Beauty, Lifestyle

Een glanzende huid? Review van exfolianten Paula’s Choice waar je huid van gaat stralen!

6 November, 2020
ervaringen Paula's Choice exfolianten en salicylzuur

Wil jij graag een glanzende huid? Marijke geeft huidtips zodat jij weet hoe je een stralende huid kan krijgen. Het zijn haar ervaringen met Paula’s Choice exfolianten glycolzuur en salicylzuur. Zo kan je zelf je huid verbeteren zodat jij en je huid weer gaan stralen!

 

Een glanzende huid begint bij jezelf!

 

De zomer is weer voorbij en de herfst heeft zijn intrede al gedaan. Is jouw zomerse glow ook verdwenen en wil je jouw huid weer laten stralen? Het klinkt eenvoudig maar stralen met een glanzende huid heeft veel te maken met je levensstijl. Het is heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en dat begint bij jezelf. Jij moet jezelf de moeite waard vinden om goed voor te zorgen. Maar een paar glanzende huid tips zijn er natuurlijk wel dus die deel ik graag met je. Want wist jij dat er verschillende exfolianten zijn die je kan gebruiken waarmee je die glow weer terugkrijgt? Doorloop altijd eerst de onderstaande stappen en lees dan snel verder wat mijn ervaringen zijn met Paula’s Choice exfoliant glycolzuur en salicylzuur en ontdek wat het voor je kan betekenen.

 

 1. Reinig je gezicht elke avond en ochtend goed
 2. Gebruik de juiste huid producten die bij jouw passen
 3. Verwen je huid met goede mineralen en vitamines
 4. Ga regelmatig sporten en zorg dat je in beweging blijft
 5. Drink voldoende water en zorg goed voor jezelf.

 

*Bekijk hier alle Paula’s Choice producten bij Bol.com
**Wil jij een Paula’s Choice proefpakket? Kies dan voor de mini sets en test de producten eerst.

 

Wat zijn exfolianten?

 

De huid bestaat uit meerdere lagen met cellen. Normaal gesproken heeft je huid een cyclus waarbij de dode huidcellen na ongeveer 28 dagen langzaam verdwijnen. Hierdoor kan je huid er wat dof uit gaan zien. Met een exfoliant versnel je het proces om de dode huidcellen te verwijderen en de “nieuwe” huidcellen naar de oppervlakte te brengen. Hierdoor gaat de huid er weer stralender uit zien.

 

De meest gebruikte manier is denk ik wel het scrubben van de huid, met een product waar een zachte of harde korrel in zit. Mijn voorkeur gaat uit naar een exfoliant, omdat dit een zuur is zonder korrel, die je huid niet irriteert door middel van hele kleine krasjes zoals een scrub kan doen. Exfolianten gaan puistjes en huidveroudering tegen. Er zijn heel veel verschillende soorten exfolianten, in deze blogpost bespreek ik glycolzuur en salicylzuur.

 

Glycolzuur is geschikt voor de droge huid en de huid met zon schade. Bij zon schade moet je denken aan pigmentvlekjes die zijn ontstaan door het in de zon zijn met je huid zonder een zonnebrandcrème (SPF).

 

Glycolzuur en melkzuur worden veelvuldig gebruikt en staan ook bekend als AHA producten. Oftewel; ‘alphahydroxyzuur’.  AHA producten zijn zachtere producten dan een scrub die je huid exfoliëren, zoals een scrub. Glycolzuur of melkzuur komt het beste tot zijn recht als het is verwerkt in producten met een concentraties tussen de 5% en 10%. De voordelen van glycolzuur zijn;

 

 1. Glycolzuur hydrateert de huid.
 2. Het maakt de huid minder dof omdat het de dode huidcellen oplost.
 3. Door het gebruik hiervan worden voedende crèmes beter opgenomen.

 

Heb jij een vette, gevoelige en onzuivere huid? Dan is het gebruik van Salicylzuur geschikt voor jou. Salicylzuur staat ook bekend als BHA, ‘Beta Hydroxy Acid’. BHA heeft verzachtende en kalmerende eigenschappen, het is zachter voor je huid dan scrubs. Let op, heb jij een allergie voor aspirine? Dan moet je geen salicylzuur gebruiken, dit bevat namelijk dezelfde stof! De voordelen van salicylzuur zijn:

 

 1. het verwijdert ook de dode huidcellen van de huid.
 2. salicylzuur heeft een ontstekingsremmende werking.
 3. het gaat puistjes, mee-eters en grove poriën tegen.

 

Ervaringen met Paula's Choice exfolianten en Salicylzuur

 

Ervaringen met Paula’s Choice exfoliant en Salicylzuur

 

De exfoliant breng je aan na het reinigen van je gezicht, en als je een tonic gebruikt: ná de tonic. Een vloeibaar product breng je op je gezicht aan met een wattenschijfje. Maar er zijn ook lotion en gel producten, deze kan je met de vingertoppen op je huid aanbrengen. De dag of nacht crème kan meteen daarna aangebracht worden. Let er op dat je een exfoliant niet op de oogleden en lippen aanbrengt, deze huid is zo dun dat je dat beter met rust kan laten.

 

Als je een exfoliant gebruikt, wordt het aangeraden om een product met SPF, dus zonnebrandcrème te smeren. Je huid heeft dan namelijk niet meer het “beschermlaagje” van de dode huidcellen en is daarom gevoeliger voor de UV-straling. Ik gebruik zowel glycolzuur als salicylzuur. Ze hebben proef zakjes die je kan bestellen om uit te proberen, maar ze hebben ook mini’s en die zijn weer handig voor op reis, of als je geen grote flacon wilt bestellen.

Het merk heeft verschillende formules, van vloeibaar tot lotion tot gel, dus voor elk huidtype wel een match te vinden. Je kan bij de producten op de website kijken of het bij jouw huidtype past, of je vraagt de klantenservice om hulp. Mijn huid is dankzij goede huidverzorging en het gebruik van een exfoliant van droog naar ‘normaal tot vet’ gegaan, met veel minder droogte schilfertjes dan voorheen. Ik ben fan! En jij? Ben jij al bekend met deze producten? Of heb je een andere manier om die zomerse glow te behouden?

 

*Bekijk hier alle Paula’s Choice producten bij Bol.com
**Wil jij een Paula’s Choice proefpakket? Kies dan voor de mini sets en test de producten eerst.

 

Paula's Choice exfoliant en Salicylzuur

 

Denk je dat Marijke haar ervaringen met Paula’s Choice exfoliant en salicylzuur ook iets voor jouw kan zijn?

Print Friendly, PDF & Email
0

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Volg Wellness Spots

Ontvang alle wellness tips:

Wellness vakantie ideeën

___________________________

Wellness cadeaubonnen overzicht

___________________________

Wellness Scheveningen – Kurhaus Spa & Beauty

___________________________

Wellness Hotels Zuid-Limburg

___________________________

Top 10 Wellness in Nederland

___________________________

Wellness Spots