Gezonde ontbijt smoothie

Tip voor gezonde en voedzame fruit & groente smoothie met recept

Vind jij het ook zo heerlijk om gezonde smoothies met fruit of voedzame smoothies met groenten te drinken? Onze redacteur Alexandra drinkt elke ochtend een gezonde ontbijt smoothie waarbij ze de ingrediënten met elkaar afwisselt.

Gezonde ontbijt smoothie

Een gezonde en energieke start van de dag, wie wil dat nou niet? Ontdek dat een voedzaam en gezond ontbijt om af te vallen heel gemakkelijk te maken is. Ik ben al maanden bezig om een gezonde leefstijl mijzelf eigen te maken. Dit gaat goed gezien ik geleidelijk achttien kilo ben afgevallen. Als ik ’s ochtends al twee stuks fruit door de smoothie heb gedaan en zelfs een handje groente dan geeft dit mij een heel goed gevoel voor de rest van de dag.

Elke dag wil ik minimaal twee verschillende soorten fruit eten en 250 gram groenten tot mij nemen. Hoe fijn is het dan dat je gelijk na het opstaan al zo gezond bezig bent?! Voor mij zorgt dit echt voor een energie boost. Zowel omdat ik mij goed voel door gezonde voeding, ik er energie van krijg en trots op mezelf ben dat vandaag weer een stapje dichterbij mijn doel is. Daarbij is een smoothie super simpel om te maken. Je stopt al je ingrediënten in de blender, mixen en opdrinken.

*Ken jij de groentesap kuur van Sapjesbox?
**Ken je deze vegan yoghurt van Beleaf al;
***Ook leuk, bestel een van de smoothie recepten boeken voor nog meer inspiratie!

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

Eindeloze variatie in gezonde fruit en groenten smoothies

Deze keer heb ik gekozen voor een voedzame smoothie met banaan, nectarine en spinazie. Het fijne aan smoothies maken is dat je echt eindeloos kan variëren. Je kan variëren in:

 1. Verschillende fruit soorten;
 2. Een diversiteit aan groenten soorten;
 3. Diverse toppings zoals (gebroken)lijnzaad, chiazaad, sesamzaad, hennepzaad, notenmix, enz.
 4. Verschillende soorten (plantaardige) melk zoals amandelmelk, koemelk, havermelk, kokosmelk, geitenmelk maar ook kan je kwark of water gebruiken als basis.

Gezonde groene smoothie banaan en spinazie

Ingrediënten gezonde groene smoothie met spinazie en banaan

 • één rijpe nectarine;
 • twee rijpe bananen;
 • één beker/glas melk;
 • één handje verse spinazie;
 • één theelepel gebroken lijnzaad.
Smoothies met fruit of voedzame smoothies met groenten

Waarom heb ik deze ingrediënten gebruikt?

Om eerlijk te zijn schuilt hier niet een heel plan achter. Ik koop vaak verschillende soorten fruit voor de variatie wat ik lekker vind en dan voornamelijk seizoensfruit.

Een nectarine is een steenvrucht waarvan je zowel de schil als het vruchtvlees kan gebruiken. Daarnaast zitten er in nectarines gezonde stoffen voor de ogen en is het fruit laag in calorieën. In bananen zitten veel voedingsvezel, kalium en zetmeel. Spinazie bevat diverse mineralen, is een grote bron van vitamine C, bevat vitamine K en veel antioxidanten. Melkproducten en melk bevatten eiwit en zijn een bron van vitamineB12, B2 en calcium. Als laatst heb ik gebroken lijnzaad toegevoegd voor de vezels  en het is  een bron van eiwitten.

 1. De afgebeelde smoothie bevat 322 Kcal;
 2. 146 gram banaan, 100 gram nectarine, 250 gram halfvolle melk, 5 gram gebroken lijnzaad en 24 gram spinazie.
Smoothies met spinazie recept

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons