Glerups sloffen review

Alles wat je wilt en moet weten over Glerups sloffen

Hou jezelf en je voeten warm in de winter en koel in de zomer! Ontdek alles wat je moet en wilt weten in deze Glerups sloffen review.

Alles wat je wilt weten, dé Glerups sloffen review

De populaire Deense Glerups sloffen zijn vernoemd naar Nanny Glerups, zij begon in 1993 als hobby met het maken van een paar vilten laarzen met wol van haar eigen Gotland pelsschapen. Nancy vond breien niet leuk en wilde wel voor haar eigen inkomsten zorgdragen. Lang verhaal kort, haar vrienden en familie waren binnen no time razend enthousiast en de rest van de wereld inmiddels ook. Vandaag de dag is het Deense bedrijf Glerups een groot familiebedrijf dat wereldwijd bekend staat om haar bijzondere sloffen. Op dit moment is de dagelijkse leiding in handen van zoon Jesper.

Het uitgangspunt van de familie Glerups is dat ze een zo puur mogelijk product willen maken dat zo dicht mogelijk bij de natuur staat en van een duurzame kwaliteit is. Glerups heeft hiervoor contractuele afspraken met hun schapenboeren over het welzijn van de dieren. Verder wordt de wol met natuurlijke kleurstoffen geverfd en wordt de leren zool plantaardig gelooid.

De Glerups sloffen zijn gemaakt van 100% pure en natuurlijke wol. De wol die Glerups in de producten gebruikt is een mix van wol, een wolmix of wolblend wordt dat ook wel genoemd. Het betreft een mix van Gotland wol van Gotland schapen die in Denemarken grazen en van Merinowol van Merino schapen uit Nieuw Zeeland. Van oorsprong komen de Gotland schapen van het Zweedse eiland Gotland.

De wolmix van de Glerups sloffen bestaat voor het grootste gedeelte uit Nieuw Zeelandse Merinowol. De merino schapen boeren in Nieuw Zeeland zijn in het bezit van het zogenoemde ZQ certificaat. ZQ Natural Fibre staat voor het produceren van ethische wol waarbij wordt samengewerkt met telers die geloven in duurzame landbouw. Het kleinste deel van de wolmix betreft de wol van het schapenras Gotland pelsschapen. De Gotlandwol wordt aan Glerups geleverd door Deense schapen boeren.

Zodra je de Glerups sloffen aan je voeten schuift zal je voelen dat ze heel comfortabel zitten en snel veel warmte geven, zeker wanneer je de sloffen die in  Denemarken gemaakt worden met blote voeten draagt. Wol isoleert namelijk zo goed, dat je wollen sloffen voor het meeste comfort dus het beste met blote voeten kan dragen. Het feit dat de Glerups sloffen comfortabel dragen komt onder andere door de dubbele laag vilt in het voetbed, dat geeft een prettige veerkracht.

Het natuurproduct merino ademt goed en is vochtregulerend waardoor het wel tot 35% vocht opneemt. De wollen sloffen van Glerups zullen dus altijd droog en warm aanvoelen. Er is geen ander natuurproduct dat doet wat merino wol kan! Dat betekent ook gelijk dat je Glerups sloffen het hele jaar door kan dragen. De bijzondere eigenschap van merino wol zorgt er namelijk voor dat je in de winter warme voeten hebt en in de zomer de sloffen je voeten koel houden.

Dat de Glerups sloffen heel zacht zijn komt onder andere door het wolvilt dat is gemaakt van 100% wol. Extra voordeel, de sloffen zijn ook heel licht en dus ideaal om mee te nemen op reis of tijdens een dagje sauna bijvoorbeeld in Finland. Wij vertellen meer over Glerups in onze Wol & Wellness Special en bij de warme winter cadeau tips.

♥ Bekijk alle Glerups sloffen bij Bol.com.

Op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Deense Glerups sloffen met rubberen zool

Hoe worden Glerups sloffen gemaakt en wat is vilten?

Vilten is het langdurig in elkaar wrijven van wolharen met behulp van water en zeep. Het is zware en arbeidsintensieve klus die Nancy vroeger met de hand uitvoerde. Uiteindelijk was het Nancy haar man, Ove Glerup, die een machine ontwikkelde om het werk van het vilten te verlichten. Uiteindelijk werd een procedé ontwikkeld dat de kwaliteit van de Glerups producten verbeterde en de productieaantallen vergrootte.

Vandaag de dag worden de sloffen nog steeds grotendeels met de hand gemaakt. In een fabriek in Roemenië wordt de wol vervilt, oftewel de wol wordt op een bepaalde manier in elkaar gehaakt. Dit zorgt ervoor dat de schapenwollen sloffen sterk en soepel zijn. Het bedrijf Glerups wordt gerund vanuit Denemarken, het hoofdkantoor staat in Aars op Noord Jutland.

Om de lange levensduur van de Glerups sloffen te vergroten, heeft Glerups er uiteindelijk voor gekozen om een mix van zowel Gotlandwol als Merinowol te gebruiken. Gezien dit arbeidsintensieve proces liggen de prijzen van deze duurzame sloffen ook hoger dan sloffen van andere merken.

Aan de wol worden geen chemicaliën toegevoegd. Daarnaast wordt wol geverfd met natuurlijke kleurstoffen en wordt de zool van de sloffen gemaakt van natuurrubber of van plantaardig gelooid leer. Mocht je de Glerups sloffen intensief gebruiken, dagelijks bedoelen wij in dit geval, dan zouden ze ongeveer 3 jaar meegaan. Goed om te weten is dat wolvilt niet goed tegen wrijving kan, dus hou daar rekening mee tijdens het gebruik.

Bekijk ook zeker even de onderstaan video van Glerups. In de video kan je zien hoe de warme wollen Glerups sloffen worden gemaakt.

Glerups vilten wollen sloffen

Handige tips voor het kopen van wollen sloffen van wolvilt

Het is goed om te weten dat de maten van Glerups redelijk overeen komen met de reguliere schoenmaten. Mocht jij een halve maat hebben dan adviseert Glerups om een maat groter te kopen. De Glerups zullen iets uitlopen maar het is echter wel goed dat ze iets ruimer vallen. De duurzame Glerups sloffen van wolvilt zijn onder andere te koop bij de Binorm Gezondheidsspeciaalzaak.

♥ Bekijk alle Glerups sloffen bij Bol.com.

Glerups met rubberen zool of lederen zool

Naar de sauna met Glerups met rubberen zool

Wij dragen inmiddels op de redactie een mooi grijs paar Glerups met een rubberen zool. In huis houden de Glerups sloffen onze voeten comfortabel warm. Het fijne aan de rubberen zool is dat je in deze koude en regenachtige herfst- en wintermaanden op je Glerups sloffen zo even naar buiten kan lopen.

Glerups sloffen review

Glerups sloffen review

Ben jij enthousiast na het lezen van deze Glerups sloffen review?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons