die je gezien moet hebben.

 

Bedevaartsoord Prokopi Evia

 

Heb jij iets gehad aan het lezen van onze ervaringen
van een wellness vakantie op Evia in Griekenland?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots