floaten op Scheveningen

Floaten op De Pier in Scheveningen, HELAAS NIET MEER MOGELIJK

Wil je even niets aan je hoofd en volledig ontspannen? Ga floaten op De Pier Scheveningen. Het is een van de locaties in Zuid Holland waar jij kan ervaren wat de effecten en voordelen van floaten zijn. HELAAS, DEZE LOCATIE IS GESLOTEN!

Ervaringen tijdens floaten Pier Scheveningen, HELAAS GESLOTEN

Mijn eerste floatsessie beleef ik op een wel heel bijzondere locatie. Ik ga floaten op De Pier in Scheveningen boven zee. Ik wordt vriendelijk ontvangen door Edna die zo’n rust uitstraalt dat ik mij gelijk op mijn gemak voel.

Het is niet zo dat als je hier komt je betaald voor het floaten, de FloatRoom instapt en een uur gaat ronddrijven. Afhankelijk of je wel of geen ervaring hebt met floaten krijg je eerst meer informatie, moet je een formulier invullen en wordt er rustig uitgelegd hoe alles werkt. De FloatRoom bevind zich in een ruimte waar je ook je eigen privédouche hebt en waar je je kan omkleden.

Je hoeft niet bang te zijn dat je je “opgesloten” voelt. Je kan er altijd uit en in geval van nood bevind zich in de cabine een noodknop. De deur van de privéruimte kan je op slot doen en het is goed om van te voren even te douchen en je lichaam schoon te spoelen zonder gebruik te maken van douchegel.  Mocht je eventuele wondjes hebben dan kan je die het beste even insmeren met Vaseline en afhankelijk of je iemand bent die alles hoort of niet kan je ervoor kiezen om oordopjes in te doen.

In de cabine zijn er drie knoppen, twee voor het licht, waarvan één voor de sterrenhemel en één voor het licht onder water en een alarm knop. Als ik eenmaal in de FloatRoom lig probeer ik eerst of het voor mij fijner ligt met of zonder nek-kussen. Daarna is het voor mij even zoeken naar mijn persoonlijke floathouding. Terwijl ik zachtjes de muziek hoor en geniet van de sterrenhemel boven me laat ik mijn lichaam diverse houdingen aannemen. Benen gestrekt en mijn armen naast me.

Floaten, het gevoel van gewichtloosheid

Vervolgens spreid ik mijn armen en benen en drijf ik even als een zeester. Ook die houding is niets voor mij. Ik doe mijn armen en handen in mijn nek en staar naar de sterrenhemel. Ik besluit het licht in de cabine uit te doen, laat mijn benen in het water drijven en leg mijn handen op mijn bovenbenen. Langzaam dommel ik weg. Ik voel niets behalve af en toe een kleine stuiptrekking, het gevoel van wakker schrikken. Daarnaast heb ik  over het algemeen al moeite om mijn gedachten los te laten en merk ik dat er ook nu van alles door mijn hoofd maalt.

♥ Lees hier alles over floaten en onze float ervaringen.
♥ Alternatief, ga floaten bij Reset Spa in Naaldwijk, Zuid-Holland. 

Op de hoogte blijven van alle beauty en wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Toch voelt het relaxt om afgesloten van alles rond te drijven,
niks te horen en ook niks te voelen. 

Ik ben al snel mijn totale besef van tijd kwijt en heb geen idee hoe lang ik al aan het floaten ben. Tijdens een massage val ik meestal direct in slaap maar nu merk ik dat ik af en toe een beetje weg zak maar niet echt in slaap val. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je verdrinkt. Het omdraaien in je slaap als je in bed ligt gebeurt alleen maar als de hersenen een prikkel krijgen dat de doorbloeding in je lichaam ergens niet optimaal is door beknelling.

In een FloatRoom is de druk op je lichaam weg en is de doorbloeding overal gelijk. Hierdoor krijgen je hersenen geen prikkel om te draaien en blijf je stil liggen. Van te voren vroeg ik nog aan Edna of het mogelijk is dat je niet door hebt dat de float tijd erop zit. Maar zo’n tien minuten voor het einde gaat de muziek weer langzaam aan en zorgen een paar hydrojets ter hoogte van je hoofd er voor dat je weer bij zinnen komt.

Ik doe het licht aan maar laat mijn ogen zo lang mogelijk dicht om even rustig bij te komen. Ik voel mij suffig en stap een beetje stoned de douche in. Heerlijk om mijzelf daarna te verwennen met de luxe producten van Rituals. Ik smeer mijn lichaam in met de bodylotion wat extra lekker aanvoelt na een zout bad. Met Edna praat ik na over mijn eerste sessie en ze geeft een informatieboekje met de 11 meest voorkomende ervaringen van wat mensen voelen na het floaten.

Floatcabine De Pier, Scheveningen

Floaten in een FloatRoom

Het bad in de FloatRoom, met een diepte van 30 centimeter, is gevuld met 750 liter aan water waar 400 kilo Epsomzout aan is toegevoegd. Epsomzout (magnesiumsulfaat) is een mineraal zout dat door de samenstelling een positieve uitwerking heeft op het lichaam. Het zout zorgt ervoor dat het opgebouwde zuur in het lichaam wordt gereduceerd, het kalmeert het zenuwstelsel en ontspant de spieren.

Het water in de FloatRoom en de ruimte zelf wordt verwarmd op 35,5°C zodat je lichaam geen temperatuurverschil voelt tussen het water en de lucht er buiten. Hierdoor ‘denken’ je hersenen dat je lichaam ‘zweeft’ en kan elke spier in je lichaam zich totaal ontspannen als je je eraan overgeeft. Floaten wordt gezien als dé manier om de diepste ontspanning te bereiken die je kunt ervaren.

Floaten in een Floatruimte

wellness faciliteiten op De Pier Scheveningen

Sauna FloatCenter De Pier

Parkeren in Scheveningen

Heb jij plannen voor een dagje Scheveningen? Check dan mijn tips voor goedkoop en gratis parkeren in Scheveningen. Een handige tip is in elk geval om eens te kijken naar het aanbod parkeerplaatsen in Scheveningen die worden verhuurd door particulieren. Inwoners van Scheveningen met een oprit of garage kunnen de parkeerplaats verhuren via Mobypark. Kijk maar eens op de website of er een passend parkeer suggestie voor jou is.

*Op zoek naar een goedkope parkeerplaats op Scheveningen? Kijk eens naar het parkeeraanbod van Mobypark!

Doen op De Pier in Scheveningen

Ben je benieuwd wat je nog meer kan doen op De Pier in Scheveningen? Lees dan de onderstaande artikelen.

 1. Ga ziplinen vanaf de toren op De Pier;
 2. Stap in het reuzenrad op De Pier en bekijk Scheveningen vanuit de lucht. 

Ben jij wel eens gaan floaten Pier Scheveningen?

*Sinds december 2018 is het FloatCenter op de Pier geen onderdeel meer van FloatCenter, tegenwoordig heet het: Health Lab De Pier. 

Van:

15 reacties op “Floaten op De Pier in Scheveningen, HELAAS NIET MEER MOGELIJK”

 1. Alexandra avatar
  Alexandra

  Heerlijk uitgerust raak je ervan!

 2. Sharon B. avatar
  Sharon B.

  Those prices that are mentioned in the picture, have increased.. Beatiful location on the sea, but I was not really impressed by the quality of service.

  1. Henriette avatar
   Henriette

   Hi Sharon, thanks for mentioning that. I will take that photo of the blog. Perhaps the changed the prices for 2017. Glad you like the location but too bad to hear that the service whas not what you expected. Hope next time it will be better. But how was your float experience itself?

 3. Wendy Kooij avatar
  Wendy Kooij

  Goede dag

  Mijn vraag was kunt u bij u ook duo floten?
  Groetjes wendy

  1. Henriette avatar
   Henriette

   Beste Wendy,

   Dank voor je bericht en interesse in het floaten.
   Ik heb zelf alleen in een floatruimte ‘gefloat’. Ik ben er niet zeker van of je ook met zijn tweeen in 1 ruimte kan floaten.

   Neem voor de zekerheid even contact op het met FloatCenter De Pier zelf:

   070-369 88 58
   relax@floatcenterdepier.nl

   http://www.floatcenter.nl/floaten/floatroom.html

   Groeten Henriette

 4. Musa avatar
  Musa

  hallo

  ik heb vraag over floaten.

  ik heb een vermoeiheid probleem
  waar ik een jaartje terug 2 weken lang 7 dagen ging werken en toen ben ik meegekapt maar
  voel me soms wel fit. als geestelijk & fysiek
  en soms voel ik me heel erg moe.
  ik heb 1 sessie floaten gedaan
  is het verstandig om vaker sesies te doen
  om wat iets te gaan merken.

  veder ben ik heel erg gezond
  geen gezondheidsproblemen.
  geen medicijnen gebruik..

  vriendelijk groeten

  musa

  1. Henriette avatar
   Henriette

   Beste Musa, dank voor je bericht en leuk dat je mijn artikel hebt gelezen. Ik heb je vraag doorgestuurd aan het FloatCenter omdat zij je gerichte informatie kunnen geven. Groeten Henriette

 5. Mieke avatar
  Mieke

  Goedenavond,

  Ik wil graag met nog 3 personen floaten.
  Is het in Scheveningen op de Pier mogelijk?Met andere woorden. Zijn er 4 cabines beschikbaar op hetzelfde tijdstip zodat we niet op elkaar hoeven wachten.
  Ik hoor graag van u
  mvg
  Mieke

  1. Henriette avatar
   Henriette

   Hi Mieke,

   Dankjewel voor je mail.
   Leuk dat je wilt gaan floaten op de Pier in Scheveningen.
   WellnessSpots.com is een online Wellness Lifestyle Magazine. Je kan je vraag het beste even mailen naar HealthLab De Pier.
   Anders kan je nog contact opnemen met deze locaties:
   FloatSpa Den Haag.

   Reserveer online bij FloatCenter en vul bij kortingscode in: Wellnessspots
   Veel plezier! Groeten Henriette

 6. Brenda avatar
  Brenda

  Goede dag ik wil graag a.s. zondag aan mijn broer kadobon geven voor floaten op de Pier Scheveningen, 3x totaal 75 euro hoe kan ik dit het beste regelen, ik wil het zondag geven, als U mij Uw bankrekeningnr geeft maak ik het over en dat U dan aan mij de bon kan toezenden ik woon in Zaandam namelijk …
  Dat zou heel fijn zijn, ik vind jullie locatie zo mooi,
  Ik hoor graag van U BVD
  Brenda Zaandam

  1. Henriette avatar
   Henriette

   Beste Brenda,

   Dank voor je bericht en interesse in het floaten op De Pier. Wat leuk dat je dat cadeau wilt geven!
   Ik stuur je e-mail door naar HealthLab De Pier en zij nemen contact met je op. Veel plezier met het geven. Groeten Henriette

 7. Marjolein avatar
  Marjolein

  Goedemorgen,

  Ik wil graag een keer komen floaten, is t nodig om hier een afspraak voor te maken? Hoeveel floatcabines hebben jullie? Ik wil graag twee cabines op hetzelfde tijdstip gebruiken omdat ik samen met iemand wil komen.
  Heeft u nog een leuke aanbieding voor een floatsessie voor 2p van 90 min?

  Ik hoor het graag van u.

  vriendelijke groet, Marjolein

  1. Henriette avatar
   Henriette

   HI Marjolein, leuk dat je wilt gaan floaten op de Pier.
   Ik heb je mail ook naar HealthLab de Pier gestuurd. Zij nemen contact met je op over de mogelijkheden.
   Alvast een fijne floatervaring gewenst. Groeten Henriette

 8. Sandra avatar
  Sandra

  Sehr geehrte Damen und Herren,

  ich interessiere mich für eine Floating & Massage für zwei Personen. Können Sie mir bitte die Termine & die Preise zusenden.
  Vielen Dank
  Lieben Gruss Sandra

  1. Henriette avatar
   Henriette

   Dear Sandra,

   Thanks for your message.
   I send youre message to the Floating company and they will inform you well about it.

   Have a good day!

   Kind regards, Henriette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen