Sapjesbox ervaringen

Sigrid over haar Sapjesbox ervaringen met de groentesap kuur

Ben je op zoek naar een groentesap kuur? Wij vertellen je graag over onze Sapjesbox ervaringen van Sapje. Na de detox kuur van Sapje is het nu tijd om het boek ‘Reboot je gezondheid in 24 uur’ te lezen en de groentesapbox te proberen.

Sapjesbox ervaringen

Wil je je goed voelen, dan is het ook van belang dat je lichaam in goede conditie is. Althans, dat je gezond met je lichaam omgaat en je best doet om erop te letten. De één gaat fanatiek naar de sportschool, de ander houdt zich bezig met voeding.

Ik behoor zeker tot die laatste categorie en ik weet dat ik hier nog heel veel slagen in kan maken maar ik heb de afgelopen week mijn lichaam even een reset gegeven door een groentesap kuur van Sapje te nuttigen en heb daardoor een fysieke en mentale boost gekregen. In dit blog vertel ik je graag meer over Sapje én over hun nieuwe boek “Reboot je gezondheid in 24 uur”.

Ik heb al eerder kennis mogen maken met Sapje en dat was mij enorm goed bevallen. Toen kreeg ik de mogelijkheid om een detox kuur van Sapje te doen. Na afloop voelde ik mij fitter dan ooit. Om die reden zei ik geen nee om wederom met Sapje samen te werken. Sapje heeft één droom en dat is om mensen bewuster te maken van de kracht van voeding. Dit doen zij door verschillende kuren aan te bieden.

*Ontdek ook deze gezonde ontbijt smoothie.
**Lees meer over de Sapjesbox ervaringen, de
detox kuur van 5 dagen.
Zie de onderstaande foto. 

Sapje detox van 5 dagen

Groentesap kuur ervaringen

Dit keer koos ik voor de Groentesap kuur. In deze Groentesapbox zitten 24 flesjes met daarin 100% biologische groentesappen met seizoensgebonden ingrediënten. De groentesap kuur is een box vol met een explosie van kleur. Aantrekkelijker kan het niet worden.

De box vol groentesappen is voor mij één groot cadeau, de labels en de sapjes zien er zo vrolijk uit dat ik eigenlijk gelijk al wil beginnen. Maar dat doe ik niet. Ik heb een feestweekend voor de boeg en ik wil optimaal gebruik maken van de sapjes, ik wil er alles uit halen, dat ik besluit pas na het weekend aan de kuur te beginnen.

De sapjes van Sapje worden op een dag én in een tijdsbestek bezorgt dat ik zelf heb uitgekozen, zodat ik thuis ben als de bezorgdienst voor de deur staat. Ze worden gebracht door een vrieswagen. De sapjes worden dus bevroren bezorgt en omdat ik pas 3 dagen later wil beginnen leg ik de flesjes direct in mijn vriezer. Ik heb hier van tevoren al rekening mee gehouden, want de 24 flesjes nemen wel flink wat plek in. Elke avond haal ik de flesjes die ik de volgende dag wil gaan drinken uit de vriezer en laat ik de sapjes in de koelkast ontdooien.

Groentesap kuur ervaringen

Groentesapjes kuur van 4 dagen

Ik kan, in tegenstelling tot de detoxkuur, zelf beslissen wanneer ik welk sapje drink. Nu ben ik wel iemand van de houvast, dus enige leidraad had ik wel prettig gevonden. Ik maak een eigen programma en kies ervoor om 6 sapjes per dag te drinken en ik vervang daarmee sowieso mijn ontbijt en lunch. Tussendoor kies ik er ook bewust voor om geen andere koolhydraten en suikers tot mij te nemen. ’s Avonds ga ik voor een uitgebreide salade of groente. Dit hoeft overigens niet, je kan de sapjes ook gewoon als aanvulling op je huidige voeding gebruiken. Maar ik ga “all-in” en ik vind het heel fijn.

De sapjes zijn erg lekker en omdat er zo’n 400 gram per flesje aan groente en vruchten in zit, zit ik ook wel vol na het drinken van zo’n sapje. De sapjes bevatten niet de standaard smaken maar een geweldige mix van groente, vruchten, specerijen en kruiden. Denk aan witte wortel, gele peen, spinazie, snijbiet, munt, gember en groene kool.  Ook Ron Blaauw, Michelinster chef-kok, heeft een groentesapje aan deze box toegevoegd. Jonnie de Boer van de Librije, een trots uit de stad Zwolle waar ik woon, werkt ook samen met Sapje.

Mijn huid vertoont al vrij snel de eerste tekenen. Mijn huid wordt onrustig en ik zie dit als een teken van ontgifting. Ik laat het maar gebeuren. Over het algemeen ben ik vrij gevoelig voor hetgeen wat ik eet en met het drinken van deze sapjes heb ik daar helemaal geen last van. Mijn lichaam reageert dus vooral op de voedingsmiddelen die mijn lichaam helemaal niet nodig heeft.  Die moet ik dus eigenlijk schrappen. Dat is nog een heel proces, want in mijn koppie heb ik gewoon af en toe zin in een half pak koekjes of een Magnum.

Aan het einde van de groentesap kuur voel ik mij fitter, minder moe en vrolijker. Zo af en toe heb ik wat hoofdpijn gehad, maar ik geloof dat dat te maken heeft met de zeer verminderende inname van slechte suikers. Ik voel mij gewoon echt goed! Kon ik dit iedere dag maar doen.

En dat kan trouwens hè? Ik heb sinds deze groentesapkuur een nieuwe wens op mijn cadeaulijst: een slow juicer. Ik wil thuis zelf ook op een goede manier sapjes maken. Ik kies dan bewust voor een slow juicer omdat bij dit apparaat de vitamines bewaard blijven in tegenstelling tot een blender of sapcentrifuge. Ik kan niet wachten tot ik er één in huis heb staan.

Helaas is hun receptenboek Sapje met daarin 100 recepten voor gezonde sapjes voor alle seizoenen niet meer te verkrijgen bij hen maar ik hoop van harte dat ze het nog in herdruk willen gaan nemen.
Maar sinds kort heeft Sapje een nieuw boek aan hun assortiment toegevoegd. Joël Goudsmit, één van de oprichters van Sapje, heeft het boek “Reboot je Gezondheid in 24 uur” geschreven.

*Lees hier meer over de groentesapjes box van Sapje

Groentesap kuur ervaringen

Boek: Reboot je gezondheid in 24 uur

In dit 375 pagina tellende boek neemt Joël je mee langs alle aspecten van een gezonder leven. En denk dan vooral niet alleen aanpassingen die je zou kunnen doen in je eetpatroon. Een gezonder leven gaat veel verder dan dat en ik vond het boek een enorme eye-opener.

Wat fijn dat er iemand je aan de hand neemt langs alle facetten die je in je leven tegenkomt waar jij wel invloed op kan uitoefenen om zo een gezondere levensstijl aan te meten! Wist jij bijvoorbeeld dat je je eten beter in glazen bakjes kan bewaren i.p.v. plastic? Dit omdat er anders toxische stofjes in je eten belanden die niet goed zijn voor je gezondheid?

Ook staat er een recept in om eigen gezonde kaarsen te maken. Hoewel kaarslicht het allerbeste en meest gezonde licht in huis is, worden ze gemaakt van kankerverwekkende stoffen. Joël legt je in Reboost je gezondheid uit hoe je op natuurlijke gezonde wijze zelf kaarsen kan maken. Naast een heleboel inzichten vind je in dit boek ook checklisten die je kunnen helpen bij het doorbreken en/of aanpassen van je huidige rituelen.  Wat een verhelderend boek!

De sapkuren zijn een flinke investering, maar ik vind het het allemaal waard. Je lichaam is iets waar je erg zuinig op moet zijn en je welzijn moet goed zijn. Zo’n kuur kan een start zijn van verandering of een aanvulling op je huidige voedingspatroon. Waarom wel veel geld aan de kapper uitgeven maar niet aan iets wat binnen in je lichaam zit? Terwijl je dat juist véél harder nodig hebt om je goed en gezond te voelen?!

Conclusie van mijn sapjesbox ervaringen is toch echt dat ik groot fan ben van Sapje. Wat is Sapje toch een geweldig bedrijf! Van de visie tot aan de recycling van de glazen flesjes. Sapje laat zien dat zij in het gehele proces van de sapjes bewust zijn van de wereld. En verbeter de wereld, begin bij jezelf. En dat is wat Sapje doet!

Reboot je gezondheid in 24 uur

Wat vind jij van Sigrid haar sapjesbox ervaringen?

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons