Gezondheidstoerisme in Düsseldorf

Gezondheidstoerisme in Düsseldorf, preventieve gezondheid en plezier combineren

Wellness Spots duikt in de wereld van het gezondheidstoerisme in Düsseldorf. Wat betekent dat eigenlijk, waarom is Düsseldorf een stad die zich hiervoor leent, hoe kan je gezondheid en plezier combineren tijdens een stedentrip en wat betekent het om aandacht te schenken aan je preventieve gezondheid.

Gezondheidstoerisme in Düsseldorf, preventieve gezondheid en plezier combineren

Wat is gezondheidstoerisme“? Kort gezegd betekent het reizen naar bestemmingen waarbij de aandacht en focus op je fysieke en mentale gezondheid ligt. De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor deze vorm van toerisme. Terwijl het in wezen al eeuwenlang bestaat. Immers, de Romeinen ging al naar kuuroorden en ook Cleopatra ging regelmatig baden.

In de snelle samenleving van nu is het belangrijker dan ooit om goed voor jezelf te zorgen. Wij noemen dat de Wellness Lifestyle die veel verschillende facetten omvat. Alles staat met elkaar in verbinding, wat je eet, wat je tot je neemt, wat je doet, wat je ervaart, hoe je denkt en vooral ook, hoe je voor jezelf zorgt en hoe jij aandacht schenkt aan je eigen gezondheid.

Gezondheidstoerisme is een zeer breed begrip waar wij bijna een boek over kunnen schrijven. In dit artikel focussen wij ons specifiek op gezondheidstoerisme in Düsseldorf. Dit doen wij om jullie kennis te laten maken met de mogelijkheden die in deze Duitse stad worden aangeboden op het gebied van (preventieve) gezondheid.

Het is goed om een me-time moment te nemen en goed voor jezelf te zorgen. Jij bent zelf de enige die dat kan doen. Vaak is het zo dat mensen zich al een tijdje iets minder lekker in hun vel zitten en op een gegeven moment naar een dokter gaan. Maar wat nou als je eens gaat denken aan preventieve gezondheid. Oftewel, je gaat nu kijken hoe jij je voelt en wat je huidige gezondheidstoestand is en op basis van de uitkomsten van een onderzoek ga je preventief zelf aan de slag om je eigen gezondheid te verbeteren. Zo voorkom je misschien wel bepaalde gezondheidsklachten in de toekomst.

In dit artikel laten wij je zien hoe je gezondheid en plezier kan combineren in de Duitse stad Düsseldorf. Ons artikel bevat informatie van de Nederlandstalige website over gezondheidstoerisme van Visit Düsseldorf.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en TikTok.

Gezondheidstoerisme in Duitsland

Een preventieve gezondheidscheck in Düsseldorf, wat betekent dat?

Een goede gezondheid is een van de meest waardevolle dingen in het leven. Helaas heb je niet overal invloed op, maar door goed voor jezelf te zorgen en dit preventief te doen kan je wel bepaalde gezondheidsvoordelen behalen en misschien zelfs wel bepaalde gezondheidsklachten voorkomen.

Ben jij benieuwd naar je fysieke fitheid? Dan kan dat gemeten worden met een conditietest. Wil jij weten hoe je algemene gezondheid ervoor staat? Dan kan je een uitgebreide bloedtest laten doen. Een hartfilmpje (ECG) kan afwijkingen in je hartslag detecteren. Een echo kan gedetailleerde beelden van lichaamsdelen zoals je keel en je hart maken waardoor zelfs kleine afwijkingen zichtbaar worden.

Dan bestaan er ook nog totale lichaamsscans. Deze zogenoemde ‘total body scans’ gaan een stap verder en brengen je gehele lichaam in kaart. Uit een onderzoek kunnen potentiële gezondheidsrisico’s zoals tumoren, cysten en andere afwijkingen aan het licht worden gebracht. Complete lichaamsscans zijn grondige screenings die worden uitgevoerd met behulp van geavanceerde technologieën. De resultaten worden zorgvuldig geanalyseerd door een team van experts.

Een preventieve gezondheidscheck valt onder het medisch specialisme van cardiologen. Al deze gezondheidscontroles worden dan ook uitgevoerd door ervaren cardiologen en specialisten die jouw gezondheid de hoogste prioriteit geven. Op deze pagina kan je een aantal deelnemende cardiologie locaties in Düsseldorf bekijken. Vervolgens kan je iedere locatie afzonderlijk bekijken en bestuderen. Bij iedere locatie staan de medische specialismen uitgelicht, de taal die er wordt gesproken en de contactgegevens. Op basis van wat jou persoonlijk aanspreekt en wat bij jou vraag en doel past selecteer je een locatie naar keuze. Vervolgens kan je meer informatie inwinnen via het telefoonnummer, e-mailadres of de website van de aanbieder zelf. Zij zullen jou precies vertellen wat je kan verwachten en waar je aan moet denken.

Wij adviseren je om altijd bij je Nederlandse zorgverzekeraar te informeren of er mogelijkheden zijn voor een vergoeding van een preventieve gezondheidscheck in Düsseldorf. Wij kunnen hier geen uitspraken over doen omdat het persoonsafhankelijk is. Informeer zelf goed bij de locatie van je keuze wat het onderzoek inhoudt en wat de kosten zijn en wat je daarvoor kan verwachten zodat je goed weet waar je aan toe bent.

Het is natuurlijk afhankelijk van de afspraak die jij gepland hebt hoe lang dit duurt. Een afspraak kan een dagdeel duren, maar ook een hele dag zijn. Reis je met een gezelschap naar Düsseldorf dan kunnen zij de stad ontdekken terwijl jij meer gaat leren over je eigen gezondheid. Na je afspraak kan je gaan lunchen of dineren in de Altstad, het oude centrum van Düsseldorf en je ervaringen over de preventieve gezondheidscheck in Düsseldorf delen met je medereiziger(s). Wil je even bijkomen van alle indrukken tijdens het onderzoek dan kan je even wandelen langs de Rijnpromenade.

Eenmaal weer thuis na je stedentrip is het wachten, of misschien heb je al een e-mail ontvangen met de uitkomsten van het onderzoek. Op basis van de uitslag kan jij zelf bepalen wat je met de resultaten gaat doen. Je neemt ze ter kennis, maakt een afspraak met je eigen arts in Nederland om het te bespreken, je contacteert de organisatie waar je in Düsseldorf bent geweest en/of je reist terug voor verder onderzoek en/of behandeling.

Gezondheidstoerisme in Düsseldorf

Waarom naar Düsseldorf reizen voor je gezondheid?

Duitsland staat ook wel bekend als kuurland, er zijn maar liefst meer dan 350 kuuroorden in Duitsland. Iedere stad in Duitsland met de naam ‘Bad’ is een kuuroord. Kuuroord Bad Bentheim, net over de grens bij Enschede is een bekende plaats.

De Duitse stad Düsseldorf staat wereldwijd bekend om de kwaliteit van de gezondheidszorg. Het is een stad waar artsen en wetenschappers samenwerken aan het ontwikkelen van nieuwe technieken en behandelmethoden, waardoor de stad een leidende rol speelt in de medische sector. Dit zorgt ervoor dat medisch toerisme en het gezondheidstoerisme in Düsseldorf toeneemt en steeds meer mensen naar Düsseldorf reizen om gezondheid en plezier te combineren tijdens bijvoorbeeld een stedentrip. In Düsseldorf heb je vrij eenvoudig toegang tot de beste specialisten en artsen in verschillende medische specialismen zonder een verwijzing van een Nederlandse arts.

Misschien sta je in Nederland wel op een wachtlijst en kan je in Duitsland op de korte termijn al terecht bij een arts. Wellicht kan je in Duitsland wel de antwoorden krijgen die je nodig hebt om beter voor jezelf te zorgen. Of je bent gewoon nieuwsgierig naar de geavanceerde medische technologieën die je fysieke gesteldheid kunnen meten en bepaalde gezondheidsproblemen kunnen opsporen.

Je kan jezelf natuurlijk afvragen waarom je naar Düsseldorf zou reizen voor je gezondheid en het laten uitvoeren van een preventieve gezondheidscheck. Maar je kan jezelf ook afvragen waarom je dat niet zou doen? Het mooie van reizen is dat je de kans hebt om te ontdekken wat er voor mogelijkheden zijn op het gebied van gezondheid in andere landen. Wist jij dat je in Duitsland een MRI-scan kan laten uitvoeren zonder een verwijzing? In Nederland is dat onmogelijk zonder doorverwijzing van een huisarts. En dat is precies een van de redenen waarom een reis over de grens soms meer dan de moeite waard is.

Wij schrijven al jaren over wat wij de Wellness Lifestyle noemen. Voor ons betekent het, elke dag goed voor jezelf zorgen zowel fysiek als mentaal. Het begint al bij wat je eet, je dagelijkse routine van verzorging van je lichaam tot wat je onderneemt en doet in het leven. Wij vinden het niet zo gek dat er steeds meer mensen zijn die willen weten hoe hun gezondheid ervoor staat. Dat maakt het mede interessant om te kijken naar wat de mogelijkheden in andere landen zijn.

Preventieve gezondheidscheck in Düsseldorf

Reizen, gezondheid en plezier combineren in Düsseldorf

Wat ons betreft zou het goed zorgen voor jezelf een onderdeel moeten zijn van je dagelijkse routine. Gezondheid en plezier combineren in je dagelijkse leven maakt het ook makkelijker om gezondheidsvoordelen te behalen en te behouden.

Als je ook nog eens graag reist dan kan je alles laten samenkomen in Düsseldorf. Een fijne stedentrip naar een stad in combinatie met een gezondheidscheck betekent iets nuttigs en aangenaams combineren.

Düsseldorf is makkelijk te bereiken vanuit Nederland. Je reist er zo met de auto naar toe, denk wel aan een milieu sticker. Of je stapt in Amsterdam, Utrecht of Arnhem op de trein en reist rechtstreeks met de ICE naar het centraal station in Düsseldorf. Je overnacht in een van de, door de ‘Düsseldorf Health’ geselecteerde hotels. Na een goed ontbijt slentert je door het oude centrum van Düsseldorf en vervolgens vertrek je naar je afspraak bij de kliniek van je keuze.

Na je preventieve gezondheidscheck of medische check-up heb je alle tijd om de stad Düsseldorf verder te ontdekken. Van wandelen door het mooie oude centrum, je gedachten laten waaien langs de Rijnpromenade tot je tegoed doen aan al het lekkers van de Duitse keuken. Zie Düsseldorf als een leuke stad in een gezond jasje waar jij stil gaat staan bij je eigen gezondheid en waar je ontspant door een paar dagen weg te zijn.

Stedentrip Düsseldorf

Ben jij nieuwsgierig geworden naar gezondheidstoerisme in Düsseldorf en de mogelijkheden?

*Alle foto’s in dit artikel zijn van © Visit Düsseldorf GmbH / EUREACT.

Van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen