Hotel Schloss Mittersill in het Salzburgerland

Golf & Wellness vakantie in Kasteel Mittersill in Oostenrijk

Ben jij een Golf & Wellness liefhebber? Dan is een Golf & Wellness vakantie in Kasteel Mittersill in Oostenrijk een aanrader voor je als je van bijzondere vakanties houdt en in de nabijheid van je hotel een balletje wilt slaan.

Golf & Wellness vakantie in Kasteel Mittersill in Oostenrijk

Wij zien het steeds vaker, themareizen voor Golf & Wellness liefhebbers. Het is een feit dat er bij golfbanen overal ter wereld vaak luxe hotels in de omgeving te vinden zijn. Steeds vaker zijn dit luxe wellness hotels. Wij zeggen het al vaker, een van de onderdelen van de Wellness Lifestyle is eerst inspanning, dan ontspanning.

Tijdens een Golf & Wellness vakantie bij Kasteel Mittersill in Oostenrijk betekent dat vroeg opstaan en de gordijnen van je hotelkamer openschuiven voor je eerste blik op de golfbaan van de Golfclub Nationaal Park Hohe Tauern. Of je nou in een hotelkamer of kasteelsuite verblijft, zit te ontbijten in het restaurant, je hebt altijd in de verte uitzicht op je favoriete terrein. Met de auto is de afstand tussen Kasteel Mittersill en de Golfclub Nationaal Park Hohe Tauern zo’n 10 minuten rijden, bekijk hier de locaties op Google Maps. Als partnerhotel van de golfbaan biedt Golfhotel Schloss Mittersill een aantal voordelen aan hotelgasten:

  1. Gratis pendeldienst naar de golfbaan;
  2. Gereduceerde greenfees op de golfbaan;
  3. Greenfee-specials voor de herendag, damesdag en zondag;
  4. Reserveer starttijden en golfcaddy op alle golfbanen in de omgeving;
  5. Speciale ruimte voor uw golfuitrusting en schoonmaakfaciliteiten in het hotel.

Zowel voor beginners, ervaren golfers, als voor pro’s is deze golfbaan in Oostenrijk een mooie plek om een balletje te gaan slaan. Een heerlijke groene plek in de natuur met uitzicht op de Hohe Tauern en de Kitzbüheler Alpen en is gelegen in het Salzachdal. Het is een vrij vlakke en goed onderhouden baan, wat betekent dat je niet perse een buggy nodig hebt tijdens een dagje golfen. Je kan beginnen met 9 holes of de tijd nemen en gelijk voor 18 holes gaan.

Leuk om te weten is dat de wereldberoemde acteur, Clark Gable hier ook graag ging golfen. Clark Gable staat bekend als een van de grootste sterren uit de geschiedenis van Hollywood. Hij werk beroemd door zijn rol van Rhett Butler in de film Gone with the Wind uit 1939. Hij was lid van de ‘Sport & Shooting Club Schloss Mittersill’ en zijn golftas in Kasteel Mittersill herinnert aan dat glamoreuze tijdperk.

Het was Baron Hubert von Pantz die in 1930 het idee opperde voor de golfbaan. Zijne Koninklijke Hoogheid, Edward, hertog van Windsor, de toekomstige koning van Engeland, prins Ferdinand van Liechtenstein, evenals vele andere prominente persoonlijkheden, steunden het golfbaanproject, net als de burgemeester van Mittersill, Martin Ploch. De Tweede Wereldoorlog verhinderde echter de realisatie van een golfbaan in Mittersill. Baron Pantz keerde in 1948 terug naar Europa en bezocht onmiddellijk Schloss Mittersill. In 1953 werd de ‘Sport & Shooting Club Schloss Mittersill’ geopend. Gasten waren onder meer prins Sadruddin Kahn (die zijn verloving in Mittersill aankondigde), Henry Ford, Bob Hope en Bing Crosby.

Ben je naast golf ook een tennisliefhebber? Op het kasteeldomein bevindt zich ook een moderne tennisbaan met een prachtige ligging. Na die inspanning in de buitenlucht kan je helemaal tot rust komen in de kasteel spa. Nadat je je hebt opgefrist en omgekleed in je kasteelkamer kan je aanschuiven voor een diner dat door Gault&Millau is getipt!

Meer info over verblijf en golfen.
♥ In de winter skiën in Kitzbühel;
♥ Zo ziet Schloss Mittersill er in de herfst uit.
♥ Vlieg naar Salzburg met Transavia of naar Innsbruck.
Huur een auto vanaf Salzburg Airport, zo’n 131 kilometer van het hotel.
♥ Huur een auto vanaf Innsbruck Airport, zo’n 124 kilometer van het hotel.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Golf & Wellness vakantie in Kasteel Mittersill in Oostenrijk

Kasteel Mittersill Oostenrijk

Krijg jij al zin in een Golf & Wellness vakantie in Kasteel Mittersill in Oostenrijk?

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons