Gezonde steden

València ontvangt opnieuw de titel ‘gezondste stad ter wereld’

Lekker tot rust komen in gezonde steden in de wereld? Dan moet je dit jaar naar de Spaanse badplaats Valencia dat is uitgeroepen tot ‘gezondste stad ter wereld’.

Gezonde steden, Valencia, ‘gezondste stad ter wereld’

Het prestigieuze adviesbureau voor financiële producten, Money.co.uk, onderstreept opnieuw de goede levenskwaliteit in Valencia. Zij hebben Valencia opnieuw uitgeroepen tot de gezondste stad ter wereld. Dit is het tweede jaar op rij dat Valencia gekroond wordt als de stad met de beste zorg voor de gezondheid van de bevolking en de bezoekers.

In dit onderzoek is rekening gehouden met fundamentele factoren die bijdragen aan een gezonde levensstijl, zoals: de graad van zwaarlijvigheid, de levensverwachting, het vervuilingsniveau, de gezondheidszorg, de veiligheid, de misdaadcijfers en de uren zonlicht.

Daar zijn dit jaar andere kenmerken aan toegevoegd, zoals: het aantal toiletten per 100.000 inwoners, de uitgaven aan gezondheid, het percentage van de bevolking met toegang tot gezondheidszorg en de prevalentie van psychische stoornissen en van stoornissen door het gebruik van verdovende middelen.

*Lees hier al onze reistips voor Valencia.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Gezonde steden, Valencia

Het licht van Valencia

Het is niet zomaar dat er altijd gezegd wordt dat Valencia en de zon een tandem zijn. De stad telt 2.696 uren zonlicht per jaar en heeft een gemiddelde temperatuur van 19 graden. Deze kenmerken maken van de stad een bestemming die niet gebonden is aan de tijd van het jaar, waar je in elk seizoen kan genieten.

De parken, de stranden, de terrassen en de eerder genoemde factoren maken deel uit van de geweldige levenskwaliteit van Valencia.

Duurzame gastronomie op basis van seizoensgebonden gerechten

Weinig steden in de wereld hebben natuurlijke provisiekamers waar de bevolking, markten en restaurants zich uit kunnen bevoorraden. Enerzijds die van het land: Valencia is omringd door kilometers tuinbouwgebied waar lokale voedingsmiddelen worden verbouwd, zoals rijst, in L’Albufera, tomaten, in El Perelló, sinaasappels, dadelpruimen of johannesbroodbonen.

En dan de Middellandse Zee, de andere provisiekamer: de zee levert elke dag een grote verscheidenheid aan vis aan de Valenciaanse vismarkt (lonja). Trouwens, in Valencia is onlangs het gala voor de presentatie van de Michelingids Spanje en Portugal 2022 gehouden: een erkenning van de Valenciaanse keuken en de uitmuntendheid van haar producten.

Dankzij de zeebries die de lucht in de stad ververst, ligt de luchtvervuiling in de stad ver onder die van andere steden. Tel daarbij nog de 5 miljoen vierkante meter groen in de stad op: de parken Parque de Cabecera, Parque Central, Jardines del Real of Jardín del Turia zijn slechts enkele van de belangrijkste plaatsen waar de lokale bevolking en de bezoekers kunnen genieten van bomen, bloemen en vogels.

De projecten die afgeleid zijn van Valencia European Smart City 2022, zoals het keuringszegel voor de meting van de koolstofvoetafdruk of de watervoetafdruk, maken een duurzamer en gezonder toerisme mogelijk.

Gezonde steden

Voortreffelijke gezondheidszorg

In de stad bestaat een hoge concentratie aan specialisten die in topcentra werken, uitgerust met de meest geavanceerde apparaten en technologie in de sector. En vergeet niet dat Valencia over een belangrijk ziekenhuis beschikt, het IVO, dat al twee jaar genoemd wordt als een van de 50 beste centra ter bestrijding van kanker op internationaal niveau.

Uit de studie blijkt dat de gemiddelde levensverwachting in Valencia 83,5 jaar is. De rustige levensstijl, in combinatie met een mediterraan dieet en lage niveaus van vervuiling, zorgen voor een levenskwaliteit die ideaal is voor een goede gezondheid.

In deze studie staan ook andere belangrijke factoren die ervoor zorgen dat Valencia opnieuw is uitgeroepen tot gezondste stad ter wereld. Door het lage misdaadcijfer wordt de stad beschouwd als een van de veiligste steden.

Wat vind jij van deze gezonde steden?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliate linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de accommodatie dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen