Gezond restaurant in Klobenstein

De natuur roept, proef uit Barbara haar boskeuken in Klobenstein (Zuid-Tirol)

Ben je op zoek naar een gezond restaurant in Klobenstein? Dan is het tijd om te proeven uit de boskeuken van Barbara. Schuif aan in het panorama restaurant van Hotel Tann en laat je verrassen door de superfoods uit het bos.

Gezond restaurant in Klobenstein met superfoods uit bos

Markus en Barbara Untermarzoner zijn de eigenaren van Hotel Tann in Tann am Ritten, een dorpje op 1500 meter hoogte vlakbij Klobenstein in Zuid-Tirol. Markus ontfermt zich als sommelier over de wijnen en Barbara is een award-winning chefkok die de kracht van de natuur gebruikt in haar culinaire creaties. Niet voor niets noemt Barbara Untermarzoner het liefkozend haar boskeuken.

Barbara is dan ook diegene die het menu samenstelt waarbij superfoods uit het bos de basis van vele gerechten zijn. Het is per seizoen afhankelijk van wat je krijgt voorgeschoteld, het is maar net wat het bos aan Barbara beschikbaar stelt. Uiteraard worden de gerechten aangevuld met lokale en regionale voedingsbronnen om zo complete maaltijden te serveren.

Een gezond restaurant in Klobenstein met een natuurkeuken waar gebruikt wordt gemaakt van de schatten van de natuur. Dat is wat je hier vind. Barbara zegt hierover: “Hoe dichter het eten bij de keukendeur, hoe beter, dat is het geheim“. Van het Tann-bos rechtstreeks naar het fornuis, van de tuin naar de schaal, van de naburige boerderij naar de hotelkeuken.

Barbara houdt van oude recepten rechtstreeks uit oma’s voorraadkast, verrijkt met alles wat Moeder Natuur te bieden heeft. Zoals wilde kruiden, bosvruchten, bessen, wortels, zaden en paddenstoelen. Ze probeert ook graag creatieve concepten uit die ze verwerkt tot verrassende delicatessen zoals sparrennaalden, boomscheuten en essentie van bergdennen. Barbara zegt hierover: “Dit zijn waardevolle bronnen van vitamines, natuurlijke superfoods en de fijnste aroma’s uit de natuur”.

Hou jij daar ook van? Dan moet je zeker eens een reservering maken bij dit gezonde restaurant in Zuid-Tirol. En nog fijner, gezien het een hotel restaurant is kan je hier ook blijven overnachten. Dan kan je elke dag smullen van de creaties uit de keuken van Barbara. Een aanrader voor culinaire liefhebbers is om de onderstaande video van Galileo te bekijken, waarin Barbara de cameraploeg meeneemt naar het Tann-woud waar ze haar ingrediënten vandaan haalt.

♥ Ontdek hier nog meer over Hotel Tann;
♥ Bekijk hier meer informatie over de boskeuken van Barbara.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Goed restaurant Klobenstein

Ben jij al nieuwsgierig naar Barbara haar boskeuken?

Van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen