De kracht van de zee, goed voor jezelf zorgen met zeewier!

Goed voor jezelf zorgen met zeewier! Ja het kan, in dit artikel ontdek je de kracht van zeewier. Van thuis baden met zeewier, het ontdekken van zeewierbaden in het buitenland tot het eten van zeewier dat gezond is voor je.

De kracht van de zee, goed voor jezelf zorgen met zeewier!

Het is weer eens wat anders, maar inmiddels ontdekken steeds meer mensen de mogelijkheden van zeewier. In dit artikel vertellen wij je graag hoe je goed voor jezelf kan zorgen met zeewier. Zo bevatten wieren en algen veel mineralen en vitaminen, zoals vitamine B. Daarnaast is zeewier ook nog eens rijk aan magnesium, calcium, jodium, fosfor, kalium en natrium.

Het antwoord op de vraag; “Is zeewier gezond voor je“? is dan ook zeker, ja! Nou zijn er natuurlijk wel verschillende soorten zeewier, waarbij het ene wier meer mineralen en vitaminen bevat dan een andere soort. Behoor jij tot de groep mensen die gevoelig is voor jodium, dan kan je het eten van zeewier beter met een arts overleggen. Belangrijkste is, zoals met alles in het leven, dat je het met mate doet.

Goed om te weten is dat zeewier ook nog eens een heel duurzaam product dat weinig klimaatimpact heeft. Er is geen land voor nodig want het groeit natuurlijk gewoon in de zee en er is ook niets voor nodig om het te laten groeien.

♥ Ontdek meer over de voordelen van zeewier voor de huid.
♥ Bekijk hier ons uitgebreide artikel over Zjí Sea Wellness, beauty producten van zeewier.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagramPinterest & YouTube.

Voordelen zeewier

Koken met zeewier is gezond, 60 recepten met wieren en algen

Lekker ontbijten met zeewier, iets zoets uit de zee proeven, je eten op smaak maken met wieren, hoofd-en bijgerechten klaarmaken met zeewieren. Er zijn zoveel mogelijkheden om zeewier te bereiden dat er nu een heel kookboek is met maar liefst 60 recepten om te koken met wieren en algen.

In de Japanse keuken wordt al eeuwenlang gekookt met wieren. Vandaag de dag veroveren de wieren de wereld en staan deze voedzame producten steeds meer in de belangstelling. Vroeger kocht je bij het bij de speciaalzaak of de toko en nu is het ook verkrijgbaar bij de grotere supermarkten. Het is lekker, het heeft een hoge voedingswaarde en het is ook nog eens een duurzaam product en goed voor het mileu.

Wat dacht je van wakame in de lente met doperwtjes & radijs en kombu in de zomer samen met vijgen, venkel en tomaat. Maak zelf een heerlijke pesto met zeewiervlokken, eet een tosti als snack met zeespaghetti of bereid gegratineerde groenten met zeesla. Met wieren kan je zelfs zalige zoetigheden klaarmaken zoals choco-dulsebrownies of citroen-meringuetaart met wakame.

Zeewier & co is net uitgekomen bij uitgeverij Good Cook. Het kookboek Zeewier & co is het eerste kookboek van Julie Desnoulez. Zij is de grondlegger van Hep Ken, een winkel die 100% biologische wieren uit Bretagne aanbiedt. Handig! Je kan zoeken op naam van de recepten in het receptenregister en je kan het ingrediënten register gebruiken om een recept te zoeken dat past bij waar je trek in hebt. Veel eetplez(w)ier!

♥ Bestel hier gelijk Zeewier & Co bij bol.com.

Koken met zeewier is gezond

Zjí Sea Wellness, beauty producten van zeewier

Wij zijn zo enthousiast over de beauty producten van zeewier van Zjí Sea Wellness! Ten eerste is het natuurlijk überhaupt al fantastisch dat er wellness- en beauty producten van zeewier te koop zijn. Goed voor jezelf om lekker mee te badderen thuis! Daarnaast is het een origineel wellness cadeau en zijn de producten van zeewier ook nog eens mooi verpakt.

♥ Ontdek meer over de voordelen van zeewier voor de huid.
♥ Bekijk hier ons uitgebreide artikel over Zjí Sea Wellness, beauty producten van zeewier.

Brievenbus cadeau beauty

Traditionel Voya Seaweed Baths in Strandhill, Noord-West Ierland

Voya & Voya Seaweed Baths is een Iers familiebedrijf dat in 1912 werd opgericht toen de eerste zeewierbaden werden geopend aan de wilde Atlantische kust van Strandhill. Heb jij vakantieplannen naar Ierland en wil je de traditionele zeewierbaden bezoeken? Dan moet je naar Noord-West Ierland reizen, om precies te zijn naar Strandhill, een paar minuten rijden van het dorp Sligo. Vroeger waren er rond de 300 zeewierbaden in Ierland, waarvan 9 alleen al in deze omgeving.

Het zeewier dat met de hand wordt geoogst aan de Ierse Atlantische kust om in te baden, is voornamelijk Fucus Serratus, beter bekend als Serrated Wrack zeewier (gekarteld zeewier) en Fucus Vesiculosus, bekend als Bladder Wrack (blaaswier).

De missie van Voya Seaweed Baths is om mensen kennis te laten maken met de lokale traditie van zeewierbaden en de therapeutische kracht te ervaren van de natuur. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor wellness behandelingen met zeewier bij Voya. Daarnaast is er een uitgebreid assortiment aan Voya zeewier beauty producten te koop.

♥ Ontdek hier alles over de Voya Seaweed Baths en Voya beauty producten.  

Goed voor jezelf zorgen met zeewier!

Wild Atlantic Seaweed Baths in West Cork Ierland

Heb je reisplannen naar Cork en het zuiden van Ierland? Check dan zeker even de website van Wild Atlantic Seaweed Baths. In de zomer van 2018 zijn zij begonnen met het aanbieden van zeewierbaden op Snave Pier in Ballylickey in West Cork. Op zo’n 1,5 uur rijden van de stad Cork in Ierland.

♥ Bekijk hier de mogelijke data van Wild Atlantic Seaweed Baths

Goed voor jezelf zorgen met zeewier

Zou jij goed voor jezelf willen zorgen met zeewier?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen