Echt tot rust komen bij Fontana Resort Bad Nieuweschans – Groningen

Bij Fontana Resort Bad Nieuweschans in Groningen kan je echt even tot rust komen. Met, in Groningen, bedoelen wij; in de provincie Groningen. Want het wellnessresort Fontana ligt in Bad Nieuweschans op vijf kilometer afstand van de Duitse grens. *Sinds juli 2019 is Fontana Bad Nieuweschans onderdeel van Quality Wellness Resorts en is het wellnessresort…

Tot rust komen bij Fontana Resort Bad Nieuweschans 

Leuk om te weten is dat de plaats Nieuweschans sinds 2009 de naam Bad Nieuweschans draagt met dank aan het thermale bronwater. Mede daarom is de bedrijfsnaam van Fontana dan ook veranderd van Fontana Nieuweschans naar Thermen Bad Nieuweschans. Bad Nieuweschans is tevens het meest noordoostelijke dorp van Nederland. Het 10 hectare grote park dat onderdeel is van Thermen Groningen is een plek waar je echt tot rust kan komen. Nu zal je misschien wel denken; “Tot rust komen kan toch bij elk wellnessresort in Nederland?” Dat klopt. Echter bij Fontana Nieuweschans heb ik echt de beleving ervaren van rust, stilte en volledige ontspanning. Wat precies de kracht is van de thermen en sauna in Groningen ga ik je vertellen.

Ik ben vaker op een doordeweekse dag in een wellnessresort ergens in Nederland geweest. Ieder wellnessresort heeft zijn eigen visie, diensten en service als het gaat om de bezoeker de beleving van rust en ontspanning te bieden. Maar op de een of andere manier kon ik niet echt zeggen dat ik er de rust kon vinden want het was er toch altijd druk. Veel mensen, volle baden en soms zoeken naar een plekje in één van de vele sauna ruimtes. Wat ook weleens gezegd mag worden is dat door de mensenmassa het soms onrustig kan zijn in de ruimtes met groepjes die de dag graag non stop pratend doorbrengen.

Bij Fontana Resort Bad Nieuweschans is het rustig. Er is veel buitenruimte en er wordt niet gedrongen om een plekje bij de sauna faciliteiten. Dat terwijl er relatief weinig, maar eigenlijk meer dan voldoende wellness faciliteiten zijn. De bezoekers van Fontana komen daar echt voor het heilzame water in het thermaalbad, de sauna faciliteiten en de weldaad aan rust.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest & YouTube.

Fontana Resort Bad Nieuweschans

Wandelen op het blote voeten pad in het badjassenpark…

Wat heel goed bijdraagt aan de beleving  van rust en het op een mindfulness wijze prikkelen van je zintuigen, is het aangrenzende badjassenpark. Het badjassenpark is 10 hectare groot en ruim opgezet zodat je jezelf hier, zeker in de ochtend, alleen kan wanen. Je kan wandelen in de kruidentuin waar de kruiden groeien die allemaal in het restaurant worden gebruikt. Loop je een stukje verder dan kan je plaats nemen in één van de vele hangmatten naast de fontein die ontspringt in de grote vijver. Wandel over houten bruggetjes en sta even stil om te kijken naar de eendenfamilie die er op hun gemak rondzwemt.

Er is een blote voeten pad opgezet die je door het badjassenpark over verschillende natuurlijke materialen laat lopen. Waden door het water, lopen over houten balken of juist je voetzool prikkelen met houtsnippers. Onderweg kom je houten cabins tegen met een thema zoals een cabin vol tegeltjesspreuken. Welke spreuk zie jij als eerste? Zeker als je in de ochtend als hotelgast een wandeling maakt zal je je verbazen over de stilte en vraag je je vast af welke vogel je nu weer hoort fluiten. Wil je weten welke vogelsoorten er bij Fontana in Groningen zijn gespot dan kan je dit bekijken op een groot bord langs de route. Het zijn er maar liefst 40! Met een beetje geluk hoor je niet alleen de vogels fluiten maar zie je ze ook want ook vogels vinden het een fijne en rustgevende plek. Dus ben jij een vogelspotter en sauna liefhebber dan zit je hier op je plek.

Ik vond het heerlijk om de ochtend te starten in stilte met een wandeling door het badjassenpark. Rust en ruimte creëren in mijn hoofd, mindfull mijn zintuigen prikkelen. Daarna een heerlijk ontbijt nuttigen in het restaurant in mijn badjas en daarna floaten in het thermale water. Heerlijk!

Thermen Groningen, één van 4 thermale wellnessresorts in NL

In Nederland zijn er verschillende wellnessresorts die thermale baden hebben maar wist jij dat er in Nederland maar vier wellnessresorts zijn die de term ‘Bad’ mogen dragen? Men mag de naam ‘Bad’ dragen als het warme thermale water uit een eigen bron gepompd wordt en het kuuroord in een schone en groene omgeving ligt. Fontana Nieuweschans is het enige wellnessresort in Noord-Nederland met natuurlijke warme baden. Dit is niet alleen weldadig voor mensen die gewoon willen genieten van ontspanning maar ook heilzaam voor mensen met medische problemen.

Denk hierbij aan huidziekten, ademhalings problemen en reumatische aandoeningen. Het gehele Spa & Wellnessresort is gebouwd nabij de eigen bron met krachtig mineraalwater. Het water wordt van meer dan 600 meter diepte naar de oppervlakte gepompt en bevat een grote hoeveelheid aan heilzame ijzer, zout, magnesium, bromide, jodium, calcium en sulfaat- ionen. Het heilzaam baden in Fontana Resort is allemaal te danken aan de Duitse wetenschapper die de bron ontdekt heeft.

Heilzaam bronwater!
Waarom een thermaal bad op zijn tijd zo goed voor je is…

De temperatuur van de warme thermale baden waar je in kan drijven is 36°C. Het panorama thermaalbad op het saunaplein is 32°C.  Door een periode van maximaal 30 minuten te ontspannen in het thermale water warmt je lichaam op en verwijden de bloedvaten zich. Dit bevordert de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen. Je bloeddruk daalt en je hartslag versnelt iets. Je stofwisseling krijgt een impuls en het zuurstof in je bloed wordt beter opgenomen.

Het krachtige bronwater bevat een grote concentratie aan mineralen zoals zout, magnesium, jodium en bromide. Om te kunnen baden in het heilzame water wordt het water uit de bron vermengt met zoet water. Het zout versterkt de opwaartse druk waardoor je net zoals in de welbekende Dode Zee kan drijven in het water. De gewichtloosheid die je ervaart ontlast spieren en gewrichten en kan pijn verzachten. De bromide mineralen werken desinfecterend en magnesium zorgt voor een kalmerende en spierontspannende werking en het is goed voor de energiestofwisseling.

Jodium zorgt er daarnaast voor het de schildklier activeert en het heeft een gunstig effect op ontstekingen in je lichaam. De massagestralen in het thermale bad versterken de ontspannende werking. Omdat het bad rijk is aan zout en mineralen is het aan te raden niet op de dag zelf te scheren. Dit zal de huid gaan irriteren.

Thermale baden Nederland

Wellness faciliteiten bij Fontana Resort en sauna 

Je kan volop genieten bij Fontana Resort want er zijn meer dan genoeg wellness faciliteiten waar je gebruik van kan maken. In dit wellnessresort in Groningen kan je gerust een dag vermaken. Wat ons betreft is het een ideale bestemming om langer te verblijven dus reserveer een passend hotelarrangement en blijf lekker slapen.

 1. Salarium
 2. Stoombad
 3. Balneobad
 4. Voetenbad
 5. Scrubzouthoek
 6. Lavendelkamer
 7. Infraroodsauna
 8. Stoom badhuis met badkleding
 9. Thermaalbad 36° met badkleding
 10. Panorama thermaal bad zonder badkleding
 11. Finse sauna, Kelosauna, Aardsauna, kruidensauna
 12. Parkbad 34° met badkleding aan de rand van het badjassenpark

Het Thermaalbad en het Parkbad hebben beiden bubbelbanken en een vijf-voudige nekdoche. Voor een lekkere en gezonde versnapering kun je in het thermaalbad gedeelte terecht bij Brasserie Bubbels. Op het saunaplein kan je terecht bij de Saunalodge waar je kan genieten van gevarieerde tapas hapjes, gezonde smoothies en biologische sappen.

Wellnessresort en sauna Groningen

Behandelingen bij Fontana Resort 

Fontana Nieuweschans biedt een scala aan behandelingen. Ik kan je zeker aanraden, wanneer je de tijd neemt om te ontspannen en te relaxen, ook te kiezen voor een behandeling. Kies een behandeling die past bij je gemoedstoestand van dat moment. Voel je de laatste tijd vaak stress? Kies dan voor één van de vele ontspannende massages. Ben je meer op zoek naar een therapeutische behandeling. Kies dan eens voor aromatherapie of ben je benieuwd naar lokale behandelingen die je alleen kan ervaren bij Fontana Resort Bad Nieuweschans en nergens anders? Kies dan voor een lichaamspakking met modder uit de Waddenzee of een Groninger Koolzaad Hamam behandeling.

Genieten van lokale behandelingen met
Groninger koolzaad en modder uit de Waddenzee…

Tijdens ons verblijf hebben wij gekozen voor twee lokale behandelingen. Wij vinden het niet alleen leuk maar ook belangrijk om een behandeling te ervaren die geïnspireerd is op lokale producten. Anderzijds wilden wij een wellness behandelingen ervaren die paste bij wat wij op dat moment nodig hadden. Daarnaast hebben wij een aromatherapie behandeling mogen ervaren. Aromatherapie betekent veel meer dan een massage met een lekker geurtje. Lees ons  uitgebreide artikel over behandelingen met aromatherapie.

Fontana Resort Bad Nieuweschans behandelingen

Alleen entree bij Fontana Nieuweschans

Je hoeft natuurlijk geen behandelingen te reserveren bij Fontana Nieuweschans om te kunnen genieten van de wellnessfaciliteiten van de thermen.  Enerzijds kan je kiezen voor entree tot de thermale baden en gebruik van het Stoombadhuis. Daarnaast kan je kiezen voor entree bij Thermen Groningen inclusief gebruik van het saunaplein.

 • Volgens de ANWB: Leukste Uitje van Groningen 2021 – 2020 en 2019
 • World Spa Awards benoemde Fontana Resort in 2018 wederom tot: ‘Netherlands Best Wellness Retreat’

Dragen van badkleding in Thermen Groningen

Kies je voor entree, alleen toegang tot het thermaalbad zonder gebruik te maken van de wellness faciliteiten op het Saunaplein dan is het dragen van badkleding verplicht. Vanuit de omgeving waarin het grote thermale bad is gelegen loop je zo het ‘Badjassenpark’ in. Wil je ook gebruik maken van de wellness faciliteiten op het Saunaplein dan is daar badkleding niet toegestaan.

Het saunaplein is bereikbaar via een ontspanningsruimte tussen het thermaalbad en saunaplein. Badkleding kan worden opgeborgen in de kluisjes die zich naast de tussenruimte bevind. Ook vanuit het park heb je via een poortje toegang tot het afgeschermde naaktgedeelte van Fontana. In het badjassenpark is het dragen van een badjas niet verplicht, je kan hier ook in badkleding wandelen en genieten van de natuur.

Thermen Bad Nieuweschans

De entree prijzen bij Fontana in Bad Nieuweschans 

De prijzen bij Fontana Nieuweschans zijn uiteenlopend. Het is maar net wat jij wilt. Kies je voor alleen entree tot de thermale baden of wil je ook gebruik maken van de rest van de spa en wellness faciliteiten? Wil je een hele dag ontspannen bij de thermen in Groningen of alleen in de avond relaxen? Je kan het beste de website checken van Fontana Resort Bad Nieuweschans voor een overzicht van alle prijzen.

Fontana Resort aanbiedingen & korting

Wil jij naar Fontana Nieuweschans en gebruik maken van een aanbieding? Of wil met korting naar Fontana Bad Resort Nieuweschans? Check de lopende aanbiedingen hieronder:

Fontana Resort Nieuweschans > Hotel & Restaurant

Kan je er geen genoeg van krijgen of wil je jezelf uitgebreid verwennen en je arrangement uitbreiden? Kies dan voor een hotel overnachting bij Fontana Resort in Bad Nieuweschans. Een extra lang verwenmoment voor jezelf en twee dagen of meer genieten van alle ontspannende wellness faciliteiten bij Fontana in Groningen. Zelf hebben wij zo genoten van de rust en ontspannende behandelingen dat wij graag nog een tweede nacht hadden willen blijven. Eenmaal in die flow wil je gewoon niet meer naar huis.

In totaal heeft het wellnessresort 67 hotelkamers. Je kan kiezen voor een kamer op de begane grond waarbij je een tuintje tot je beschikking hebt. Of je kiest voor een kamer op de eerste verdieping. Uiteraard is dit afhankelijk van beschikbaarheid. De kamers van het wellnesshotel zijn allemaal voorzien van telefoon, televisie, föhn en een kluisje. Wat wij echt genieten vonden waren de Rituals producten in de badkamer. Wat een luxe verwennerij.

Op de dag van aankomst en op de dag dat je uitcheckt kan je de gehele dag gebruik maken van de wellness faciliteiten bij het Fontana Resort. Inchecken is mogelijk vanaf 14.00 uur op de dag van aankomst. Uitchecken is vóór 11.00 uur op de dag van vertrek. Je kan op de dag van vertrek je spullen alvast in de auto zetten of gebruik maken van de lockers op de eerste etage in het hotel. Zorg dat je een extra tas bij je hebt zodat je ook spullen mee kan nemen en opbergen in de lockers bij de thermale baden en/of het Saunaplein.

Als hotelgast bij Fontana heb je veel voordelen. Zo kan je gratis gebruik maken van het koffie- en theebuffet in de hotellounge. Deze is ook in badjas toegankelijk. Er is een fitnessruimte en zelfs een hotelbioscoop met wisselend filmaanbod. Je hoeft niet je eigen badjas mee te nemen want ook die ligt voor je klaar op je hotelkamer. Denk er wel aan om je eigen slippers mee te nemen. Je kan gratis parkeren bij het hotel en er is gratis WiFi. Wil je genieten van een dagje wellness met de trein? Geef het door aan Fontana. Zij halen je gratis op van het treinstation in Bad Nieuweschans.

Fontana Nieuweschans Hotel & Restaurant

Restaurant Waters of the World

Restaurant Waters of the World is het restaurant gevestigd in het hotel van Fontana Resort Bad Nieuweschans. Het restaurant heeft een luxe uitstraling met een unieke waterverzameling van wel 1700 verschillende soorten mineraalwater van over de hele wereld. Wil je een bijzonder mineraalwater proeven bij je gerecht dan is er ook een uitgebreide waterkaart.

Het restaurant serveert voor haar gasten een driegangen diner. Als amuse krijg je standaard een plateau met heerlijke hapjes van lokale leveranciers. Bij het voorgerecht heb je keuze uit drie gerechten. Vegetarisch, vis of vlees. Voor je hoofdgerecht kies je eerst een groente palet, op basis daarvan selecteer je er een vis- vlees of vegetarisch gerecht bij. De dessertkaart biedt een ruime keuze waarbij wji ze allemaal wel wilden proeven.

Chef-kok Stefan Steinigeweg heeft een duidelijk visie. Hij en zijn brigade werken uitsluitend met duurzame en verse producten. Hij is fan van groente en bereidt deze op verschillende manieren. De voorkeur gaat uit naar lokale producten en de kruiden komen uit hun eigen kruidentuin. Zo staat er bijvoorbeeld een ‘Eulie oet Grunn‘ op tafel. Geperst van koolzaad die verbouwd wordt in het Groningse Stadskanaal, een lokaal initiatief. Als gast ben je verzekerd van de meest verse ingrediënten en puur bereide gerechten op je bord. De opmaak van de borden is iedere keer een plezier om naar te kijken. Bijna zonde om je vork erin te zetten maar geloof mij. Het is een klein feestje om de pure gerechten te proeven.

Het restaurant is niet alleen toegankelijk voor de hotelgasten maar zeker ook voor gasten van buitenaf. Een perfecte locatie voor een zakelijk meeting of gewoon een avondje culinair uit. Het restaurant wordt vermeld in de toonaangevende culinaire gids Puur uit eten en heeft een plaats bemachtigd in de ‘Lekker 500’ lijst. Deze gastronomische gids presenteert de 500 beste restaurants van Nederland, waaronder de 10 beste eetgelegenheden van de provincie Groningen. Goed om te weten voor niet Fontana gasten, wees gerust je zit niet te dineren tussen wellness gasten in badjassen. Gasten van Fontana kunnen bij de saunalodge dineren in badjas.

Lekker 500 restaurant Groningen

Fontana Resort openingstijden

Fontana Nieuweschans is 7 dagen per week geopend, 365 dagen per jaar. Voor de actuele openingstijden verwijs ik je naar de website van Thermen Bad Nieuweschans. Controleer voor de zekerheid altijd de actuele openingstijden op de website zelf.

*Sauna > Maandag – zondag  10.00 – 23.00 uur.
*Thermaalbad > Maandag – zondag  9.00 – 23.00 uur.
*Beauty & Spa afdeling > Dagelijks van 10.00 tot 20.00 uur.

Wellness voor mensen met een beperking

Fontana Resort Bad Nieuweschans in Groningen is deels toegankelijk voor mindervaliden. Er zijn in totaal drie rolstoelen te leen via de receptie. Uiteraard zijn er ook toiletten aanwezig voor minder valide gasten. Bij het Thermaalbad is een stoellift aanwezig. Met deze tillift kan je in het thermaalbad met ondersteuning van een medewerker . Het restaurant, het hotel, de kleedgedeeltes, de Brasserie en de behandelruimtes zijn rolstoeltoegankelijk. Het Rustpaviljoen is deels toegankelijk met een rolstoel. Bij de sauna’s en stoomcabine zijn enkele trapjes. Dat betekent dat een aantal sauna’s prima bereikbaar zijn maar een aantal sauna’s niet toegankelijk zijn.

Fontana adviseert gasten met een beperking om zelf iemand mee te nemen die kan ondersteunen bij het gebruik maken van de wellness faciliteiten voor mensen met een beperking.

Sauna voor mensen met een beperking

Zou jij ook wel eens naar Fontana Nieuweschans in Groningen willen of ben je er al eens geweest?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen