Spa & Sauna

Fire & Ice Winter Fest 2024, Idado – USA – FEB 2 & 3 2024

1 oktober 2023
Fire & Ice Winter Fest

Weg met die winterblues! Reis af naar het Fire & Ice Winter Fest in Idaho en spring in de warmwaterbronnen! Tijdens het weekend van 3 en 4 februari 2024 vindt het jaarlijkse Fire & Ice Winter Fest in Lava Hot Springs in de Amerikaanse staat Idaho plaats.

Fire & Ice Winter Fest Idaho – 2 & 3 februari 2024

 

Vroeger waren de Lava Hot Springs onderdeel van het Fort Hall reservaat, dat toebehoorde aan de Indianen. In de late jaren van 1800 kocht de Amerikaanse overheid het stuk land van 178 hectare waar de warmwaterbronnen onderdeel van zijn.

 

Tijdens het weekend van 2 en 3 februari 2024 vindt het jaarlijkse Fire & Ice Winter Fest in Lava Hot Springs plaats. Tijdens dit event is het hoogtepunt de ‘Polar Bear Float’ op de Portneuf rivier. Oftewel, iedereen springt in een band en drijft 1,5 mijl de ijskoude rivier af in de meest bizarre outfits om vervolgens weer op te warmen in de warmwaterbronnen. Om dit mee te maken betaal je een paar dollar $ inschrijfgeld en maak je kans op enkele $$ en nationale faam. Last but not least, ‘no hurry, it is just for fun’.

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Wellness Spots en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en YouTube.

 

Faciliteiten, Lava Hot Springs, Idaho, USA

 

De naam zegt het al; Lava Hot Springs in Idaho is vooral bekend vanwege de vele warmwaterbronnen die hier te vinden zijn. Zeker wanneer de temperatuur hier ver tot onder het vriespunt daalt zijn de natuurlijke baden ideaal om lekker in op te warmen.

 

Natuurlijke ondergrondse bronnen borrelen omhoog met warm water dat vol zit met mineralen. Groot voordeel is dat er geen zwavel in zit en het water, en jijzelf daarna, dus niet stinkt. Dagelijks gaat er meer dan 2,5 miljoen liter water door de warmwaterbronnen richting de rivier Portneuf. Zo blijft alles doorlopen. De temperatuur van het water ligt tussen de 38 C en 48 Graden Celsius.

 

Het nieuwe zwembad, naast de drie grote zwembaden, is gevuld met 20.000 liter warm water en heeft een speciaal sneeuw smelt systeem in het dek zodat dat gelijk wegdruipt. De extra toegevoegde luifels houden daarnaast de regen uit je gezicht.

 

Reistips Fire & Ice Winter Fest 2024

 

Het Fire & Ice Winter Fest vind plaats op 2 en 3 februari 2024 in Lava Hot Springs, Idaho, USA. Om mee te doen aan de ‘Polar Bear Float’ op de Portneuf rivier betaal je inschrijfgeld. De warmwaterbronnen zijn dagelijks toegankelijk van 09.00 uur tot 17.00 uur.

 

Als je wilt kan je van te voren kaarten reserveren via de website. Als je ook wat fun in het water wilt beleven is er naast de warmwaterbronnen een heel waterpark te vinden.

 

Denk aan je Esta Visa!

 

Ga jij het Fire & Ice Winter Festival bezoeken? Vergeet niet als je je vliegticket naar de USA hebt geboekt om een Electronic System for Travel Authorization (ESTA) aan te vragen. Je kan gemakkelijk online het ESTA visa formulier invullen zodat je voor maximaal 90 dagen naar Amerika kan reizen.

 

Zou jij naar het Fire & Ice Winter Fest in Lava Hot Springs toe willen?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots